Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγη τσίπα ρε, τι σας ζητάνε;

Βουρκολιακασμένοι αριστεροί, εκτελεσθέντες και νεκροί από τις κακουχίες του μετεμφυλιοπολεμικού παρακράτους, έχουν βγει από τα μνήματά τους με στόχο να στοιχειώσουν τον ύπνο του κ. Δ. Κούτρα, Προέδρου της εταιρείας "Άκτωρ" ο οποίος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΠ φέρεται δηλώσας τα εξής πρόστυχα:

"...Ο κ. Δ. Κούτρας σχολιάζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει «το εάν ένας γιος μπορεί να ακολουθήσει άλλη δουλειά από τον πατέρα του». Του θυμίζει τα χρόνια που δεν μπορούσε να δουλέψει, διότι είχε αριστερή καταγωγή. Μοιάζει με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων κι αυτό δεν το αποδέχεται..."

Ναι ρε! Ένα και το αυτό είναι, οι δυστυχισμένοι πένητες του Μπομπολαριού που δεν έχουν πού να παρκάρουν τη Ρολς Ρόϋς τους, με την μισή Ελλάδα που δεν έβρισκε στον ήλιο μοίρα και μετανάστευε για να ξεφύγει από τον χωροφύλακα...
Ευτυχώς βέβαια η καταγωγή δεν είναι μοίρα, και ο κ. Κούτρας ξέφυγε οριστικά από την αριστερή του καταγωγή για να γίνει επίλεκτο μέλος της Ελληνικής ολιγαρχίας. Τώρα πια, από απόσταση ασφαλείας, μπορεί να χρησιμοποιεί το αριστερό παρελθόν της οικογενείας του κάνοντας απρεπείς συγκρίσεις, για να υπερασπιστεί την ασυδοσία του αφεντικού του και το δικαίωμά του να έχει στο χέρι κάθε κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει.

Πάλι καλά δηλαδή που έγινε και αυτό στο ΕΣΡ και μάθαμε ότι οι δύο Μπόμπολες (ΑΚΤΩΡ και Πήγασος) σχετίζονται... αν και κάτι είχα ψιλιαστεί από ενδείξεις όπως η μετάδοση δελτίων τύπου της Αττικής Οδού αντί για ρεπορτάζ στο Μέγκα και η πλήρης αποσιώπηση των ζητημάτων χρηματοδότησης και τελικού κόστους της εν λόγω Οδού από το εν λόγω κανάλι (και από όλα τα κανάλια - μεταξύ συναδέλφων αλληλεγγύη!).

Ήδη τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Μπόμπολα, για να δείξουν την αυτοτέλειά τους ωρύονται κατά της απόφασης του ΕΣΡ να μη εκδώσει το νιοστό πιστοποιητικό διαφάνειας στον Άκτορα (με τον οποίον δεν έχουν καμμία σχέση πάντως).

Ο σχετικός νόμος έχει σχεδιαστεί από τους "σοσιαλιστές" για να επιτρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο τέτοιου είδους οικογενειακές ευτυχίες και να μην ξαναφέρνει επώδυνες μνήμες κατατρεγμού των αριστερών πολιτών - απλώς κάποιοι πήραν θάρρος (ή γραμμή;) και τα έχωσαν σε μια από τις εξόφθαλμα προβληματικές περιπτώσεις... Να σημειώσουμε εδώ την μόνη σοβαρή (και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος) στάση μελών του ΕΣΡ, του κ. Νέστορα Κουράκη και της κ. Ίριδας Αυδή, οι οποίοι αρνούνται να μπουν καν στην λογική ενός αντισυνταγματικού νόμου.

Είναι επίσης παρήγορο να βλέπει κανείς τέως αριστεριστές και νυν καθεστωτικούς (με το προηγούμενο καθεστώς) διανοούμενους να αρθρογραφούν στο ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα, με θολές και ασαφείς κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης και ύμνους στα αφεντικά τους και τις επιχειρησάρες τους - ενώ σιωπούν αναιδημόνως για την ουσία, την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, δηλαδή, από μεγαλοεργολάβους. Δεν αμφιβάλλω ότι και η ΝΔ ετοιμάζει τους δικούς της εργολάβους για φαγοπότι - αλλά είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα παράθυρα του τωρινού νόμου για τον βασικό μέτοχο και κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επιδοκιμάζεται...

Ο Άγιος Μπόμπολας βοήθειά μας...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξαιρετικό post. talos en plein forme.. δωσ'τους να καταλάβουν!

Oneiros
Ο χρήστης Nikos Kouremenos είπε…
κάνεις ένα σημαντικό λάθος.
το ΕΣΡ είχε δώσει 50 τόσες άδεις διαφάνεις πιο πρίν. Τίποτα δεν άλλαξε (εκτός από 2 χαρτιά μικρής σημασίας) και το ΕΣΡ ξαφνικά δεν δίνει. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ πρέπει να παραιτηθεί, γιατί αν τώρα είναι σωστός παλιά ήταν λάθος και το ανάποδο.

όσο για το αν έχουν κοινό λογαριασμό ή όχι. Οι ίδοι λένε πως ο λογαριασμός είναι κοινός αλλά έχει να κινηθεί εδώ και 10 χρόνια. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το μάθουμε αν είανι αλήθεια ή όχι.

σοβαρούς νταβατζήδες και προστάτες (ΕΣΡ, υπ. ναυτιλίας) ο Καραμανλής..
ο Υπ. Ναυτιλίας ΚΕΦΑΛΟγιάννης, είπε εθνικό εκδότη τον Λαμπράκη! Δηλαδή κακό είανι να είσαι πετυχημένος εκδότης;; Πως διαπλέκεται ο Λαμπράκης με τα δημόσια έργα;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ τον Βαρδινογιάννη, τον Εμφιατζόγλου και όλους τους άλλους τους δεξιούς.

Για μένα είναι κατάπτυστος ο τύπος.
και αν μην τι άλλο δεν διαβάζω ΕΘΝΟΣ, αλλά ξέρω ότι ο ΤΟΠΟΣ είανι ευτυχής που οι ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ είανι του ΚΕΝΤΡΟΥ. {βενιζέλος, ενωση κέντρου, πασόκ}. Αν ήταν δεξιοί τότε θα είχαν και άλλες βλέψεις οι άνθρωποι και θα τις πετύχαιναν πολύ εύκολα (βλέπε Berlusconi)

λοιπόν να ξέρουμε τι λέμε..
Ο χρήστης talos είπε…
Κατ'αρχήν το βασικό μου πρόβλημα ήταν η επίκληση των δεινών της αριστεράς, των εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής ολιγαρχίας, ως μέτρο σύγκρισης για τις οικονομικές τους δυσκολίες.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Μορώνης άλλαξε τροπάρι γιατί του το επέτρεψε η νέα κυβέρνηση, το γεγονός όμως ότι ο νόμος (σε ευθεία αντίθεση με την συνατγματική επιταγή, την κοινή λογική και το κοινό περι δικαίου αίσθημα) επέτρεπε σε μέλη της ίδιας οικογένειας να έχουν και ΜΜΕ και συμμετοχή στα δημόσια έργα είναι σκάνδαλο από μόνο του και για αυτό παρέπεμψα στους μοναδικούς συνεπείς υπερασπιστές του συνταγματικού νομοθέτη στο ΕΣΡ, τον κ. Κουράκη και την κ. Αυδή. Άρα με αφήνει αδιάφορο το τυπικό σκέλος που στηρίζεται σε έναν αντισυνταγματικό και ύποπτο νόμο-παράθυρο για μπερλουσκονισμούς.

Ο Λαμπράκης δεν διαπλέκεται πια με τα δημόσια έργα. Με τις χρηματοδοτήσεις, τις αναθέσεις, τις καταπατήσεις δημόσιου χώρου (πάρκο ΕΑΤ-ΕΣΑ) κτλ. εμπλέκεται και μάλιστα επί κάθε είδους κυβερνήσεων. Βλέπε την αναφορά αυτή από το 1996. Ο άνθρωπος ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις από την πεοχή του μπαμπά του...

Να προειδοποιήσω πάντως σε σχέση με την αφελή άποψη ότι οι ολιγάρχες έχουν *ιδεολογία* (μπορεί σε προσωπικό επίπεδο - τα επιχειρηματικά συμφέροντα όμως αλλού οδηγούν). Να υπενθυμίσω ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ήταν επίσης Βενιζελική και Γεωργιοπαπανδρεϊκή και μάλιστα ένας εκ των αδελφών που ήταν στο ναυτικό, αποστρατεύτηκε από τη χούντα λόγω "επικινδύνων φρονημάτων".

Επαναλαμβάνω, παρά την έντονη και ομολογημένη αντιδεξιά προκατάληψή μου, αν καταφέρει και αλλάξει προς το δημοκρατικότερο τον νόμο περί βασικού μετόχου, ο Καραμανλής θα έχει επιτελέσει πραγματικά έργο υπέρ της Δημοκρατίας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …