Το ραδιόφωνο της Πανδώρας

Μια εξαιρετική εφαρμογή για μουσικόφιλους. Το Pandora σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τον δικό σου "σταθμό" - ένα playlist δηλαδή με την μουσική που γουστάρεις - με βάση τους καλλιτέχνες ή/και τα τραγούδια που σου αρέσουν. Αφού βάλεις λοιπόν όσες προτιμήσεις θέλεις, σου βγάζει κομμάτια που είναι συναφή με τις προτιμήσεις τους με βάση έναν αλγόριθμο, για τον οποίον δεν λένε πολλά, ο οποίος βασίζεται σε κάτι που ονομάζουν Music Genome Project. Τα κομμάτια που μου βγάζει μέχρι στιγμής είναι 95% κομμάτια που γουστάρω, λίγο ή πολύ, οπότε δουλεύει! Άλλωστε μπορείς να το καθοδηγήσεις απορρίπτοντας ή εγκρίνοντας συγκεκριμένα κομμάτια... Χρειάζεται κάποια δωρεάν εγγραφή, ή αν δεν θες διαφημίσεις κάποια συνδρομή.

Ενδεικτικά παραθέτω το δικό μου, το Talos Radio, σε δοκιμαστική περίοδο χρήσης! Καλή ακρόαση...

[Προσθήκη: έφτιαξα έναν ακόμα σταθμό με βάση τα 50 καλύτερα της "χιλιετίας" του John Peel, τον John Peel's Millenium. "Έκλεψα" μόνο στο ότι δεν είχε το Song to the Siren των This Mortal Coil στην βάση δεδομένων του (ενώ είχε π.χ. κάτι απίθανα των Delgados κττ - όλα τα υπόλοιπα!), το οποίο αντικατέστησα με το συγκρότημα γενικά...]

Σχόλια

Ο χρήστης Astrojoggi είπε…
Πολυ καλο ευχαριστω!Σε βοηθαει να βρεις συγκροτηματα που δεν ηξερες...
Ο χρήστης - είπε…
Αψογο! Σ' ευχαριστούμε!
Ο χρήστης Sakis Rizos είπε…
Άσχετο σχόλιο.

Γιατί έβγαλες το nav bar του blogger; Το "search this blog" που είχε ήταν χρήσιμο. Κάνε κάτι για να μπορούμε να κάνουμε search στο blog please.
Ο χρήστης hominid είπε…
Ωραία πράγματα. Ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Καλό και το Talos Radio. ;)
Ο χρήστης S G είπε…
ερωτηση: απο που τα παιρνουν τα κομματια? μπορουν να εχουν οτι κομματια θελουμε?
Ο χρήστης S G είπε…
α μολις απαντηθηκε η ερωτηση μου: δεν παιζουν ακριβως τα κομματια που θελετε για λογους πνευματικων δικαιωματαων, αλλα παιζουν κομματια που μοιαζουν και ισως θα σας αρεσουν! Καλο κολπο και μεις ακουμε μουσικη και οι εταιρειες κερδιζουν αφου ακουμε νεα μουσικι που ισως θα θελουμε να αγορασουμε!
Ο χρήστης Phantasmak είπε…
Για τους ίδιους λόγους δεν επιτρέπουν το να "πηδάς" πάνω από ένα συγκεκριμενο αριθμό κομματιών ανά ώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραιο το Pandora αν και τώρα πια δεν παιζει στην Ελλάδα. Πάντως για κλασικο διαδικτυακό ραδιοφωνο ρίξτε μια ματιά σε αυτο το site.

http://www.radiopicker.com

Είναι σαν προσομοίωση του ραδιοφώνου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση