Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Hunter S. Thompson: in memoriam

Αυτοκτόνησε χθες στο Άσπεν του Κολοράντο όπου είχε απομονωθεί για να καλλιεργεί απερίσπαστος την τρέλα του, ο μέγιστος Χάντερ Τόμσον, δημοσιογράφος με τον τρόπο που ο Κέρβερος είναι σκύλος, με τον τρόπο που η πρόσπτωση αστεροειδούς είναι δυστύχημα και με τον τρόπο που η θεα Κάλι είχε χέρια. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το έργο του "Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας" - "Fear and loathing in Las Vegas" που γύρισε ο Τέρυ Γκίλιαμ, αλλά ο Χάντερ Τόμπσον ήταν ο "ιδρυτής" της δημοσιογραφίας "Γκόνζο", μιας βιωματικής και απροκάλυπτα υποκειμενικής σύνθεσης ρεπορτάζ και λογοτεχνίας. Πλήρες βιογραφικό εδώ.

Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε ζωντανό υπόδειγμα του αποφθέγματος του Γουίλιαμ Μπλέικ: "Ο δρόμος της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας". Παρέμεινε μέχρι τέλους φευγάτος, αλοκοολημένος και μέσα στα χημικά. Ήθελα να παραθέσω ένα πρόσφατο ξέσπασμα θυμού του αλλά με πρόλαβε ο Ναυτίλος με το κομμάτι ακριβώς που είχα υπόψη μου. Αναφορά στον θάνατό του έχει και η Λήδα

Ο επόμενος όμως αφορισμός, λες και έχει γραφτεί για την Ελλάδα: " Σε μια κλειστή κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, το μόνο έγκλημα είναι να σε πιάσουν. Σε ένα κόσμο ληστών, η μόνη τελική αμαρτία είναι η ηλιθιότητα".

Σχόλια

Ο χρήστης Lida είπε…
"…δημοσιογράφος με τον τρόπο που ο Κέρβερος είναι σκύλος, με τον τρόπο που η πρόσπτωση αστεροειδούς είναι δυστύχημα και με τον τρόπο που η θεα Κάλι είχε χέρια". Άψογος talos…I salute you sir!
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Αντί να γίνονται περισσότεροι weird pro, τώρα που τους χρειαζόμαστε, μας τελειώνουν κι αυτοί που έχουμε. Το μέτρο μιάς εποχής δεν είναι τόσο αυτοί που τη ζούνε, όσο αυτοί που την αφήνουν πίσω τους. Δεν πάμε καλά..
Ο χρήστης bizwriter είπε…
"He who lives by the sword, shall die by the sword" Ως στίχος των Slayer κι όχι των ιερών γραφών.
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Μιάς και πιάσαμε τις heavy metal ατάκες:

It's better to burn out, than to fade away.(Kurgan, Highlander)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …