Ειδήσεις-επικαιρότης I

Με δανεικό υπολογιστή - επιστρέφω για δυο συμπυκνωμένα λογάκια σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα:

  • 1. Αν και επιφυλάσσομαι για περαιτέρω σχόλια, δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι π.χ. αυτό έχει περισσότερη σχέση με πράγματα όπως αυτό, παρά με το τι σκίτσαρε κάποιος σε μια ξενοφοβική Δανέζικη εφημερίδα (αλλά είπαμε επιφυλάσσομαι για περισσότερα επ' αυτού).

  • 2. Οι σατανικοί (αλλά κατά τεκμήριο λιγότερο "οκνηροί"(;) δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας έχουν παρόμοια ζητήματα με τους δικούς μας. Η επιτυχία της προσπάθειας να εμφανιστούν οι αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων (ιδιωτικών και δημοσίων) στην Ελλάδα ως θέματα που έχουν να κάνουν με κάποια Ελληνική ιδιαιτερότητα και μόνο, βασίζεται στην προϋπόθεση να μην παίρνουμε χαμπάρι και να μην συσχετίζουμε τα δικά μας με τα "ξένα".

  • 3. Αυτό που λείπει στα Βαλκάνια είναι περισσότερα κρατίδια. Είμαι σίγουρος οτι ένα κρατίδιο με πληθυσμό ίσο με εκείνο της Κρήτης και βασική πηγή εισοδήματος το λαθρεμπόριο θα είναι πιο ανεξάρτητο ως ανεξάρτητο κράτος, παρά ως τμήμα μιας (πρακτικά ομοεθνούς) μεγαλύτερης χώρας...

  • 4. Η απολύτως απαρατήρητη συμφωνία Microsoft-Ελληνικού Δημοσίου, ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους για τα προεόρτια, εντέλει, του οποίου είχα γράψει και παλαιότερα και πιο πρόσφατα, καθώς εξελισσόταν το φλερτ των Ελληνικών κυβερνήσεων με τον Μπιλ. Το δημόσιο όντως συμπεριφέρεται σαν τον θείο που αγοράζει για πρώτη φορά κομπιούτερ και βάζει Γουίντοουζ γιατί μόνο αυτά έχει ακουστά και γιατί του δίνουν τζάμπα το Office. Στην περίπτωση του Δημοσίου, βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν σχετικά επίκαιρα προβλήματα, δυνητικά, όπως σημειώνει και ο Παναγιώτης. Κάποιος πρέπει να πει στους πέντε πρυτάνεις ότι η καινοτομία βρίσκεται διάχυτη δίπλα τους στην κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ που υπερεκπροσωπείται στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Μάικροσοφτ και στα πάρκα προώθησης των προϊόντων της.

  • 5. "Όσον αφορά στο θέμα των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση των υποκλοπών, αίσθηση προκαλεί η ομολογία ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα Τα Νέα: «Ουσιαστικά δεν κάναμε καμία έρευνα για να εντοπίσουμε αυτούς που ενεργοποίησαν το παράνομο λογισμικό, τους τρόπους που γίνονταν οι υποκλοπές, πόσους ανθρώπους πραγματικά παρακολουθούσαν και πόσον καιρό διήρκεσε η υποκλοπή».

    Αξιωματικοί της Αστυνομίας που λόγω θέσης είχαν τις γνώσεις αλλά και την τεχνολογία να ασχοληθούν με την υπόθεση των υποκλοπών παρατηρούν: «Μάθαμε όσα η Vodafone ήθελε να μάθουμε»."
  • Σχόλια

    Ο χρήστης S G είπε…
    "Οι σατανικοί (αλλά κατά τεκμήριο λιγότερο "οκνηροί"(;) δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας έχουν παρόμοια ζητήματα με τους δικούς μας"

    οι γερμανοι ελαβαν μονο μισο δωρο Χριστουγεννων και περιεργως δεν διαλυθηκε το Συμπαν, δεν γκρεμισαν το Ραϊχσταγκ, δεν παρελυσαν οι συγκοινωνιες, δεν φωναξαν καν ιδιαιτερα... Μην συγκρινουμε τωρα...

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

    Brexit: Το αναπάντεχο καλοκαίρι της Βρετανίας

    Στρίβοντας δεξιά στη διακλάδωση του Wallerstein