Hunter S. Thompson: in memoriam

Αυτοκτόνησε χθες στο Άσπεν του Κολοράντο όπου είχε απομονωθεί για να καλλιεργεί απερίσπαστος την τρέλα του, ο μέγιστος Χάντερ Τόμσον, δημοσιογράφος με τον τρόπο που ο Κέρβερος είναι σκύλος, με τον τρόπο που η πρόσπτωση αστεροειδούς είναι δυστύχημα και με τον τρόπο που η θεα Κάλι είχε χέρια. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το έργο του "Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας" - "Fear and loathing in Las Vegas" που γύρισε ο Τέρυ Γκίλιαμ, αλλά ο Χάντερ Τόμπσον ήταν ο "ιδρυτής" της δημοσιογραφίας "Γκόνζο", μιας βιωματικής και απροκάλυπτα υποκειμενικής σύνθεσης ρεπορτάζ και λογοτεχνίας. Πλήρες βιογραφικό εδώ.

Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε ζωντανό υπόδειγμα του αποφθέγματος του Γουίλιαμ Μπλέικ: "Ο δρόμος της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας". Παρέμεινε μέχρι τέλους φευγάτος, αλοκοολημένος και μέσα στα χημικά. Ήθελα να παραθέσω ένα πρόσφατο ξέσπασμα θυμού του αλλά με πρόλαβε ο Ναυτίλος με το κομμάτι ακριβώς που είχα υπόψη μου. Αναφορά στον θάνατό του έχει και η Λήδα

Ο επόμενος όμως αφορισμός, λες και έχει γραφτεί για την Ελλάδα: " Σε μια κλειστή κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, το μόνο έγκλημα είναι να σε πιάσουν. Σε ένα κόσμο ληστών, η μόνη τελική αμαρτία είναι η ηλιθιότητα".

Σχόλια

Ο χρήστης Oneiros είπε…
Αντί να γίνονται περισσότεροι weird pro, τώρα που τους χρειαζόμαστε, μας τελειώνουν κι αυτοί που έχουμε. Το μέτρο μιάς εποχής δεν είναι τόσο αυτοί που τη ζούνε, όσο αυτοί που την αφήνουν πίσω τους. Δεν πάμε καλά..
Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
"He who lives by the sword, shall die by the sword" Ως στίχος των Slayer κι όχι των ιερών γραφών.
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Μιάς και πιάσαμε τις heavy metal ατάκες:

It's better to burn out, than to fade away.(Kurgan, Highlander)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση