Εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεπτωκότες

Τα όσα συμβαίνουν περί την εκκλησία, τις τελευταίες ημέρες έχουν δύο όψεις:
- Το χάρντ-κορ σεξ, που παρελάυνεται στις τηλεοράσεις, και το οποίο, παρά το διασκεδαστικό της εμφάνισης εκπομπών με θέμα την "κρίση στην εκκλησία" και με την ένδειξη "Χ", "ακατάλληλο για ανήλικους" πάνω δεξιά, είναι θανατερά καταθλιπτικό.
Αν η υπαρκτή υποκρισία της εκκλησίας περί την ομοφυλοφιλία υποτίθεται ότι είναι αυτή που καταγγέλεται με αυτόν τον τρόπο, δεν μου βγάζει κανείς από τον νου ότι η λεπτομερής και ατέρμονη παρουσίαση κασετών και συζητήσεων περί τα τηλεφωνικά γούστα του Αττικής π.χ., έχουν σκοπό να αποτελέσουν ηχητικό πορνογραφικό υλικό, που έχει σαν τάργκετ-γκρουπ την ομοφυλοφιλοφοβική κοινότητα των κωλομπαράδων (με το συμπάθειο) - αλλά και τους λάβρους εισαγγελείς κατά των "πισογλεντών", που παραλόγως θεωρούν εαυτούς νομοθέτες της διαχείρισης του πέους των συμπολιτών τους - από μια απωθημένη ανάγκη τους, πιθανολογώ, να τους φωνάζουν κι αυτούς Φωφώ... Τέλος το γεγονός ότι οι κασέτες είναι προφανώς πολλές και προφανώς "έπαιζαν" εδώ και καιρό, με κάνει να αναρρωτιέμαι αν η υποκλοπή θα πρέπει να γίνει μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας...

- Τα πραγματικά, οικονομικά σκάνδαλα (το κομπόδεμα του ενάμιση δισεκατομμυρίου) και η απίστευτη ιστορία που εμπλέκει την Εκκλησία της Ελλάδας, το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, τις προμήθειες θωρακισμένων οχημάτων από το Ισραήλ και την λαθρεμπορία ναρκωτικών, γύρω από έναν καταζητούμενο, ο οποίος εκπροσώπησε, λέει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό το όνομα Ραφαήλ Απόστολος Αναγνωστάκης, στην διαθρησκευτική προσευχή της Ασσίζης.

Ο ένδοξος μας βυζαντινισμός έχει σχολή στην Ελλάδα, και δη στην Εκκλησία της, η οποία δρα σαν να πρωταγωνιστεί σε τραβηγμένο κατασκοπικό σενάριο. Ο θρόνος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων φαίνεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών. Προσέξτε σας παρακαλώ τα ακόλουθα, από την διαδικτυακή πύλη "Ορθοδοξία", όχι τίποτα άθεους κομμουνιστές:

...Το πάζλ των παρασκηνιακών διαδικασιών που προηγήθηκαν της εκλογής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου άρχισε να δείχνει το ρόλο που διαδραμάτισε και το περιβάλλον του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η φημολογία εκκλησιαστικών κύκλων άλλωστε που συνόδευε ως σήμερα την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου ήθελε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή! Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα υποστηρίζουν πως ο θρόνος του Πατριάρχη Ειρηναίου έχει ως βάση τη στρατηγική ενός μυστικού μέχρι πρότινος επιτελείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου. Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της διαψεύδει κάθε ανάμειξη της στην εκλογή και αρνείται κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονταν μέχρι και την ενθρόνιση του αποδεδειγμένα στο πλευρό του Πατριάρχη Ειρηναίου.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι στηριζόμενοι σε γραπτές μαρτυρίες του υποστράτηγου ε.α. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Αποστόλου Βαβύλη ή Αποστόλου Φωκά κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαν ταξιδεύσει από τις αρχές σχεδόν του 2002 άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του προκειμένου να συνδράμουν σημαντικά στις προετοιμασίες για την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη.
Στην ομάδα που συστήθηκε προς το σκοπό αυτό συμμετείχε σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης της γνωστής Μονής Χρυσοπηγής. Ο τελευταίος πάντως αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και χαρακτήρισε πλαστή επιστολή που φέρει την υπογραφή του και επιβεβαιώνει την συνεργασία των ανωτέρω προσώπων. Η ομάδα αυτή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, πραγματοποίησε δύο επισκέψεις, μία στον τότε δήμαρχο Ιεροσολύμων και νυν αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Ισραηλινής κυβέρνησης και μία στον Γιασέρ Αραφάτ κατά τις οποίες φέρονται να παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι μετέβησαν στο Ισραήλ για να βοηθήσουν τον τότε υποψήφιο Μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ειρηναίο Σκοπελίτη, νυν Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Στην ομάδα αυτή προστέθηκαν και Παλαιστίνιοι γραφίστες ειδικοί σε θέματα μοντάζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η αμοιβή των υπηρεσιών της ανωτέρω ομάδας, θα άγγιζε τα 300.000 δολάρια, υποστήριζαν.
Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ανωτέρω ομάδας και σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες τους ανήκει και το μοντάζ άσεμνων φωτογραφιών που έφεραν ως πρωταγωνιστές τους αντιπάλους υποψηφίους του Πατριάρχη Ειρηναίου. Συγκεκριμένα, ως ισχυρίζονται, από περιοδικά που απευθύνονται σε ομοφυλοφίλους επέλεγαν φωτογραφίες από τις οποίες αποσπούσαν με μοντάζ το κεφάλια και στη θέση τους έβαζαν τα κεφάλια του Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου και του υποστηρικτή αυτού Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος Αλεξίου αλλά και του Μητροπολίτη Πέτρας Κορνηλίου. Ελληνική ημερήσια εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ανωτέρω, οι οποίοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η αγωγή τους, ως ισχυρίζονται εκκλησιαστικοί κύκλοι αναμένεται να εκδικαστεί στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες αποδίδουν στην ομάδα αυτή και το σχεδιασμό της δήθεν απόπειρας κατά της ζωής του Πατριάρχη Ειρηναίου, από άτομο που συνελήφθη από τις Παλαιστινιακές Αρχές. Το σενάριο απέβλεπε στο να κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καθαίρεσή του!...

... και έχει και συνέχεια!
Έχω να προτείνω στον κ. Βαβύλη, ή Φωκά, ή Αναγνωστάκη, να παρουσιαστεί στην αστυνομία, να κάνει κάποια λίγα χρόνια φυλακή σε αντάλλαγμα πληροφοριών και να γράψει ένα βιβλίο για όλα αυτά, που είμαι σίγουρος θα στείλει αδιάβαστους όλους τους σεναριογράφους του Χόλυγουντ και θα τον κάνει ακόμα πιο πλούσιο...

Τέλος:

"Αν έχετε μεταφυσικές αναζητήσεις ή απορίες ή ακόμη αν είστε κοντά στην εκκλησία και σας προβληματίζει κάποιο ζήτημα, μη διστάσετε να στείλετε την ερώτησή σας,
για να σας πούμε τη γνώμη μας ή να τη συζητήσουμε"

Επίσης: οδηγίες σωτηρίας της ψυχής (που είναι ως γνωστόν πολύ μεγάλο πράγμα)....

Σχόλια

Ο χρήστης dystropoppygus είπε…
Δεν έχω βγεί ακόμη για να ελέγξω αν το σημερινό φύλλο της Athens Voice περιλαμβάνει ένα μεστό κομμάτι του Ν. Γεωργιάδη πάνω στο θέμα αυτό. Χωρίς να παραβλέπω τον κίνδυνο της απόρριψης ως δήθεν "συνωμοσιολόγου" θα παραθέσω εδώ τρία στοιχεία.

Πρώτον, ο θώκος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικός από κάθε άποψη. Μία παράμετρος της στρατηγικής σημασίας του εν λόγω Πατριαρχείου είναι το γεγονός ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, με ισχυρή μάλιστα προστασία που του παρέχει το εν ισχύι αστικό δίκαιο. Δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε καν σε θέματα προσκυνηματικής οικονομίας (των Αγίων Τόπων) και δια-εκκλησιαστικής ιεραρχίας (θυμηθείτε απλώς τις σκηνές απείρου κάλλους που παρακολουθούμε τηλεοπτικά κάθε Πάσχα με την κλωτσοπατινάδα μεταξύ ιερωμένων διαφόρων δογμάτων για την αφή της φλόγας στον Πανάγιο Τάφο). Το σημαντικό βέβαια να κρατήσει κανείς είναι ότι οι Ισραηλινές κρατικές (μυστικές ή όχι) υπηρεσίες, έχουν ίδιο συμφέρον στη διαχείριση της όλης ιστορίας Βαβύλη - μη ξεχνάμε ότι πληθώρα φωτογραφιών και καταθέσεων-μαρτυριών προέρχονται από Ισραηλινές κρατικές πηγές. Είναι επίσης γνωστή η εξαιρετικά αρνητική θέση της Ισραηλινής κυβέρνησης προς τον νυν Πατριάρχη Ειρηναίο: η αποδοχή και επικύρωση της εκλογής του από το επίσημο Ισραήλ έλαβε χώρα μόλις προ ολίγων μηνών, δηλαδή σχεδόν δύο (2) χρόνια μετά την εκλογή του...

Δεύτερον, η διαμάχη μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως υφίσταται και συνεχίζεται παρά τις φαινομενικές περιόδους ύφεσης όσον αφορά το από άμβωνος μέρος της (δηλαδή το "τηλεοπτικό"). Βλέπε και τη χθεσινή μονολεκτική δήλωση του Πατριάρχη και την πικρή απάντηση της Αρχιεπισκοπής... Λογικό είναι ο Χριστόδουλος να αισθάνεται ότι δίνει (πλέον) μια χαμένη μάχη αλλά σίγουρα το χαλί που κρατάει είναι σημαντικό, διότι πάνω σ' αυτό το χαλί πατάει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση... Σημειώστε ότι την εξ εσπερίας πρόταση του (πρώτου) Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, η Κυβέρνηση σχολίασε σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους (και δεν έλαβε κατηγορηματική θέση). Βέβαια, στην Ιταλία χρειάστηκε ένας Μουσολίνι για να επιτευχθούν τα Lateran Accords, ας μη περιμένουμε ότι στην Ελλάδα το αντίστοιχο θα γίνει "αναίμακτα" και μάλιστα από ένα πρωθυπουργό που ο μόνος πολιτικός σύμμαχος που βλέπει σ΄αυτή την υπόθεση είναι ο "Gee" Παπ.! Το "μπλοκ" των Πατριαρχικών επιχειρηματιών, δεν έχει βέβαια ούτε σταθεροποιηθεί ακόμη εντός συνόρων, ούτε και τρέφει καμία ιδιαίτερη εκτίμηση για τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τρίτον, αν περιμένουμε από το gang of four της υπόθεσης (Βαβύλη/Φωκά, Νικόδημο, Τζούμα, Τριανταφυλλάκη) να βγούν να μας "εξηγήσουν" τι και πώς... μάλλον αιθεροβατούμε. Ήδη ο Τζούμας με παρέμβασή του στα τηλεοπτικά (ΑΝΤ1 προχθές) επιχείρησε να μετατοπίσει το θέμα στην "εθνική σημασία" του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων... ευτυχώς η Στάη (κατ'αρχήν) δε μάσησε. Βέβαια, ο σκοτεινός ρόλος του Βαβύλη και οι δραστηριότητες του εντός Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποκλείουν την οικειοθελή παράδοσή του στην αστυνομία. Πολλοί κώλοι σιγοκαίγονται εξ αιτίας του και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι αν θα τον κάνει το Χόλιγουντ πλούσιο ως σεναριογράφο (αν είναι σε θέση να τον "απασχολεί" τίποτα δηλαδή).

Τέλος, ένα σχόλιο ως προς τις πηγές: το "orthodoxia.gr" θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο, αν και εμφανίζεται σεμνώς αντι-Χριστοδουλικό. Μετά όμως από τις αποκαλύψεις περί τροφοδοτούμενων (σε χρήμα και ύλη) δήθεν ανεξάρτητων περιφερειακών websites πληροφόρησης (βλέπε εδώ και εδώ) και γνωστά sites όπως το πολύγλωσσο SETimes καταλήγει τουλάχιστον βιτρίνα του Πενταγώνου, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το ποιός γράφει τι.

Ο Θεός μαζί μας.
Ο χρήστης talos είπε…
dystropoppygus: Το σχόλιο ήταν καλύτερο από το ποστ! Ευχαριστώ.
Ο χρήστης thas είπε…
Πράγματι εξαιρετικό σχόλιο. Εύγε dystropoppygus. Στέρεος λόγος και συστηματικός. Το άρθρο του Νίκου (και όχι Κώστα που γράφουν λάθος) Γεωργιάδη στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας(http://www.athensvoice.gr) (όπου μοστράρουμε κι εμείς για πρώτη φορά στη στήλη τετ-α-τετ!)Πολύ ωραίο όμως και το editorial του Γεωργελέ.
Ο χρήστης dystropoppygus είπε…
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κλπ κλπ. Οφείλω να σημειώσω ότι σήμερα βρέθηκα τυχαία στο blog αυτό, όπου ο Γιώργος Α. παραθέτει την δική του προσωπική ιστορία περί των SETimes. Οι πηγές μου δεν ήταν ελληνικές, αγνοούσα δε ότι είχε (;) γίνει και δημοσίευμα στο Ποντίκι καθώς δεν παρακολουθώ το εν λόγω έντυπο. Άλλωστε το σχόλιο μου δεν αναφερόταν σε πρόσωπο αλλά στο site. Απλώς σημειώνεται κι αυτό το link για όποιον τυχόν το ψάχνει παραπάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση