Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα σαρκαστικά σκίτσα

Μέσω μιας συζήτησης περί σατανικών σκίτσων, πληροφορήθηκα για την ύπαρξη Ισραηλινού διαγωνισμού αντισημιτικού σκίτσου, σε απάντηση στον διαγωνισμό αντισημιτικού σκίτσου που οργανώνει μια Ιρανική εφημερίδα.

Αν υπάρχει ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις τον ρατσισμό και την προκατάληψη, αυτός είναι η αυτοπαρώδηση - αφού συν τοις άλλοις παίρνεις την μπουκιά από το στόμα του κακόβουλου! Εν γένει αν όλος ο κόσμος είχε το χιούμορ και την έλλειψη εθνικιστικών και θρησκευτικών κόμπλεξ του Αμιτάι Σάντυ ο κόσμος θα ήταν (για να χρησιμοποιήσω ένα κουρασμένο κλισέ) καλύτερος.

Δεν ξέρω τις πολιτικές πεποιθήσεις του Σάντυ, αλλά από την δουλειά του που έψαξα στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να έχει πολύ καλή σχέση με το Λικούντ και τον Ισραηλινό Εθνικισμό. Πέρα από τι ότι συμμετείχε στην έκθεση "Τρεις πόλεις ενάντια στο τείχος" (του Ισραήλ γύρω από την Δυτική Όχθη), με μια αφίσα που θα έκανε όλους τους ορθοφρονούντες σιωνιστές να φρίξουν - κάποια κόμιξ του, ένα από τα οποία απέρριψε η Μααρίβ, είναι "υπονομευτικά" και "αντεθνικά". Δηλαδή το παλληκάρι είναι μεγάλος μάγκας (όπως - ειρήσθω εν παρόδω - απίστευτη λεβεντιά, αλλά όχι αποτελεσματικότητα, έχει επιδείξει και όλη η Ισραηλινή αριστερά).

Δηλαδή ποιος περιμένατε να έχει χιούμορ, ο Λικουντνίκος;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανδρέας είπε…
Η αφίσα είναι φοβερή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …