Είμαστε στην εποχή που μεταξύ της Google και του Facebook διαμορφώνεται, διακινείται και διαχέεται σχεδόν όλη η παγκόσμια δημοσιογραφική παραγωγή (εκτός Κίνας και Ρωσίας). Είμαστε επίσης στην εποχή που χωρίς τη μεσολάβηση αυτών των δύο εταιρειών και των υπηρεσιών τους, κάθε δημοσιογραφική παραγωγή, ανεξάρτητα από την πηγή της, είναι καταδικασμένη στη σχετική ή πλήρη αφάνεια. Δηλαδή έχει καταστεί αδύνατον για οποιονδήποτε επαγγελματία της επικοινωνίας ή της δημοσιογραφίας, κάποιον ακτιβιστή ή κάποιο δημόσιο πρόσωπο να «βγει» από τον κύκλο των υπηρεσιών αυτών χωρίς να υποστεί ποινή περιθωριοποίησης. Η Google και το Facebook αποτελούν με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικά πεδία ολοκληρωτικά μονοπώλια. Κάθε συζήτηση για την ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στις ημέρες μας, ιδίως στη Δύση, δεν μπορεί παρά να αφορά τη ρύθμιση και τον έλεγχο των πρακτικών αυτών των εταιριών. Η ρύθμιση αυτή, αν θέλουμε να είναι ουσιώδης, δεν μπορεί να είναι αυτορρύθμιση, δεν μπ
Σχόλια
Μπορεί να χάνω κάτι εδώ πέρα, μπορεί ο υιός Βούτσης να μεγάλωσε έκθετος στην ζούγκλα, χωρίς καμία επαφή με τον πατέρα του. Αλλά και πάλι: είναι σαν να μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της διαφθοράς και του χρηματισμού από μεγάλες εταιρείες. Άσ' το ρε φίλε, κάηκες, παίξε με άλλο θέμα.
Η αναλογία πάει κάπως έτσι:
Ο υιός Βούτσης εξεγείρεται. Ο πατήρ Βούτσης επικροτεί. Ο υιός διαπράττει ληστεία με πολιτικά κίνητρα και φυλακίζεται. Τα γεγονότα "υπερβαίνουν" τον πατέρα.
Η νεολαία εξεγείρεται. Ο πατήρ Βούτσης επικροτεί. Να δω ποιος θα υπερβή ποιον.
Δεν ψέγω ούτε την Αυγή που το δημοσιεύει ούτε τους συντρόφους του που τον "άφησαν". Ψέγω τον ίδιο που αποδεικνύεται αιώνιος επιμηθεύς. Ή ούτε καν.
εδω
Ξεκωλώθηκε ο επιστήμων :)
ΜΕ αυτήν την έννοια, θα πρέπει λες να φυλακίζονται και οι γονείς π.χ. των δολοφόνων;
Νομίζω πάντως ότι θα πρέπει να κοιτάξεις το ζήτημα της οικογενειακής δυναμικής καλύτερα: συχνά οι γιοι (ιδιαίτερα) επιλέγουν εσκεμμένα δρόμο αντίθετο ή ανταγωνιστικό των πατεράδων τους π.χ. Αν δεν ξέρεις προσωπικά την κάθε περίπωση, δεν καταλαβαίνω τι άλλο από εμπαθείς είναι οι γενικεύεσεις. Δεν υπάρχει τέλος πάντων καμία γραμμική σχέση "ελέγχου" του ενήλικα από τους γονείς του.
Καθένας εντέλει είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις.
Και οκ και έτσι να είναι δεν λέει πως απαγορεύεται να βάζεις πανό, λέει πως είναι για τις εντυπώσεις. Δεν βλέπω τον Δράκο δηλαδή εδώ.
Το λάθος ήταν προφανώς τότε της Αυγής. Αλλά μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβρη έγινε συνέδριο και μεταφέρθηκε το κόμμα αριστερότερα και τελείωσαν τα κυριλίκια ;-)