Για δες ρε μεγαλεία!

... με χαρά και με συγκίνηση βλέπω ότι το A Fistful of Euros, το Ευρωπαϊκό πολυ-ιστολόγιο, έχει το Αγγλικό Ιστολόγιο, ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες των European Weblog Awards! Συγκεκριμένα στην κατηγορία "Weblog Most Deserving of Wider Recognition" (αξίζει ευρύτερης αναγνώρισης, έτσι;) και στην κατηγορία "καλύτερο blog από την Νοτιοανατολική Ευρώπη". Η ψηφοφορία αρχίζει σήμερα λέει...

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος γαιτί οι καλοί αναγνώστες του AFOE, με ονομάτησαν υποψήφιο παρά τον (αναμφισβήτητο και δεδηλωμένο) πολιτικό μου εξτρεμισμό σε σχέση με την μετριοπάθεια των περισσοτέρων AFOEδων. Έχω νομίζω το αριστερότερο Blog που εμφανίζεται σε οιαδήποτε από τις κατηγορίες - και το οφείλω πιστεύω στο ότι καμουφλάρω καλά την εξαλλοσύνη μου πίσω από καλούς τρόπους. Βέβαια, δεν πέρασα σε καμια "βαριά" κατηγορία, παρότι διάφοροι συνοδοιπόροι με πρότειναν - αλλά έστω και έτσι... Δεν ξέρω πώς θα γίνει η τελετή - αν θα είναι όπως τα Όσκαρ για να ράψω φράκο και να ετοιμάσω λόγο...

Αν μάλιστα είχε προχωρήσει ταχύτερα ο εξελληνισμός της Ευρώπης, θα έπαιζε και το Ελληνικό ιστολόγιο - ίσως ως best blog by a Panathinaikos supporter...

Σχόλια

Ο χρήστης evee είπε…
bravo!!! bravo!!!! και εις ανώτερα!!!! κλαπκλαπκλαπ :))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Sugxarhthria gia th diakrish.

To periergo 8a htan na mhn to ebazan sth lista. Blepontas kai ta alla nomizw pws to histologion einai apo ta kalutera kai pio organwmena blog.

Eis anwtera loipon kai panta sto idio pneuma.

Koita mhn e3agorasei to blog kamia polue8nikh... ;-)

dimitrisg
Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
Μπράβο! Συγχαρητήρια! Ο προηγούμενος από μένα (dimitrisg) με πρόλαβε όμως με το σχόλιό του! Εν πάση περιπτώσει, πρόσεχε μην σ' αγοράσει καμιά από τις "κακές, κατιταλιστικές πολυεθνικές και δη Αμερικανική", μην γίνεις κάνα "κακό brand" από αυτά που κοροϊδεύουν τους καταναλωτές και ρουφάνε το αίμα των εργαζομένων κατά Naomi Klein και, φυσικά, οι servers σου στην Ελλλάδα ε, όχι στην κακιά Αμερική ή σε καμιά low-cost χώρα της ΝΑ Ασίας!...

Συγχαρητήρια και πάλι πάντως!
Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
Oops! Εδώ έπρεπε να δείχνει το link στο προηγούμενο σχόλιό μου!
Ο χρήστης J95 είπε…
Εγώ το έχω πει είσαι όλα τα λεφτά :-)
Ο χρήστης boyblue είπε…
congratulations!!
and well deserved, if i may add!
άντε!
σήκωσε το!
Ο χρήστης Nassos K. είπε…
Ναι! Ναι! Σήκωσέ το!! :-)
Συγχαρητήρια
Ο χρήστης Oneiros είπε…
37% επί 43 ψήφων στο Weblog Most Deserving of Wider Recognition, και 50% επί 30 ψήφων στο Best Southeastern European Weblog, μέχρι στιγμής. Σήκωσέ τα και τα δύο τα βραβεία :-)
Ο χρήστης SOL είπε…
oti xekinaei kala, synexizei kalytera. bravo mihalh. (ilias).
Ο χρήστης thas είπε…
Mich είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, πως εσύ και το blog σου αποτελείτε μια γνήσια, παντελώς αδέσμευτη, ανυπάκουη, ενοχλητική, αριστερή φωνή στο δίκτυο, χωρίς αγκυλώσεις ή προαποφασισμένες θέσεις. Είναι πράγματι συγκινητικό ότι επιλέγεσαι παρά τις (υποτιθέμενα) ακραίες θέσεις σου, καθώς αναγνωρίζεται από όλους η τεράστια βάση των παραπομπών σου, το ήθος της γραφής σου και η ευρύτητα της θεματολογίας σου. Το να δουλεύεις εσύ στο δίκτυο είναι τιμή για το δίκτυο και κρίμα για τα υπόλοιπα μέσα που σε στερούνται. Η δυναμική σου είναι τουλάχιστον για τηλεόραση (ένας Κούλογλου μου φαίνεται λίγος μπροστά σου) ή για κανα δυο εβδομαδιαίες εφημερίδες.

Ας είμαστε καλά, και φαντάζομαι πως θα σε δούμε να ανεβαίνεις πολύ ψηλά. Στο εύχομαι ειλικρινά και δεν ξεχνώ, όπως κι ο kuk, ότι εσύ μας ανακάλυψες πρώτος, σε μια εποχή που ήμασταν ακριβώς τρεις κι ο κούκος στο δίκτυο.

Θερμά συγχαρητήρια. Φιλιά.
Ο χρήστης talos είπε…
Ρε παιδιά, τα παραλέτε και με κάνετε να κοκκινίζω. Δεν πάω και για Όσκαρ (το επόμενο προτζεκτ είναι αυτό). Σας ευχαριστώ όλους που μπαίνετε στην διαδικασία να με διαβάζετε. Ευχαριστώ ειλικρινά.
Ο χρήστης kukuzelis είπε…
*
Ο Μαρξ πάντως είχε υιοθετήσει τη ρήση "le style c'est l' homme". Μην υποτιμάς την ευγένεια που σε χαρακτηρίζει στις συναλλαγές σου με άλλους ανθρώπους (διαδικτυακά). Εμένα τουλάχιστον αυτό με εντυπωσιάζει περισσότερο απ' τις ιδέες σου. Το Afoe το παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα. Οι παρεμβάσεις σου γονιμοποιούν τη σκέψη των άλλων...Θα σε ψηφίσω...
*
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιχάλη μου, και σ'ανώτερα! Χαίρομαι, και εκνευρίζομαι ταυτόχρονα που τους πήρε τόσο χρόνο για να ανακαλύψουνε τι αστέρι είσαι!
Acrobat
Ο χρήστης Yorgos είπε…
Βραβεία - ξεβραβεία, το Ιστολόγιο είναι ένα από τα καλύτερα πολιτικά blogs διεθνώς. Ψηλά-ψηλά στο newsreader κι ας μην ταυτίζομαι ιδεολογικά (μέχρι και συνδρομή μπορεί να σου πλήρωνα, για να καταλάβεις =)
Ο χρήστης NiO είπε…
Άντε το κανα και γω το καλό σήμερα και βλέπω ότι πάει για ντέρμπι !
Σε περίπτωση που βγεις μπροστά μη λέμε τα αυτονόητα τώρα…
Κερνάς ένα post στο καθένα μας, μπας και γίνει τίποτα και με μας ….χιχιχι…?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Μιχάλη, συγχαρητήρια!..

Φιλικά,
Νεόφυτος Δημητρίου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιχάλη, όπως λένε "η αναγνώριση πολλές φορές αργεί, αλλά στο τέλος έρχεται".
Στην περίπτωσή σου δεν άργησε.
Θερμά Συγχαρητήρια !
Ανήκω στους παλιούς αλλά "μουγκούς" αναγνώστες.
Δεν έχω δυστυχώς το χρόνο να επεξεργάζομαι εμπεριστατωμένα σχόλια, για τα θέματα που θέτεις (και, πρόχειρα πράγματα δεν θέλω να καταθέτω).
Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο καταθέτω τον θαυμασμό μου για την προσπάθειά σου.
Η ποικιλία των θεμάτων, η επικαιρότητα, οι πηγές και τα links σε καθιστούν μοναδικό στον ελληνικό χώρο, κι ας αδικεί, ίσως, η διατύπωση κάποιους άλλους.
Εκμεταλλευόμενος τις τεχνικές δυνατότητες του μέσου δίνεις στην έννοια "ελευθερη έκφραση" το πραγματικό νόημά της, και, αναγορεύεις το blog σε "Μέσο".
Κρίνω το γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, σήμερα, στην εποχή της μονομερούς και μονοδιάστατης ενημέρωσης από τα ιδιωτικά ΜΜΕ-εμπορικές επιχειρήσεις αποβλάκωσης συνειδήσεων.
Τρεις γενικές παρατηρήσεις μου, με την ευκαιρία της επικοινωνίας.
1) Δεν είσαι radical ούτε extreme και μην μπαίνεις στη διαδικασία αυτοανάλυσης, βάσει κρίσεων "αριστερών" νεοφιλελευθέρων. Αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός : Keep lefting !
2) Από την πολιτική μου οπτική, πάντα, σχολιάζεις ή καταθέτεις κάποια θέματα με έναν "τόνο", μια οπτική γωνία, που "αποστρέφεται" ότι υποστηρίζει τον ελληνισμό και τον πατριωτισμό. Είναι, κατά την άποψή μου, μια γενική απέχθεια της Αριστεράς στην Ελλάδα, που, κατά πρώτον, έλκει την καταγωγή στις "διεθνιστικές" θέσεις της εποχής της 3ης Διεθνούς και κατά δεύτερον, γεννήθηκε ως αντίδραση στους καταπιεστές της, που αυτοαποκαλούνταν "εθνικόφρονες".
Δεν χαρίζω το πατριωτισμό στους χρυσαυγίτες, στους δωσίλογους, στους (μεγαλο)παπάδες και στους φασίστες. Υπάρχει και δημοκρατικός πατριωτισμός. Φέρνω σαν παράδειγμα τους σχολιασμούς του Στάθη, του Τριάντη, της Λ. Κανέλλη (εκτός απ΄ τα παπαδίστικά της).
Ξέρω ότι το σχόλιο ανάβει φωτιές. Τι είναι ελληνικό; Τι είναι εθνικό; Ποιοί είναι οι σημερινοί έλληνες; Τι λέει ο Σβορώνος; κοκ Το θέμα είναι τεράστιο.
3) Επειδή μερικές φορές "χανόμαστε" σε αναλύσεις και ασχολίες με επιφαινόμενα : τα πράγματα είναι κατά βάθος απλά. Πίσω από κάθε γεγονός υπάρχει κάποιο κίνητρο-συμφέρον. Αυτός που το έχει, έχει και λόγο να συσκοτίζει την αλήθεια. Αν μπορούμε, να πηγαίνουμε στην ουσία των πραγμάτων.

Εύχομαι "Καλή Δύναμη" και "Καλή Συνέχεια" στην ενημέρωση που με τόσο κόπο μας παρέχεις.

Φιλικά
Ηλίας
Ο χρήστης talos είπε…
Ηλία σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια... ότι μπορώ κάνω!

Να εξηγήσω πάντως πως σε ό,τι αφορά το 1. ως σαρκασμό τα λέω γιατί με είχαν από πριν βάλει στο radical left στην αριστερή στήλη του AFOE - κάτι που δεν αρνούμαι αλλά γνωρίζω ότι κυκλοφορεί πολύ πιο radical στοιχείο στο Ευρωπαϊκό διαδίκτυο... εγώ και ο Ούγγρος ο Manic Street Preacher πρέπει να είμαστε στο πολιτικό άκρο του αποδεκτού πολιτικού φάσματος για το AFOE.
Για το 2. διαφωνώ: δεν είμαι σώνει και καλά αντι-πατριώτης, ούτε αντ-εθνιστής. Έχω συναίσθηση ότι σε μεγάλο βαθμό οι εθνικές ταυτότητες είναι κατασκευασμένες, αλλά αποτελούν πια "πραγματοποιημένο φαντασιακό", είναι ένα παραμύθι που το πιστέψαμε πολύ και μας άρεσε τόσο, που είναι πια στοιχείο της πραγματικότητας. Από την άλλη ειδικά στην περιοχή μας ο τυφλός εθνικισμός οδήγησε στις πιο τερατώδεις σφαγές, αλλά και τον επικαλέστηκαν τα πιο μισαλλόδοξα και αλλοπρόσαλλα στοιχεία. Θέλω να καταλάβουμε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εν ονόματι αυτού του πατριωτισμού (αλλά και τις πράξεις ηρωισμού βέβαια - τον εθνικό ύμνο τραγούδαγαν στην Καισαριανή μπροστά στο απόσπασμα - ο πατριωτισμός όμως του ΕΑΜ δεν είναι ο πατριωτισμός του Γρίβα).
Επίσης δεν μπορώ καθόλου την μυθολογία του περιούσιου λαού. Καθόλου. Ούτε την ιδέα ότι οι άλλοι μας έσφαζαν και εμείς αγιάζαμε - αυτό ξέρουμε πως δεν ισχύει. Δεν μπορώ τέλος τον πατριωτισμό που προτιμά να ηττάται ηρωικά παρά να συμβιβάζεται έντιμα - και το κυπριακό, νοιώθω πως είναι μια κλασσική περίπτωση τέτοιας λογικής. Τέλος νοιώθω υπεύθυνος για τις κακές συνέπειες του δικού μας εθνικισμού και όχι των άλλων, γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας μπορώ και οφείλω να κάνω κάτι για να τις περιορίζω - άρα για αυτές πρέπει να φωνάζω - εδώ τουλάχιστον. Όσοι διαβάζουν και το αγγλικό ιστολόγιο θα διέκριναν μια απόκλιση σε όσα είχα γράψει εδώ και εκεί σχετικά με το Κυπριακό!
Τέλος για το 3. συμφωνώ απόλυτα... follow the money που λένε και οι υπερατλαντικοί.

Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση