Εφαρμοσμένος πολιτικός πλουραλισμός - τηλεοπτικού τύπου.

Υπάρχουν για την TV κόμματα άλλα πλην της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Εγώ σε όσες συζητήσεις έχω καταφέρει να δω δεν έχω εντοπίσει ούτε έναν εκπρόσωπο του ΚΚΕ, του ΣΥΝ ή οποιοδήποτε άλλου κόμματος - εκτός της ΑΕΚΑ, δια του υφυπουργού της. Μπορεί και να έτυχε απλώς και να μου διέφυγαν - αλλά δεν το πολυπιστεύω.

Το ΕΡΣ κάτι θέλει να κάνει, αλλά νομίζω πως τα κανάλια μας είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν μασάνε από πρόστιμα. Δείτε ας πούμε τι έγινε τον Νοέμβριο που μας πέρασε (προεκλογική περίοδος θεωρείται και αυτή):

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν χθες οι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ΕΣΡ το μήνα Νοέμβριο του 2003 μεταδόθηκαν:

από το Mega, 329 συνεντεύξεις, δηλώσεις ή παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, 153 της ΝΔ, 7 του ΚΚΕ, 6 του Συνασπισμού και 9 του ΔΗΚΚΙ.

Από το Star Channel 133 εμφανίσεις από το ΠΑΣΟΚ, 75 από τη ΝΔ, 7 από το Συνασπισμό, 1 του ΚΚΕ, 2 από το ΛΑΟΣ, 1 από το ΔΗΚΚΙ και 3 από ανεξάρτητους.

Από το Μακεδονία TV, 7 εμφανίσεις από το ΚΚΕ, 6 εμφανίσεις από το Συνασπισμό, 4 εμφανίσεις από το ΔΗΚΚΙ, 5 εμφανίσεις από τη Δημοκρατική Αναγέννηση (το κόμμα του κ. Παπαθεμελή) και 2 από το ΛΑΟΣ. Το Μακεδονία TV δεν απέστειλε στοιχεία για τις εμφανίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Τα ιδιωτικά κανάλια είναι και πολιτικά πλέον (εκτός από αισθητικά που ήταν γνωστό) ΥΕΝΕΔ. Τουλάχιστον τα κρατικά είναι κρατικά και ξέρεις τι να περιμένεις (άσε που και σε αυτόν τον τομέα είναι κάπως καλύτερα από τα κανάλια των εργολάβων).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση