Ουφ... ευτυχώς που λύσαμε το θέμα του βασικού μετόχου

Μια είδηση από τα "ψιλά", στις 6/4/05:

"...το ΕΣΡ, χορήγησε τρία πιστοποιητικά διαφάνειας στον «Άκτωρα» συμφερόντων Μπόμπολα, κι ένα στη «Motoroil» της οικογένειας Βαρδινογιάννη..."


Ευτυχώς που έγινε ο νόμος δηλαδή... Μια και ο κ. Μπόμπολας έχει πουλήσει τις μετοχές έναντι ~60 εκατομμυρίων Ευρώ (πόθεν έσχον οι αγοραστές;) ενώ οι Βαρδινογιάννηδες έχουν μεγάλο σόι (από παλιότερο άρθρο της Εποχής):

Ο Β. Βαρδινογιάννης έχει το Star, ελέγχει την καθημερινή εφημερίδα Espresso, το μουσικό ραδιόφωνο Soho, περίπου 13% του Mega, μία εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα, πολυσινεμά, τον Παναθηναϊκό, περίπου το 50% της Motor Oil, την AVIN, συμμετέχει στις Αττικές εκδόσεις (20%), την Audio Visual δραστηριοποιείται στην πληροφορική, σε ξενοδοχεία ("Plaza"), έχει θεατρικές επιχειρήσεις και δεκάδες άλλες εταιρείες. Ο νόμος όμως δεν τον αγγίζει γιατί υπάρχουν τα …ξαδέλφια και οι off shore εταιρείες.
Τα ξαδέλφια δεν θεωρούνται παρένθετα πρόσωπα (μόνο η σύζυγος, τα παιδιά και τα αδέλφια) εξασφαλίζοντας έτσι ένα μόνιμο και άμεσο συγγενικό "σκαλοπάτι" στους επιχειρηματίες. Ακόμα πιο μεγάλο σκαλοπάτι είναι ότι σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης επιτρέπεται να μετέχουν off shore που δεν έχουν ως έδρα "φορολογικούς παραδείσους". Η Ευρώπη όμως προσφέρει πλέον νόμιμους παράδεισους, ανάλογων εταιρειών, όπως είναι η Κύπρος και το Λουξεμβούργο.


Επίσης να σημειωθεί ότι στο ίδιο ειδησάριο σημειώνεται η έγκριση πώλησης του ρ/σ Flash από την κ. Κόκκαλη στον κ. Πουλόπουλο (εκδότη της εφημερίδας "Πρωταθλητής") αντί 200.000 Ευρώ. Σημειώνεται δε ότι:

"...Με το σκεπτικό μάλιστα, πως οι ζημιές του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού είναι μεγάλες, το Συμβούλιο αποδέχτηκε πως το τίμημα μεταβίβασης του σταθμού μπορεί να είναι χαμηλό..."


Αυτό έχει ενδιαφέρον διότι την εποχή που γινόταν η αγοραπωλησία, πάλι η "Εποχή" (καλά νά'ναι)σημείωνε πως:

...Ο Σ. Κόκκαλης δεν εμφανίζεται πλέον σε κανένα μέσο ενημέρωσης. Ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού "Flash" εμφανίζεται πλέον ο Σ. Πουλόπουλος, καθώς απεχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου η σύζυγός του Σ. Κόκκαλη, Ελένη. Η λύση του Σ. Πουλόπουλου, εκδότη και της εφημερίδας "Πρωταθλητής" (κατά σύμπτωση Ολυμπιακών φρονημάτων...), εκτιμάτε ότι είναι προσωρινή προκειμένου να ξεμπλοκάρει το "πόθεν έσχες" του Σ. Κόκκαλη ώστε να διεκδικήσει τον Ιανουάριο την ανανέωση της σύμβασής του στα τυχερά παιχνίδια. Ο νέος ιδιοκτήτης πάντως πιθανόν να πρέπει να "αποδείξει" (αν υπάρξει καταγγελία...) που βρήκε τα χρήματα για την αγορά του ραδιοφωνικού σταθμού που εκτιμώνται, μαζί με τα χρέη, γύρω στα 18 εκ. ευρώ. Ψιλά γράμματα...


Καλή καρδιά και καλή διάθεση να υπάρχει και για όλα βρίσκεται λύση...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά τα φαινόμενα τα έχουν λάβει υπόψη και οι απανταχού οικονομολόγοι, οι οποίοι μάλιστα ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμα ένα όρο δίπλα από το ιερό "αόρατο χέρι" του Άνταμ Σμιθ. Φήμες λένε ότι θα ονομάζεται "αόρατο δάκτυλο", έτσι για να παραπέμπει συνειρμικά και στις πιο λαϊκές αναλύσεις του φαινομένου...

(Σάκη, η ζεύξη σου οδηγεί σε μια λευκή σελίδα, έτσι έπρεπε;)
Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
Από ό,τι βλέπω, ο Ν. Δήμου αφαίρεσε πλέον το συγκεκριμένο post από τα "Επίκαιρα". Κρίμα! (Μάλλον κάποιος τον "μάλωσε"... άλλωστε στον ίδιο Όμιλο είναι... ο νοών νοείτω).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση