Λίγη τσίπα ρε, τι σας ζητάνε;

Βουρκολιακασμένοι αριστεροί, εκτελεσθέντες και νεκροί από τις κακουχίες του μετεμφυλιοπολεμικού παρακράτους, έχουν βγει από τα μνήματά τους με στόχο να στοιχειώσουν τον ύπνο του κ. Δ. Κούτρα, Προέδρου της εταιρείας "Άκτωρ" ο οποίος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΠ φέρεται δηλώσας τα εξής πρόστυχα:

"...Ο κ. Δ. Κούτρας σχολιάζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει «το εάν ένας γιος μπορεί να ακολουθήσει άλλη δουλειά από τον πατέρα του». Του θυμίζει τα χρόνια που δεν μπορούσε να δουλέψει, διότι είχε αριστερή καταγωγή. Μοιάζει με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων κι αυτό δεν το αποδέχεται..."

Ναι ρε! Ένα και το αυτό είναι, οι δυστυχισμένοι πένητες του Μπομπολαριού που δεν έχουν πού να παρκάρουν τη Ρολς Ρόϋς τους, με την μισή Ελλάδα που δεν έβρισκε στον ήλιο μοίρα και μετανάστευε για να ξεφύγει από τον χωροφύλακα...
Ευτυχώς βέβαια η καταγωγή δεν είναι μοίρα, και ο κ. Κούτρας ξέφυγε οριστικά από την αριστερή του καταγωγή για να γίνει επίλεκτο μέλος της Ελληνικής ολιγαρχίας. Τώρα πια, από απόσταση ασφαλείας, μπορεί να χρησιμοποιεί το αριστερό παρελθόν της οικογενείας του κάνοντας απρεπείς συγκρίσεις, για να υπερασπιστεί την ασυδοσία του αφεντικού του και το δικαίωμά του να έχει στο χέρι κάθε κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει.

Πάλι καλά δηλαδή που έγινε και αυτό στο ΕΣΡ και μάθαμε ότι οι δύο Μπόμπολες (ΑΚΤΩΡ και Πήγασος) σχετίζονται... αν και κάτι είχα ψιλιαστεί από ενδείξεις όπως η μετάδοση δελτίων τύπου της Αττικής Οδού αντί για ρεπορτάζ στο Μέγκα και η πλήρης αποσιώπηση των ζητημάτων χρηματοδότησης και τελικού κόστους της εν λόγω Οδού από το εν λόγω κανάλι (και από όλα τα κανάλια - μεταξύ συναδέλφων αλληλεγγύη!).

Ήδη τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Μπόμπολα, για να δείξουν την αυτοτέλειά τους ωρύονται κατά της απόφασης του ΕΣΡ να μη εκδώσει το νιοστό πιστοποιητικό διαφάνειας στον Άκτορα (με τον οποίον δεν έχουν καμμία σχέση πάντως).

Ο σχετικός νόμος έχει σχεδιαστεί από τους "σοσιαλιστές" για να επιτρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο τέτοιου είδους οικογενειακές ευτυχίες και να μην ξαναφέρνει επώδυνες μνήμες κατατρεγμού των αριστερών πολιτών - απλώς κάποιοι πήραν θάρρος (ή γραμμή;) και τα έχωσαν σε μια από τις εξόφθαλμα προβληματικές περιπτώσεις... Να σημειώσουμε εδώ την μόνη σοβαρή (και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος) στάση μελών του ΕΣΡ, του κ. Νέστορα Κουράκη και της κ. Ίριδας Αυδή, οι οποίοι αρνούνται να μπουν καν στην λογική ενός αντισυνταγματικού νόμου.

Είναι επίσης παρήγορο να βλέπει κανείς τέως αριστεριστές και νυν καθεστωτικούς (με το προηγούμενο καθεστώς) διανοούμενους να αρθρογραφούν στο ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα, με θολές και ασαφείς κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης και ύμνους στα αφεντικά τους και τις επιχειρησάρες τους - ενώ σιωπούν αναιδημόνως για την ουσία, την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, δηλαδή, από μεγαλοεργολάβους. Δεν αμφιβάλλω ότι και η ΝΔ ετοιμάζει τους δικούς της εργολάβους για φαγοπότι - αλλά είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα παράθυρα του τωρινού νόμου για τον βασικό μέτοχο και κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επιδοκιμάζεται...

Ο Άγιος Μπόμπολας βοήθειά μας...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξαιρετικό post. talos en plein forme.. δωσ'τους να καταλάβουν!

Oneiros
Ο χρήστης nkour είπε…
κάνεις ένα σημαντικό λάθος.
το ΕΣΡ είχε δώσει 50 τόσες άδεις διαφάνεις πιο πρίν. Τίποτα δεν άλλαξε (εκτός από 2 χαρτιά μικρής σημασίας) και το ΕΣΡ ξαφνικά δεν δίνει. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ πρέπει να παραιτηθεί, γιατί αν τώρα είναι σωστός παλιά ήταν λάθος και το ανάποδο.

όσο για το αν έχουν κοινό λογαριασμό ή όχι. Οι ίδοι λένε πως ο λογαριασμός είναι κοινός αλλά έχει να κινηθεί εδώ και 10 χρόνια. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το μάθουμε αν είανι αλήθεια ή όχι.

σοβαρούς νταβατζήδες και προστάτες (ΕΣΡ, υπ. ναυτιλίας) ο Καραμανλής..
ο Υπ. Ναυτιλίας ΚΕΦΑΛΟγιάννης, είπε εθνικό εκδότη τον Λαμπράκη! Δηλαδή κακό είανι να είσαι πετυχημένος εκδότης;; Πως διαπλέκεται ο Λαμπράκης με τα δημόσια έργα;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ τον Βαρδινογιάννη, τον Εμφιατζόγλου και όλους τους άλλους τους δεξιούς.

Για μένα είναι κατάπτυστος ο τύπος.
και αν μην τι άλλο δεν διαβάζω ΕΘΝΟΣ, αλλά ξέρω ότι ο ΤΟΠΟΣ είανι ευτυχής που οι ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ είανι του ΚΕΝΤΡΟΥ. {βενιζέλος, ενωση κέντρου, πασόκ}. Αν ήταν δεξιοί τότε θα είχαν και άλλες βλέψεις οι άνθρωποι και θα τις πετύχαιναν πολύ εύκολα (βλέπε Berlusconi)

λοιπόν να ξέρουμε τι λέμε..
Ο χρήστης talos είπε…
Κατ'αρχήν το βασικό μου πρόβλημα ήταν η επίκληση των δεινών της αριστεράς, των εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής ολιγαρχίας, ως μέτρο σύγκρισης για τις οικονομικές τους δυσκολίες.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Μορώνης άλλαξε τροπάρι γιατί του το επέτρεψε η νέα κυβέρνηση, το γεγονός όμως ότι ο νόμος (σε ευθεία αντίθεση με την συνατγματική επιταγή, την κοινή λογική και το κοινό περι δικαίου αίσθημα) επέτρεπε σε μέλη της ίδιας οικογένειας να έχουν και ΜΜΕ και συμμετοχή στα δημόσια έργα είναι σκάνδαλο από μόνο του και για αυτό παρέπεμψα στους μοναδικούς συνεπείς υπερασπιστές του συνταγματικού νομοθέτη στο ΕΣΡ, τον κ. Κουράκη και την κ. Αυδή. Άρα με αφήνει αδιάφορο το τυπικό σκέλος που στηρίζεται σε έναν αντισυνταγματικό και ύποπτο νόμο-παράθυρο για μπερλουσκονισμούς.

Ο Λαμπράκης δεν διαπλέκεται πια με τα δημόσια έργα. Με τις χρηματοδοτήσεις, τις αναθέσεις, τις καταπατήσεις δημόσιου χώρου (πάρκο ΕΑΤ-ΕΣΑ) κτλ. εμπλέκεται και μάλιστα επί κάθε είδους κυβερνήσεων. Βλέπε την αναφορά αυτή από το 1996. Ο άνθρωπος ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις από την πεοχή του μπαμπά του...

Να προειδοποιήσω πάντως σε σχέση με την αφελή άποψη ότι οι ολιγάρχες έχουν *ιδεολογία* (μπορεί σε προσωπικό επίπεδο - τα επιχειρηματικά συμφέροντα όμως αλλού οδηγούν). Να υπενθυμίσω ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ήταν επίσης Βενιζελική και Γεωργιοπαπανδρεϊκή και μάλιστα ένας εκ των αδελφών που ήταν στο ναυτικό, αποστρατεύτηκε από τη χούντα λόγω "επικινδύνων φρονημάτων".

Επαναλαμβάνω, παρά την έντονη και ομολογημένη αντιδεξιά προκατάληψή μου, αν καταφέρει και αλλάξει προς το δημοκρατικότερο τον νόμο περί βασικού μετόχου, ο Καραμανλής θα έχει επιτελέσει πραγματικά έργο υπέρ της Δημοκρατίας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση