Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλαβάνος. Συνέντευξη. Τέλος χρόνου.

Η προθεσμία υποβολής ερωτήσεων προς το Αλέκο Αλαβάνο έληξε και το σχετικό αρχείο εστάλη. Περιλήφθησαν και κάποιες από τις ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν στην συνέντευξη που έχει κάνει το (εξαίρετο) Πολιτικό Μπλογκ, (και θα αναρτηθεί σύντομα). Οι ερωτήσεις είναι καμιά πενηνταριά οπότε ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος πώς θα προλάβει ο κ. Αλαβάνος, σε λίγες μέρες ειδικά που κάποιες σηκώνουν πολλή συζήτηση. Θα δούμε. Όπως και νάχει, δεν φταίω εγώ, φταίει ο πρωθυπουργός που έκανε τις εκλογές κούρσα ταχύτητας. Θα σας κρατώ ενήμερους.

Σχόλια

Ο χρήστης karpidis είπε…
Προσπάθησε να βγάλεις 10 ερωτήματα συγκεντρωτικά και α' προτεραιότητατας και στείλε τα όλα τα ερωτήματα. Ώστε να απαντηθούν κυρίως αυτά που σε νοιάζουν και αν έχει χρόνο ο κ. Αλαβάνος να απαντήσει στα υπόλοιπα 40.
Ο χρήστης @@ είπε…
nai vgalte ta na ta kanoume ola mazi mia mikrou mhkous tainia lol
http://www.youtube.com/watch?v=Ze0TbI2VMsE
Ο χρήστης a.c. είπε…
Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια, περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον θα είχε, αν μπορούσες να καταφέρεις και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, να απαντάνε σε τέτοιου τύπου ερωτηματολόγια.
Ο χρήστης talos είπε…
a.c. Αν οι εκλογές γίνονταν τον Μάρτιο, ίσως να προσπαθούσα κάτι αντίστοιχο. Αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και έχουμε και δουλειές. Είχα και άλλα σχέδια για αυτές τις εκλογές, αλλά επέστρεψα στην Αθήνα την Δευτέρα και τρέχω για δουλειές ασταμάτητα. Ίσως όμως επιχειρήσω κάτι μετεκλογικό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …