Καταλήψεις παντού: ΗΠΑ



Επειδή ακούμε τελευταία τον θρήνο της αρκούδας για τις καταλήψεις σχολών ως τεκμήριο υπανάπτυξης: Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την Κατάληψη του New School University, NYC, σε αλληλεγγύη, αδέλφια, με τους Έλληνες καταληψίες (και τους Γάλλους και τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, αλλά όπως και να έχει... εδώ είναι αλλιώς).

Η κατάληψη έχει μπλογκ, ιστοχώρο, και οι καταληψίες (επειδή εκεί δεν έχει άσυλα και άλλες αναχρονιστικές αηδίες) δέχθηκαν επίθεση της αστυνομίας την οποία μάλλον απέκρουσαν. Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί σύντροφοι έχουν κότσια - και τα κότσια να κάνουν καταλήψεις εργοστασίων με νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς και ο Ομπάμα ακόμα τους στήριξε (παρά την "ασύστολη αντιδημοκρατικότητα και την εγγενή βία κάθε κατάληψης", και τα άλλα τροπάρια των ημερών).

Αλληλεγγύη σε Αμερικανούς φοιτητές και εργάτες λοιπόν: Για μια άλλου είδους "παγκοσμιοποίηση": Σειρά τώρα η Κίνα;

Ενημέρωση 20/12 ξημερώματα: Υποχώρησαν στα αιτήματά τους και έληξε η κατάληψη. Πάντα τέτοια, decisive victory, και this is only the beggining και καυγάδες για το αν υποχώρησαν φτηνά και έξτρα έναν Έλληνα τρολ στα σχόλια (πρέπει να οργανωθεί και να ενισχυθεί η εξαγωγική αυτή βιομηχανία μας).

Να πω επίσης ότι ο ηττηθείς πρύτανης Κέρρυ είναι εγκληματίας πολέμου στο Βιετνάμ και κάθε εξευτελισμός που τον βρίσκει είναι χαρά κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Ένας ρούμπος για τα δικά μας πανεπιστήμια, πάντως, σε σχέση με τα Αμερικάνικα: δεν έχουμε στυγνούς δολοφόνους για πρυτάνεις.

Σχόλια

Ο χρήστης khtoo είπε…
Ένα πράγμα βεβαίως που δε θα δείτε μάλλον από τους αμερικάνους καταληψίες είναι το να διαλύουν όλη τη σχολή όσο είναι εκεί.
Ο χρήστης talos είπε…
Ναι γιατί γενικά υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στην δημόσια/κοινόχρηστη περιουσία και (όσο περίεργο και να μοιάζει) οι καταληψίες στις ΗΠΑ είναι περισσότερο συγκροτημένοι πολιτικά κατά μ.ο. από εμάς.
Ο χρήστης talos είπε…
Και ειδικά στο New School, που είναι ριζοσπαστικό προπύργιο παραδοσιακά, ούτως ή άλλως.
Ο χρήστης samurai είπε…
μηπως ξερεται αν το buzz exei προβλημα; προσπαθω να κανω αναρτησε griots κ μου βγαζει συνεχως προβλημα
πχ οτι το λινκ του ποτ δεν ειναι εγκυρο κλπ
προσπαθω να αλλαξω κωδικο για να μπω
παλι τα ιδια
Ο χρήστης talos είπε…
Δεν βλέπω πρόβλημα, στείλε στα παιδιά του rt μέηλ στο info@reality-tape.com, να σου πουν...
Ο χρήστης samurai είπε…
ok
eyxaristo talos
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ακόμη διαφορά είναι ότι οι καταλήψεις στο εξωτερικό αποτελούν είδηση. Εδώ, πέρα από το γεγονός ότι στατιστικά έχουμε τουλάχιστον ένα μήνα καταλήψεων ανά ακαδημαϊκό έτος, συνήθως πέφτουνε κοντά σε χριστούγεννα,πάσχα και αργίες. Δεν θεωρώ ότι μια κατάληψη είναι πάντα άσκοπη αλλά είναι ένα θέμα τό πόσο εύκολα καταφεύγουμε σε κάτι που έπρεπε να είναι η έσχατη λύση.
Ο χρήστης suncitizen είπε…
Συμφωνώ με το Σκύθη!
Οι καταλήψεις είναι τόσο κοινές πλέον που έχουν χάσει το νόημά τους στην Ελλάδα. Και τα μαθήματα χάνονται, και τα Πανεπιστήμια καταστρέφονται και ο υπουργός χέστηκε κιολας που καμιά δεκαριά γραφικοί έχουν κλειστεί μέσα στο ίδρυμα και δεν ακούγονται ούτε φαίνοντια πουθενά....
Χώρια τα παιδιά από επαρχία που χάνουν εξάμηνα και πληρώνουν ο φουκαράδες οι γονεις...
Αυτά περι καταλήψεων...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα σχόλια σώσανε μια "ανάλυση" της κακιάς συμφοράς, που κυρίως βγάζει ενα ενθουσιασμό αντίδρασης για την αντίδραση -- ενα κατεβατό και για το θέμα ούτε μια γραμμή, μόνο links.

Άρχισα να διαβάζω το blog γιατί κάποιος μου σφύριξε ότι εδώ είναι ψύχραιμος ο συγγραφέας, εκτός από καλός γραφιάς. Μάλλον λάθος κάνανε.

Πάμε παρακάτω. Μόνο, αν εσύ περνιέσαι για ψύχραιμος, την πατήσαμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εννοώ για τους λόγους της εκεί συγκεκριμένης κατάληψης...
Ο χρήστης talos είπε…
Λάθος κάνανε. Δεν ξέρω γιατί περνιέμαι και από ποιον αλλά δεν θυμάμαι να αυτοδιαφημίστηκα ως ψύχραιμος. Αυτό το "ενα κατεβατό και για το θέμα ούτε μια γραμμή, μόνο links", είναι και η φιλοσοφία μου για το τι είναι ένα ποστ. Μερικές φορές λέω και την γνώμη μου ευθέως, αλλά η πλάγια διατύπωση άποψης μέσω παράθεσης (και σύνδεσης καμιά φορά όταν έχω χρόνο) στοιχείων με συνδέσμους είναι αυτό που διακρίνει την ανάρτηση από την στήλη γνώμης σε ένα έντυπο. Αν δεν σου αρέσει, το διαδίκτυο είναι αχανές.

Πάντως δεν γράφουμε όλοι για να φανούμε αντάξιοι των δικών σου προσδοκιών. Δεν είναι κάποιου είδους μεγαλομανία να πιστεύεις το αντίθετο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ, λάθος κάνανε. Θα τους στείλω να το διαβάσουν και μόνοι τους. Έρρωσθε και χρόνια πολλά (και καλά μυαλά).
Ο χρήστης talos είπε…
Χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάτι :-). Καλές γιορτές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση