Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ειδήσεις-επικαιρότης I

Με δανεικό υπολογιστή - επιστρέφω για δυο συμπυκνωμένα λογάκια σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα:

 • 1. Αν και επιφυλάσσομαι για περαιτέρω σχόλια, δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι π.χ. αυτό έχει περισσότερη σχέση με πράγματα όπως αυτό, παρά με το τι σκίτσαρε κάποιος σε μια ξενοφοβική Δανέζικη εφημερίδα (αλλά είπαμε επιφυλάσσομαι για περισσότερα επ' αυτού).

 • 2. Οι σατανικοί (αλλά κατά τεκμήριο λιγότερο "οκνηροί"(;) δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας έχουν παρόμοια ζητήματα με τους δικούς μας. Η επιτυχία της προσπάθειας να εμφανιστούν οι αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων (ιδιωτικών και δημοσίων) στην Ελλάδα ως θέματα που έχουν να κάνουν με κάποια Ελληνική ιδιαιτερότητα και μόνο, βασίζεται στην προϋπόθεση να μην παίρνουμε χαμπάρι και να μην συσχετίζουμε τα δικά μας με τα "ξένα".

 • 3. Αυτό που λείπει στα Βαλκάνια είναι περισσότερα κρατίδια. Είμαι σίγουρος οτι ένα κρατίδιο με πληθυσμό ίσο με εκείνο της Κρήτης και βασική πηγή εισοδήματος το λαθρεμπόριο θα είναι πιο ανεξάρτητο ως ανεξάρτητο κράτος, παρά ως τμήμα μιας (πρακτικά ομοεθνούς) μεγαλύτερης χώρας...

 • 4. Η απολύτως απαρατήρητη συμφωνία Microsoft-Ελληνικού Δημοσίου, ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους για τα προεόρτια, εντέλει, του οποίου είχα γράψει και παλαιότερα και πιο πρόσφατα, καθώς εξελισσόταν το φλερτ των Ελληνικών κυβερνήσεων με τον Μπιλ. Το δημόσιο όντως συμπεριφέρεται σαν τον θείο που αγοράζει για πρώτη φορά κομπιούτερ και βάζει Γουίντοουζ γιατί μόνο αυτά έχει ακουστά και γιατί του δίνουν τζάμπα το Office. Στην περίπτωση του Δημοσίου, βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν σχετικά επίκαιρα προβλήματα, δυνητικά, όπως σημειώνει και ο Παναγιώτης. Κάποιος πρέπει να πει στους πέντε πρυτάνεις ότι η καινοτομία βρίσκεται διάχυτη δίπλα τους στην κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ που υπερεκπροσωπείται στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Μάικροσοφτ και στα πάρκα προώθησης των προϊόντων της.

 • 5. "Όσον αφορά στο θέμα των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση των υποκλοπών, αίσθηση προκαλεί η ομολογία ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα Τα Νέα: «Ουσιαστικά δεν κάναμε καμία έρευνα για να εντοπίσουμε αυτούς που ενεργοποίησαν το παράνομο λογισμικό, τους τρόπους που γίνονταν οι υποκλοπές, πόσους ανθρώπους πραγματικά παρακολουθούσαν και πόσον καιρό διήρκεσε η υποκλοπή».

  Αξιωματικοί της Αστυνομίας που λόγω θέσης είχαν τις γνώσεις αλλά και την τεχνολογία να ασχοληθούν με την υπόθεση των υποκλοπών παρατηρούν: «Μάθαμε όσα η Vodafone ήθελε να μάθουμε»."
 • Σχόλια

  Ο χρήστης S G είπε…
  "Οι σατανικοί (αλλά κατά τεκμήριο λιγότερο "οκνηροί"(;) δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας έχουν παρόμοια ζητήματα με τους δικούς μας"

  οι γερμανοι ελαβαν μονο μισο δωρο Χριστουγεννων και περιεργως δεν διαλυθηκε το Συμπαν, δεν γκρεμισαν το Ραϊχσταγκ, δεν παρελυσαν οι συγκοινωνιες, δεν φωναξαν καν ιδιαιτερα... Μην συγκρινουμε τωρα...

  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

  Ζωνιανά

  Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

  - Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

  Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

  Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
  Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας):   Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

  Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

  Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

  [Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]  Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

  @Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
  — talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …