Η σημασία των σημαιών

Μια σειρά από πραγματικές σημαίες, ερμηνεύονται ως γραφήματα βασισμένα σε πραγματικά στοιχεία και μιλούν για την πραγματική κατάσταση του κόσμου. MEET THE WORLD: Ένα έργο του 25χρονου βραζιλιάνου Icaro Doria για την προώθηση του πορτογαλικού περιοδικού Grande Reportagem που αποκαλύπτει την δύναμη της εικαστικής μεταφοράς.

Μου ήρθαν σήμερα σε ημέιλ μαζί με κάτι απίθανα σενάρια σχετικά με την προέλευσή τους: ότι είναι έργο κάποιου Νορβηγού διπλωμάτη και κάτι άλλα απίθανα, τα οποία και διαψεύδονται στον προηγούμενο σύνδεσμο... αναρωτιέμαι ποιος αποφάσισε να εφεύρει μια τέτοια περιττή ιστορία. Κάνω την εικασία πως ήταν κάποιος που έλαβε τις σημαίες χωρίς να ξέρει κάτι παραπάνω για αυτές, και αποφάσισε να τις προωθήσει σε ημέιλ διανθισμένες με κάποια ιστορία... (το παιδί-σπίρτο στο γραφείο, με το που το έλαβε, το έψαξε και ανακάλυψε το ψευδές του παραμυθιού και τον πραγματικό δημιουργό της υπέροχης αυτής σύλληψης σε χρόνο dt)

Σχόλια

Ο χρήστης Oneiros είπε…
Ingenuous. Ποιητική αδεία, βέβαια, δεν έχει σημασία κατά πόσο οι αναλογίες ανταποκρίνονται σε στατιστικά μεγέθη. Δύσκολο να σκεφτείς κάτι αντίστοιχο για την ελληνική σημαία.
Ο χρήστης πιτσιρίκος είπε…
Ωραία ιδέα.Νομίζω πως ήρθε η ώρα κάποιες σημαίες να αλλάξουν. Είναι εμπορικό προϊόν και τυχόν αλλαγή θα τονώσει την αγορά. Θα μου άρεσε μια σημαία που να γράφει "ΣΥΓΓΝΩΜΗ". Ας κάνει η ΕΕ την αρχή.
(oneiros η ελληνική σημαία προσφέρεται για άλλου είδους ερμηνείες-εξαιρετικά ενδιαφέρουσες)
Ο χρήστης lefty είπε…
ΘΑΥΜΑΣΙΟ! Ειδικά εγώ μου ήμουν πάντοτε σημαιολάγνος και πρωτευουσολάγνος, το λάτρεψα. Φαντάζομαι πως στη σημαία της Ελλάδος το άσπρο θα αντιπροσώπευε τους παπάδες και το γαλάζιο το ποίμνιό τους.
Ο χρήστης lefty είπε…
Η ευκολότερη βέβαια θα ήταν η σημαία της Λιβύης. Μαζική ομαδοποίηση χρώματος πράσινου.
Ο χρήστης etc είπε…
Ευχαριστώ για το λινκ...
Δεν ξέρω αν έχετε δει κι αυτό...
Ο χρήστης LemmyCaution είπε…
Πολύ καλό. Thanx τόσο για αυτό όσο και για το link του DNA project.
Ο χρήστης ΠΗΓΑΣΟΣ είπε…
Σε αντίθεση με όσα γράφει ο ονειτος η αίσθησή μου είναι ότι οι αναλογίες του Βραζιλιάνου, είναι πολύ σωστές. ΚΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης