Ανδρισμός, ομοφυλοφιλία, πόλεμος και το μέγεθος του οχήματος σου

Από την κατηγορία "αναμενόμενα πλην διασκεδαστικά όταν επαληθεύονται στατιστικά" (με τις συνηθισμένες αμφιβολίες για την γενική εγκυρότητα τέτοιων ερευνών)... το ακόλουθο συμπέρασμα του κοινωνιολόγου Ρομπ Γουίλλερ του Πανεπιστημίου Κορνέλ, μετά από έρευνα σε 111 φοιτητές του πανεπιστημίου του:
"Βρήκα πως όταν έκανες τους άντρες ανασφαλέστερους για τον ανδρισμό τους, εμφάνιζαν περισσότερο εχθρική συμπεριφορά απέναντι στους ομοφυλοφίλους, έτειναν να υποστηρίζουν περισσότερο τον πόλεμο στο Ιράκ και ήταν περισσότερο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα SUV από ότι κάθε άλλο είδος τύπο αυτοκινήτου"
Για να δούμε λοιπόν: περισσότερη ανασφάλεια σχετικά με τον ανδρισμό = ομοφυλοφιλοφοβία, εθνικισμός και μεγάλα οχήματα...

Σας παρακαλώ λοιπόν, πάψτε να αμφισβητείτε τον ανδρισμό του κόσμου, αν μη τι άλλο, γιατί πήξαμε στα 4x4...

[O ερευνητής ειδικεύεται στην επιβεβαίωση του προφανούς: πριν από λίγους μήνες είχε διαπιστώσει ότι η δημοτικότητα του Μπους αυξάνει στις ΗΠΑ μετά από κάθε προειδοποίηση για τρομοκρατική ενέργεια.]

Προσθήκη: Από την Αυστραλία, το προφίλ εκείνου που οδηγεί 4x4 μέσα στην πόλη [pdf].

Σχόλια

Ο χρήστης dgalanis είπε…
το homophobic δεν δημαίνει ομοφυλοφοβία ... oi homophobics δεν φοβούνται τους ομοφυλόφιλους, αλλά εκδηλώνουν απέναντί τους εχθρικές συμπεριφορές
Ο χρήστης talos είπε…
newmanifsto: Ναι αλλά η χρήση του όρου έχει έρθει ως αντιδάνειο με την πιο γενικευμένη έννοια και στα Ελληνικά (και στα αγγλικά phobic σημαίνει φοβικός άλλωστε). Βλ. για παράδειγμα τον όρο ξενοφοβία που δεν αφορά τον φόβο των ξένων, μόνο, αλλά και την εκδήλωση εχθρικών συμπεριφορών εναντίον τους.

Επί της ουσίας η παράλογη, γενικευμένη εχθρικότητα μάλλον από φόβο (του "διαφορετικού") πηγάζει.
Ο χρήστης ο Αγαπημένος είπε…
Ομοφοβία, μέσα στους ομοφυλοφυλλους.
//Μεγάλη έχθρα//
Οι gay άντρες εχθρέυονται τους "φανταχτερούς" αντιπροσώπους τους. Λόγως μάλλον είναι η προσπάθεια των δευτερων να μοιάσουν ανεπιτυχώς με μια γυναίκα.

//μικρότερη έχθρα//
Ομοφοβία, μέσα στους αμφίφυλους.
Βασικός λόγος αυτης της έχθρας, είναι ο εσωτερικός διάλογος...(λες να είμαι gay?)

Ομοφοβία, μέσα στους ετερόφυλους.
//Εδώ έχουμε ακόμη μικρότερη έχθρα//.
Οι ετερόφιλοι άντρες δεν νιώθουν ανταγωνιστικά απένταντι σε έναν gay άντρα αλλά ακόμη και εαν νιώσουν, υπάρχει ευκολος τρόπος να νικήσουν. Να προδόσουν δηλαδή στην γυναίκα τις προτιμήσεις του αντιπάλου τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
με αφθονες σκηνες ομοφυλοφιλικου σεξ για τους ομοφοβικους

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση