Διακινητές θεωριών συνομωσίας: η περίπτωση των Financial Times

Το έγραψα στο αγγλικό αδελφό ιστολόγιο, μπας και το ψάξει κανείς και αντιληφθεί την ανοησία που περνάει για ενημέρωση... Το εν λόγω άρθρο είναι πια μόνο για συνδρομητές των FT και δεν έχει νόημα να ξαναπαραθέσω τον σύνδεσμο: Χονδρικά το άρθρο έκανε λόγο για την πρώτη φορά που έλληνας πολιτικός εκφράζει μεταμέλεια για την υποστήριξη στον Μιλόσεβιτς, με βάση, λέει, δηλώσεις της δημάρχου Ντόρας, τις οποίες παραθέτει και δεν παραπέμπουν καθόλου σε κάτι τέτοιο. Πρόκειται για γεγονός που έχει σχέση με την επίσκεψη του προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα (απαρατήρητο μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό). Παράλληλα διατυπώνει ως δεδομένα τα εξής εξωφρενικά, τα οποία μόνον μετρίως ευφάνταστοι διακινητές θεωριών συνομωσίας έχουν ως τώρα διατυπώσει, (μεταφράζω πρόχειρα):

"Κατόπιν πρότασης του κ. Μιλόσεβιτς το 1991 για το μοίρασμα των εδαφών της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από το υπουργείο άμυνας να σχεδιάσει την μετακίνηση στρατεμάτων διαμέσου των Ελληνικών συνόρων στην νότια Μακεδονία. Στο σχέδιο αυτό έβαλε βέτο ο Κώστας Καραμανλής, τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με έναν παλιότερο ανώτατο αξιωματούχο."

Δεν τρέφω την παραμκρή συμπάθεια για τον κ. Μητσοτάκη, μου φαίνεται όμως τελείως απίθανο να είχε ποτέ σκεφτεί σοβαρά την αποστολή Ελληνικών στρατευμάτων ως εισβολέων και δυνάμεων κατοχής, ενός κράτους με δεδομένη αντιπαλότητα προς την Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι έπαιξε ποτέ αυτό το σενάριο διότι ο Μητσοτάκης είναι πολλά πράγματα, αλλά πάντως ηλίθιος δεν είναι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Brexit: Το αναπάντεχο καλοκαίρι της Βρετανίας

Στρίβοντας δεξιά στη διακλάδωση του Wallerstein