ΕΕ: 1984+21

"Σε όσους προθυμούνται να θυσιάσουν την ελευθερία τους για λίγη προσωρινή ασφάλεια δεν αξίζει, και δεν θα έχουν, ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια."
Βενιαμίν Φρανκλίνος


Μένει να υποδείξει ο κ. Κλαρκ την έκταση της επιτυχίας των τρομοκρατικών μέτρων στην πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Βρετανία.

Επίσης στο βαθμό που σκοπεύει να μπει στην αντιτρομοκρατική αποχαλίνωση και η χώρα μας: πότε ερωτήθην για αυτήν την αντισυνταγματικότατη εκτροπή; Από που αντλεί το δικαίωμα η κυβέρνηση να παραβιάζει το Σύνταγμα;

Σχόλια

Ο χρήστης Marina είπε…
¨"Από που αντλεί η Κυβέρνηση να παραβιάζει το Σύνταγμα.." Από πουθενά. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να παραβιάσει το σύστημα από άλλους. Είμαστε μία μικρή χώρα μέλος ενός συνόλου (π.χ. ΕΕ). Εχουμε πολλά χρέη, πολύ αλαζονεία και καθόλου δύναμη. Τι θα κάνουμε?

Τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που ίσως μας επιβάλλουν..θα είναι εναντίον του Συντάγματος...αλλά θα αναγκαστούμε να τα δεχθούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Ομως όλα τα μέτρα, νέα και παλιά, στην τελική ευθεία ατονούν στην Ελλάδα...
Ο χρήστης dgalanis είπε…
οι ελευθερίες τις οποίες αφήνουμε αβασάνιστα να μας παίρνουν μέσα από τα χέρια δεν μας αξίζουν και πολύ καλά κάνει η εξουσία και τις καταργεί
Ο χρήστης Phantasmak είπε…
Τελικά που τελειώνει η ασφάλεια και πού αρχίζει ο αδιάκριτος έλεγχος και η παρακολούθηση;

Εχώ γράψει σχετικά, αλλά το ποστ παλιώνει.

Πάντως η ουσία είναι ότι ο πολίτης είναι πάντα απροστάτευτος.
Ο χρήστης i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε…
Και η αιδήμων σιωπή των "ανεξάρτητων αρχών" και των μη κυβερνητικών οργανώσεων με συναφές αντικείμενο, αποκαλύπτει την αξία τους και την ουσία της ύπαρξής τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...καταγραφή των στοιχείων των χρηστών του Διαδικτύου αλλά και του περιεχομένου των συνδιαλέξεων μεταξύ κινητών τηλεφώνων...

Απίστευτα πράγματα. Αυτό το περί "στοιχείων των χρηστών Διαδικτύου" δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει. Υπάρχει κάπου online το κείμενο της πρότασης;
Ο χρήστης S G είπε…
"Είμαστε μία μικρή χώρα μέλος ενός συνόλου (π.χ. ΕΕ). Εχουμε πολλά χρέη, πολύ αλαζονεία και καθόλου δύναμη. Τι θα κάνουμε?"

συγγνωμη αλλα πρεπει να το σχολιασω. Φτανει με τους μυθους των εξωγενως επιβαλλομενων κινησεων. Αν θελαμε μεγαλυτερες ελευθεριες για τους Ελληνες πολιτες θα μπορουσαμε να την εχουμε.

Και το υψηλο δημοσιο χρεος μας δεν εχει ειλικρινα καμια σχεση με το θεμα (γιατι, σε κυβερνησεις τα χρωσταμε? χαρη μας κανουν οι επενδυτες που αγοραζουν ελληνικα ομολογα?)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση