Τελικά αυτό το χρηματιστήριο έκανε μεγάλη ζημιά...

Η αγανάκτησή του:

Διαπιστώσεις ενός ερασιτέχνη μαλάκα που θέλει να δει πόσο τις εκατό (%) μαλάκας είναι?.

Είστε συνυπεύθυνοι για το χρηματιστήριο και την κομπίνα που κρύβετε πίσω από τον θεσμό του, που είναι εκ προοιμίου απάτη. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε την άγνοια την ασχετοσύνη μας. Πόλοι θα αναρωτηθούν μα είναι δυνατόν σε όλο τον κόσμο έτσι δουλεύει ο "θεσμός". Το ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες που χάσανε τα λεφτά τους αγνοείται; Εσείς που κόπτεστε δήθεν για τον λαό, και υποστηρίζετε τους απατεώνες τους μεσάζοντες και γίνεστε έμποροι της αλήθειας. Για αυτό δεν βγάζετε άχνα για τις ιδέες μου, εκτός και μπορείτε να τις διαψεύσετε, ή είστε και εσείς γρανάζι του κατεστημένου και τις κλίκας που κυβερνά εκάστοτε με τους 300 άσχετους??.


Τμήμα ενός ευρύτερου διαδικτυακού σύμπαντος.

Σχόλια

Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
(1) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "πίσω από το θεσμό του, που είναι εκ προοιμίου απάτη...σε όλο τον κόσμο έτσι δουλεύει ο "θεσμός".".

Καταρχάς, το βασικό ερώτημα είναι: Πρέπει να υπάρχει ο θεσμός του χρηματιστηρίου ή όχι;

Και το ρωτάω αυτό διότι η παραπάνω φράση μού ακούγεται μηδενιστική. Αν πράγματι, λοιπόν, είναι μηδενιστική και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο θεσμός του χρηματιστηρίου δεν πρέπει να υπάρχει, τότε δεν χρειάζεται να κάνω κανένα παραπάνω σχόλιο.

Αν, όμως, θεωρούμε ότι ο θεσμός του χρηματιστηρίου πρέπει να υπάρχει...

Για τη φούσκα του χρηματιστηρίου έφταιξαν πολλοί. Πολιτικοί, αναλυτές, εταιρείες, σύμβουλοι, media και, φυσικά, οι ίδιοι οι "επενδυτές" με το να τρέξουν σαν τα πρόβατα να πιάσουν την καλή -και ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι "επενδυτές" είναι οι ίδιοι εκείνοι άνθρωποι που στην προσωπική τους ζωή θεωρούν εαυτούς ξύπνιους...

Αντιλαμβάνομαι ότι το να ισχυρίζομαι ότι φταίξανε και οι "επενδυτές" δεν είναι, αν θέλετε, politically-correct. Είναι η άποψή μου, όμως, και πιστεύω ότι κάθε ειλικρινής και ορθολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα συμφωνήσει ότι είναι και η αλήθεια...

Ας θωρακισθεί, λοιπόν, ο θεσμός του χρηματιστηρίου, να υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί, ρυθμίσεις, ένα γενικά διαφανές και συμπαγές νομικό πλαίσιο, να υπάρχουν βαριές τιμωρίες για τους παρανομούντες, ώστε το χρηματιστήριο να λειτουργεί σωστά.

Όχι, όμως, να γινόμαστε μηδενιστές και να λέμε "πίσω από το θεσμό του, που είναι εκ προοιμίου απάτη...σε όλο τον κόσμο έτσι δουλεύει ο "θεσμός".".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση