Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Cannot be used for search" dear? Why not?

Το περιοδικό "Αντί" (του οποίου είμαι μανιώδης αναγνώστης από 18 ετών και δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφημίσω - να πάτε να το πάρτε τώρα!) είχε σήμερα μια πληροφορία (με screenshots κιόλας) ότι το site του υποψηφίου πρωθυπουργού της "Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης" δεν επιτρέπει την αναζήτηση των όρων "Iraq" και "Ιράκ". Επειδή γνωρίζω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει δοθεί συγκεκριμένη εντολή να μην βγαίνει αποτέλεσμα με τον συγκεκριμένο όρο, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο μετρ της επικοινωνίας θα έκανε ένα τόσο χοντροκομμένο λάθος (δείχνεις ότι έχεις κάτι να κρύψεις) και έπρεπε να το δω ιδίοις όμμασι.
Λοιπόν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αναζήτηση των όρων "Ιράκ" και "Iraq" στον ιστοχώρο του Γ. Παπανδρέου του Γ΄, οδηγεί σε σελίδα που μας επιπλήττει: "'iraq' (ιράκ) cannot be used to search!"
Σε περίπτωση που αναρωτηθείτε μήπως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα της αναζήτησης που εμφανίζεται κάθε φορά που δεν υπάρχουν αποτελέσμα στην βάση δεδομένων του σάιτ, αυτό δεν ισχύει. Όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα απλώς βγαίνει η ένδειξη:"0 κείμενα βρέθηκαν να εκπληρώνουν την αναζήτησή σας."
Ανάλογη μεταχείριση με τα "ιράκ" επιφυλάσσει η αναζήτηση του ενλόγω ιστοχώρου και στον όρο "WMD", συντομογραφία σε ευρεία χρήση της φράσης "Weapons of Mass Destruction" ("Όπλα μαζικής καταστροφής").
Να σας πω, δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό... Κάποιος που θέλει να βρει τα σχετικά μπορεί να τα βρει μέσω άλλων όρων, Saddam, Πάουελ, όπλα μαζικής καταστροφής κ.τ.τ. Άρα ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα υπάρχει (με δεδομένη όμως την επιλεκτική συμπεριφορά, προς ορισμένους μόνο όρους, του συτήματος αυτό είναι μάλλον απίθανο), ή κάποιος ευθυνόφοβος σκέφτηκε "κάτσε να μην τους αφήνουμε να κάνουν τέτοιο search γιατί ποιός ξέρει τι θα έχει πει ο δικός μας", ή ... τι άλλο;

Θα σας παρέπεμπα στον ιστοχώρο του "Αντί", αλλά ανανεώνεται κάθε τρίτο τέρμηνο και δεν έχει και πολύ νόημα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …