Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάμε στοίχημα... εκλογές.

Το Eurobet είχε την καλοσύνη (ή την επικερδή επιχειρηματική ιδέα) να περιλάβει και τις ελληνικές εκλογές στο στοίχημα. Υπάρχει δυνατότητα να ποντάρει κανείς στο ποιο κόμα θα νικήσει, με την ΝΔ να δίνει 1,55, και το ΠΑΣΟΚ 2,20. Επίσης η νίκη του ΚΚΕ δίνει 16 στο Ευρώ και του Συνασπισμού 31. Για μέτρο σύγκρισης, το Eurobet δίνει 51 για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα - 31 δίνει η Σουηδία και 13 η Γερμανία. Δεν ξέρω σε ποιόν πλανήτη η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από την Γερμανία είναι περίπου ισοπίθανη με την επικράτηση του ΚΚΕ στις εκλογές - ή της Σουηδίας ακριβώς ισοπίθανη της εκλογής κυβέρνησης Κωνσταντόπουλου-Κωστόπουλου-Γλέζου... Πάντως ψάχνω ήδη εναγωνίως μήπως και δίνουν 31 Ευρώ στα 30 αν δεν κερδίσει ο Συνασπισμός, για να πάω να πουλήσω το σπίτι μου να παίξω... Η πραγματική απόδοση μιας εκλογικής νίκης του Συνασπισμού θα έπρεπε να είναι επταψήφια... Από την άλλη, η υψηλή σχετικά απόδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προεκλογική πλατφόρμα της αριστεράς: "ψηφίστε μας να τα πάρετε χοντρά... όλοι μαζί να στήσουμε το παιχνίδι", "μία ψήφος και χίλια ευρώ σου φέρνουν κυβέρνηση εργατών-αγροτών και 31.000 ευρώπουλα", "ρίξτε στον δικομματισμό στον κουβά".
Παράλληλα υπάρχουν και αποδόσεις για την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανεξαρτήτως σειράς, και για την πραγματική διαφορά, για το ποσοστό του ΚΚΕ (1,7 για κάτω από 5% και 1,9 για πάνω από 5% - αυτό θα τόπαιζα να σας πω...) και για το ποσοστό του ΣΥΝ (1,45 για κάτω από 3% και 2,35 για πάνω από 3%).
Προτείνω να συμπεριληφθεί ο Γεωργίου στα πάνελ των τηλεσυζητήσεων - οι αλογομούρηδες των εκλογών απαιτούν ουσιαστικότερη πληροφόρηση. Επίσης να αναλάβει ο ΟΠΑΠ την διαλογή των ψηφοδελτίων.
Εμάς όλους, μας βλέπω πάντως για τον κουβά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …