Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Indymedia και indymedia (εσ.)

Αν δεν το έχετε μάθει ήδη το FBI αφαίρεσε τους διακομιστές του indymedia στην Βρετανία για λόγους που δεν προτίθεται να αποκαλύψει. Συγκεκριμένα:

Στις 7 Οκτωβρίου με ένταλμά του το FBI ζήτησε από την αμερικανική εταιρεία Rackspace να σταματήσει τη λειτουργία και να του παραδώσει τους server που φιλοξενούν μέρος του Indymedia και λειτουργούν στο Λονδίνο.
Η εταιρεία ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί ώς τώρα εκτός λειτουργίας 20 κόμβοι ισάριθμων περιοχών που καλύπτονται από την «ομπρέλα» του Indymedia. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και εκείνοι της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της χώρας των Βάσκων, της Βραζιλίας, καθώς και το παγκόσμιο site του ραδιοφωνικού σταθμού του Indymedia


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό indymedia:

το FBI έδρασε έπειτα από απαίτηση Ιταλικών και Ελβετικών κυβερνητικών υπηρεσιών.

Παραμένει ασαφές για το Indymedia πώς και γιατί είναι δυνατό ένας σέρβερ να κατασχεθεί χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση από τις αρχές των ΗΠΑ σε έδαφος της Μ. Βρετανίας που βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας τους, έπειτα από απαίτηση της Ιταλίας και της Ελβετίας, χωρίς, έως και έξι ημέρες μετά το γεγονός, να έχει δοθεί οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ενημέρωση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα κατάσχεσης...


Υποτίθεται ότι αυτό έγινε επειδή το Indymedia της Ναντ στη Γαλλία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες μυστικών αστυνομικών από διαδήλωση στην Ελβετία κατά των G-8 ή γιατί ζητήθηκε η συνδρομή του FBI από τις Ιταλικές (Μπερλουσκονικές) αρχές.

Αν πρόκειται για τις φωτογραφίες η ενέργεια δείχνει άγνοια μια και το διαδίκτυο έχει την τάση να τα ξεπερνάει όλα αυτά (αν και οι τύποι στις φωτογραφίες από πουθενά αλλού δεν προκύπτει πως είναι μυστικοί...) Άρα μάλλον για άλλα κόλπα πρόκειται και τώρα που επέστρεψαν οι ΕφΜπιΆιδες τους διακομιστές, ίσως να μάθουμε και τι έψαξαν (ή τι πρόσθεσαν;)

Πάντως η ιστορία είναι και περίεργη αλλά και τρομαχτική: Αμερικάνικες αρχές, επιβάλλουν σε (αμερικάνικη) εταιρεία που έχει βάση και μηχανήματα στη Βρετανία να παραδώσει τα μηχανήματα που φιλοξενούν σάιτ πέντε χωρών (μεταξύ των οποίων και η Ουρουγουάη!)... Χωρίς να τις υποχρεώνει ο (Αμερικάνικος) νόμος, να εξηγήσουν καν το γιατί! Αυτή η παγκοσμιοποιημένη αυθαιρεσία είναι ανατριχιαστική και γεννά ερωτήματα. Σύνοψη της υπόθεσης στα αγγλικά εδώ!

Σε άλλες τοπικές εξελίξεις, συνετελέσθη διάσπαση του Αθηναϊκού Indy με την δημιουργία του Indystar, το οποίο ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του στο Αθηναϊκό Indy.

Μακάρι να πάει καλά, αλλά αυτή η λογική του "άντε να κάνουμε τον δικό μας χώρο να μην συγχρωτιζόμαστε με τους άλλους" μου φαίνεται, επιεικώς άνευ νοήματος. Ειδικά που το νέο site είναι αντιγραφή του indy μέχρι και στα χρώματα και την διάρθρωση της σελίδας! Αν είναι να γίνει κάτι καινούριο, έχει νόημα να μην είναι αντιγραφή του παλιού με άλλα πρόσωπα, αλλά να είναι κάτι διαφορετικό τουλάχιστον! Τώρα βέβαια οι του Indystar, θα δουν ότι το να κουμαντάρεις έναν τόσο άναρχο (εκ κατασκευής και ορισμού) ιστοχώρο είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης, οπότε θα δουν το τι πρέπει να τραβάει η Συντακτική Ομάδα που μέμφονται!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο μεταξύ ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το Indy (αλλά και άλλα διάφορα που έχουν πλάκα) εδώ (όπως κοιτάς δεξιά).

ελ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …