Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δικό μου το εργαλείο;

Τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι μάρτυρες του Ιεχωβά, η λέσχη Bildberg, το σύστημα παρακολούθησης Echelon, το ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ, ο Νίκος Μουζέλης, ο οικουμενισμός, οι Illuminati, οι μειονότητες, οι μετανάστες (οι ξένοι στην Ελλάδα - όχι οι Έλληνες στο εξωτερικό), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, o προσκοπισμός, η κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το Χόλυγουντ και το ΧΑΑ;

Οι παραπάνω αναφερθέντες τι σχέση έχουν με τον Ανδριανόπουλο, τον Ανδρουλάκη, τον Νίκο Δήμου, την ομάδα του Ιου της Ελευθεροτυπίας, τον Μπουτάρη (που βγάζει τα κρασιά), τον Γιωργάκη Παπαντρέου, τον Γιάννη Τζανετάκο, την Mandleine Allbright, ton Jaques Derrida; τον Samuel Huntington, ο Francis Fukuyama και ο Alain Touraine;

Από την άλλη ποια η σχέση των αποπάνω με τους: Ζουράρι, Κανέλλη, Καραμπελιά, Κολλάτο, Παπαθεμελή, Ραφαηλίση, Τριάντη, Τσοβόλα, Τάκη Φωτόπουλο, αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον Γκαροντί, τον David Irving, τον Ken Livingston και τον Noam Chomsky, καθώς και με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ);

Πολύ απλά, οι πρώτες δύο λίστες είναι εργαλεία και εργάτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ), ενώ η τελευταία είναι αντεργάτες της ενλόγω ΝΤΠ... Σύμφωνα με τον ιστοχώρο new-world-order.org δηλαδή. Στους αντεργάτες συμπεριλαμβάνονται έστω και σε δεύτερη μοίρα η 17Ν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, το ΚΚΕ, ο συν-ιστολογών Θανάσης Τσακίρης, Ο Μπαμπινιώτης, ο Joseph Stiglitz, η Ορθοδοξία, οι αρχαιοελληνιστές, κάτι καθολικά φασισταριά και το ΚΚ Ρωσίας...

Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι. Η λέξη σύγχυση είναι φτωχή για να περιγράψει το υποβόσκον ιδεολογικό αλαλούμ... Και μένω να αναρωτιέμαι αν εγώ με το Ιστολόγιον σαν εργαλείο της δουλειάς είμαι συνεργός ή αντίπαλος της ΝΤΠ, εργάτης (όπως ο προσφιλής μου Ιός) ή αντεργάτης (όπως ο προσφιλής μου Τσόμσκυ);

Σχόλια

Ο χρήστης thas είπε…
Πολύ συμπαθητικό site. Και χρήσιμο. Εγώ βγαίνω σαφώς εργάτης ενώ εσύ, είσαι σαφώς αντεργάτης ο οποίος δεν θέλει να το παραδεχτεί. Και, μάλιστα, χωρίς να έχει συμπεριληφθεί ο ΑΑ του ΣΥΝ, ο οποίος γνωρίζουμε αυτομάτως πού θα καταταγεί! Απουσιάζει επίσης ο γνωστός εργάτης Ράμφος και ο αντεργάτης Γιανναράς.

Αχ, επιπόλαιη δουλειά. Πάνε να κάνουν ένα καλό και το αφήνουν στη μέση.

Καλή χρονιά στα αδέρφια μας Μπουτάρη, Σημίτη, Τζανετάκο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουφάλα thas... Αμέσως να δηλώσεις αδερφός του Μπουτάρη! Μη χάσεις... :-)

Κάνα μπουκάλι για μας περισσεύει ρε;

βαρόμετρο
Ο χρήστης talos είπε…
Εργάτα, Thas μου, ρηχά το βλέπεις το πράγμα... εδώ παίζουν εκπλήξεις. Ο Δαφέρμος είναι στους μάλλον αντεργάτες και ο Ιος στους εργάτες, ενώ τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Άκης είναι αντεργατίζοντες... Δεν υπάρχουν αυτονόητα!

Αναπολώ με νοσταλγία, πλέον, την παλιά καλή εποχή που όλοι ήταν ή ορθόδοξοι Μαρξιστές ή Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ήξερες τι σου γινόταν, ποιος είναι με τον ορθό λόγο και ποιος με την ορθή ράβδο, ενώ οι θεωρίες συνομωσίας δεν φτουρούσανε... Ήρθε η παγκοσμιοποίηση όμως και τα έκανε όλα ένα χυλό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Talos (που έχουμε κοινούς γνωστούς) καλημέρα.

Γνωρίζοντας το πολιτικό ποιόν των συντελεστών της NewWorldOrder δεν εκπλήσσομαι που περιλαμβάνομαι στους "αντεργάτες". Θα προτιμούσα, όμως, να περιλαμβάνομαι στους ΑΡΤΕΡΓΑΤΕΣ, για ευνόητους λόγους.

Κατά τ' άλλα ο Γ. Μηλιώκας τους ταιριάζει γάντι:

Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

Μάτσο αμάκα καπιτάλε
σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
φράγκο μαντζάρε, πολιτσία

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, αραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...

tsakthan
http://tsakiris.snn.gr
http://tsakthan.blogspot.com
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Κίτρινοι πίνακες με ροζ/μωβ επικεφαλίδες και πράσινους διαχωρισμούς σε γκρι φόντο... Δεν ξέρω τι εργαλείο πιάνουν τα παλικάρια, πάντως αν διαβάζουν κανα εγχειρίδιο για δαύτο, σίγουρα δεν έχει πάνω τις λέξεις HTML, CSS, Web Design και λοιπά τέτοια ξενόφερτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oneiros: Κάποιος θα πρέπει να κάνει μια συστηματική έρευνα που να εξηγεί γιατί οι πιο παρανοημένοι στο διαδίκτυο έχουν και την αισθητική που έχουν... Είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Tsakthan: Λοιπόν δεν ξέρω τίποτα για το πολιτικό ποιον των newworldorder (υποψιάζομαι βέβαια...), ξέρεις ποιοι είναι; Κατά τα άλλα, θα πρέπει να νοιώθεις υπερήφανος που το ονομά σου παρατίθεται πλέον δίπλα και κολλητά στον Δαφέρμο, τον Καραμπελιά και τον Ευ. Βενεζέλο! Θα τα πούμε μέσω της κοινής γνωστής σύντομα υποθέτω και ελπίζω!
Ο χρήστης talos είπε…
Ε! εγώ ήμουν από πάνω! Όταν το ίδιο σου το blog σε βγάζει "anonymous", καταλαβαίνεις πόσο ασήμαντος είσαι!
Ο χρήστης CrazyMonkey είπε…
Από τα καλύτερα post των τελευταίων ημερών και μάλιστα "κολλάει" απίστευτα με μια κουβέντα που έκανα το μεσημέρι πάνω στο ζήτημα.

Αν και έχω κάποιες αμφιβολίες για την ποιότητα-ακρίβεια-ορθολογισμό του site στο οποίο μας οδηγείς...

Εστω ότι ο διαχωρισμός είναι σωστός...

δηλώνω κατά μεγάλο ποσοστό εργάτης!

Καλός ο Ζουράρης κι η Κανέλλη, αλλά εκείνο το Χριστούδουλος κάτι μου κάνει.. :-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όνειρε για ρίξε και μια ματιά και εδώ κάτω κάτω.
Είναι απλό: έχουν internet αλλά δεν έχουν Frontpage.
ΘτΠ
Ο χρήστης bizwriter είπε…
Αγαπητέ talos, νομίζω ότι έχω καταλάβει γιατί είσαι confused σχετικά με το ποιος είναι "εργάτης" και ποιος "αντεργάτης".

Εξηγούμαι: από τη μια είναι οι (νεο)φιλελεύθεροι/δεξιά ή όπως άλλως θέλεις ονοματισέ τους, και από την άλλη είναι η αριστερά, η σκληροπυρηνική αριστερά ή όπως άλλως θέλεις ονοματισέ τους επίσης, και όλοι αυτοί πρεσβεύουν λίγο-πολύ ουσιαστικά τα ίδια πράγματα (αυτά, δηλαδή, που ο,π.χ., Μάνος πρεσβεύει εδώ και χρόνια).

Τι θεωρώ ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Οι φιλελεύθερες ιδέες θα επικρατήσουν λίγο-πολύ, και αυτό θα γίνει επειδή οι κοινωνοί τους θα είναι, ουσιαστικά, οι "αριστεροί" και οι "αναμορφωμένοι αριστεροί". Με άλλα λόγια, το ορθόν το πρεσβεύουν οι φιλελεύθεροι, αλλά για να το αποδεχτεί ο "λαός" πρέπει να το ακούσει από τους "αριστερούς" ή τους "αναμορφωμένους αριστερούς"...
Ο χρήστης Lida είπε…
Aστα, δεν μας σώζει τίποτα δηλαδή..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν ο "φιλελευθερισμός" αποτυγχάνει να δώσει λύσεις και, κυρίως, προοπτική στις κοινωνίες, ευδοκιμούν τα "άκρα".
Ιστορικά, ο φιλελευθερισμός εξέφρασε, ως συνέχεια του πνεύματος του Διαφωτισμού, την εξέλιξη των (δυτικοευρωπαϊκών) κοινωνιών μέσα από διαδικασίες χωρίς επαναστατικές και βίαιες ανατροπές και ρήξεις : άνοδος και ευδοκίμηση της αστικής τάξης, ελεύθερο και χωρίς φραγμούς εμπόριο που θα δημιουργούσε νέα -δυναμικά-κοινωνικά στρώματα και, υποτίθεται, θα βοηθούσε την την διεθνή ειρήνη. Τα έθνη-κράτη, συναλλασσόμενοι πλέον σε εμπορικές πράξεις, θα "ξεχνούσαν" ή θα παρέβλεπαν τις διαφορές τους, οι οποίες, συχνά, οδηγούσαν σε πόλεμο.
Στήν φάση της Ιστορίας που εμείς βιώνουμε αυτές και άλλες απόψεις εκφράζονται σαν "παγκοσμιοποίηση". Υποσενάριό της η ελληνοτουρκική "φιλία" που ευαγγελίζονται διάφοροι σήμερα.
Παρόμοιες απόψεις ήταν δημοφιλείς ή κυρίαρχες στην Ευρώπη την περίοδο 1870-1914.
Την επαύριο του Α΄ Παγκ. Πολέμου το "όραμα" είχε καταρρεύσει. Ούτε ο μεσαίος χώρος του αστικού φιλελευθερισμού ούτε η 2η Διεθνής πρόβαλε σαν λύση. Τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, που ήταν οικονομικά και κοινωνικά κατεστραμμένα, στράφηκαν σε άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.
Οκτωβριανή Επανάσταση.
Άνοδος του φασισμού στην Ιταλία, με τον τέως σοσιαλιστή Μουσολίνι.
Αποτυχία της επανάστασης στην Γερμανία ("Αϊ Ρόζα Λούξεμπουργκ τι σούχω φυλαγμένα..."), κατάρρευση της εύθραυστης "Δημοκρατία της Βαϊμάρης", άνοδος του Χίτλερ.
Ουγγρική επανάσταση του 1919.
Φράνκο στην Ισπανία.

Σήμερα, με την επιλογή ως πολιτικής της "οικονομικής συνεννόησης", από την Ευρωπαϊκή ψευδεπίγραφη Ένωση, οι πόλεμοι, από τα πεδία των μαχών έχουν μεταφερθεί στα πεδία των Βρυξελλών.
Όμως, σε κοινωνικό επίπεδο, επικρατεί πανευρωπαϊκά ακρίβεια, ανεργία, αβεβαιότητα. Κύματα νομίμων και λαθραίων μεταναστών, με εντελώς διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, κατακλύζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, χωρίς αυτές να ερωτηθούν, ανατρέποντας την εθνική και κοινωνική συνοχή.

Στον μέσο πολίτη, παντού, τα παραπάνω δημιουργούν αισθήματα ανασφαλείας και διάθεση αντίδρασης, που όμως δεν μπορεί να εκφρασθεί. Αυτοί που καρπώνονται τις "ευκαιρίες" της εποχής και τα κέρδη από την εργασία των μεταναστών, μέσω των πληρωμένων εκφραστών τους (πολιτικοί,ΜΜΕ), τον κατηγορούν ως "ρατσιστή" και "ξενόφοβο".
Κάποιος πρέπει να εκφράσει και αυτόν (τον μεσο πολίτη). Και βρίσκονται διάφοροι. Με διάφορες -προσωπικές- επιδιώξεις. Άλλοι ειλικρινείς, άλλοι όχι.

Συμπαθάτε με λοιπόν αγαπητοί φίλοι, αλλά δεν θα συμμεριστώ την οπτική με την οποία τέθηκε και σχολιάσθηκε το θέμα.
Δεν είναι καθόλου "λιθοι, πλίνθοι, κέραμοι".
Συγκρούονται δύο απόψεις.
Η μία (ΝΤΠ)έχει συμφέρον και στόχο κοινωνίες πολιτών-καταναλωτών με ομογενοποιημένα χαρακτηριστικά, χωρίς εθνικές, φυλετικές, πολιτισμικές, ιστορικές, γλωσσικές αναφορές.
Η άλλη ("αντεργάτες") την διατήρηση -μέχρι πρόσφατα-παγιωμένων ιστορικών και κοινωνικών καταστάσεων.

Συναντώνται, και στο ένα "στρατόπεδο" και στο άλλο, πανσπερμίες επιδιώξεων.
Γι΄ αυτό προκύπτει η τόσο ετερόκλητη γκάμα των "εργατών" και των "αντεργατών".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …