Μπου!


[Eντωμεταξύ συνδικαλίστριες δέχονται δολοφονικές επιθέσεις, μαθητές, μετανάστες (1, 2) και τρένα πυροβολούνται από "αγνώστους" και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν στοιχισθεί πίσω από την υπεράσπιση της σήψης. Ως εκ τούτου: μην κοιτάτε εδώ, κοιτάτε εκεί - τον δράκο, τον είδατε τον δράκο; Εκεί (κάντε κλικ στον δράκο)! Όχι εδώ. Ούτε εδώ. Ούτε και εδώ. Α και κοιτάχτε και τον άλλο δράκο! Γεμίσαμε δράκους!]

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμενα μου αρεσε περισσοτερο το κομματι που αναφερεται στους Αλβανους σαν πιθανο παραγοντα, για κανεναν προφανη λογο ,χωρις κανενα στοιχειο. Ρατσισμος ρε παιδι μου ναι, αλλα με μια ετσι αποστασιοποιηση, με μια αντικειμενικοτητα. Καθημερινη παιδι μου...
Ο χρήστης Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε…
Από όλους τους ανθρώπους του ΣΥΝ ο Βούτσης ήταν ο καταλληλότερος να υπερασπιστή την "νεολαιίστικη εξέγερση"; Ακούγεται πειστικώτερος; 'Η η υπογραφή του υπονομεύει το γραπτό του;
Ο χρήστης talos είπε…
Αθανάσιε: οικογενειακή ευθύνη; Ο Πάγκαλος π.χ. δηλαδή θα πρέπει να θεωρηθεί πως δεν πρέπει να μιλάει περί δημοκρατίας; Παιδιά υπουργών της χούντας (να μην αναφέρω ονόματα) προφανώς δεν μπορούν να μιλούν περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Η υπογραφή τους υπονομεύει την δράση τους;
Ο χρήστης talos είπε…
Και δεν είναι καν δίκαιη η αναλογία για τον ΝΒ.
Ο χρήστης Αθ. Αναγνωστoπουλος είπε…
Υπάχει διαφορά: Οι άλλοι είναι απόγονοι, ο Βούτσης είναι πρόγονος. Στα μάτια πολλών, και στα δικά μου, φέρει ασφαλώς κάποια ευθύνη για την εξέλιξη του γυιου του, όπως όλοι μας. Ο Πάγκαλος και ο Δημητράς ευθύνονται για τις δικές τους πράξεις, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να ευθύνωνται για τις πράξεις των προγόνων τους. [Γιατί κατονομάζεις μόνο τον Πάγκαλο;]

Μπορεί να χάνω κάτι εδώ πέρα, μπορεί ο υιός Βούτσης να μεγάλωσε έκθετος στην ζούγκλα, χωρίς καμία επαφή με τον πατέρα του. Αλλά και πάλι: είναι σαν να μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της διαφθοράς και του χρηματισμού από μεγάλες εταιρείες. Άσ' το ρε φίλε, κάηκες, παίξε με άλλο θέμα.

Η αναλογία πάει κάπως έτσι:

Ο υιός Βούτσης εξεγείρεται. Ο πατήρ Βούτσης επικροτεί. Ο υιός διαπράττει ληστεία με πολιτικά κίνητρα και φυλακίζεται. Τα γεγονότα "υπερβαίνουν" τον πατέρα.

Η νεολαία εξεγείρεται. Ο πατήρ Βούτσης επικροτεί. Να δω ποιος θα υπερβή ποιον.

Δεν ψέγω ούτε την Αυγή που το δημοσιεύει ούτε τους συντρόφους του που τον "άφησαν". Ψέγω τον ίδιο που αποδεικνύεται αιώνιος επιμηθεύς. Ή ούτε καν.
Ο χρήστης Rodia είπε…
Εχει πέσει πολλή δουλειά!!!
εδω
Ξεκωλώθηκε ο επιστήμων :)
Ο χρήστης talos είπε…
Τα παιδιά δεν είναι προγραμματιζόμενα αυτόματα των γονέων τους. Αν πιστέψουμε (που εγώ δεν τον πιστεύω) τον Pinker μάλιστα καμία σημασία δεν έχει η ανατροφή στον τελικό χαρακτήρα του παιδιού. Από τώρα θέλω να αποσείσω κάθε ευθύνη για το τι θα κάνει ο γιος μου μετά τα 18 του.

ΜΕ αυτήν την έννοια, θα πρέπει λες να φυλακίζονται και οι γονείς π.χ. των δολοφόνων;

Νομίζω πάντως ότι θα πρέπει να κοιτάξεις το ζήτημα της οικογενειακής δυναμικής καλύτερα: συχνά οι γιοι (ιδιαίτερα) επιλέγουν εσκεμμένα δρόμο αντίθετο ή ανταγωνιστικό των πατεράδων τους π.χ. Αν δεν ξέρεις προσωπικά την κάθε περίπωση, δεν καταλαβαίνω τι άλλο από εμπαθείς είναι οι γενικεύεσεις. Δεν υπάρχει τέλος πάντων καμία γραμμική σχέση "ελέγχου" του ενήλικα από τους γονείς του.

Καθένας εντέλει είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις.
Ο χρήστης Αθηναίος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με αφορμή λοιπόν, τον άλλο δράκο, θα ήθελα να τονίσω πως οι δράκοι είναι πολύ πονηροί.
Ο χρήστης talos είπε…
Ανώνυμε μπορεί να είναι όπως τα λες (και ουδόλως αμφιβάλλω για την χαρά του να την λες στον πολιτικό σου αντίπαλο και το πιθανό της μομφής), αλλά με προβληματίζει πως το 2004 η Αυγή ήταν Online, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω το πρωτότυπο άρθρο, να δω αν ήταν θέση του κόμματος ή άρθο σε στήλη (έχει σημασία) ή και αν υπήρχε ακόμα- αν και αναγνωρίζω πως στην online Αυγή δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κανείς κάτι. Μόνη πηγή για το παράθεμα είναι από όσο είδα ο Ριζοσπάστης της εποχής, ο οποίος δεν αποτελεί όμως και τον δικαιότερο παραθέτη από την Αυγή.

Και οκ και έτσι να είναι δεν λέει πως απαγορεύεται να βάζεις πανό, λέει πως είναι για τις εντυπώσεις. Δεν βλέπω τον Δράκο δηλαδή εδώ.

Το λάθος ήταν προφανώς τότε της Αυγής. Αλλά μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβρη έγινε συνέδριο και μεταφέρθηκε το κόμμα αριστερότερα και τελείωσαν τα κυριλίκια ;-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση