Κι άλλες Ειδήσεις...

  • 1. Αν δεν μπορείτε να συσχετίσετε την αύξηση των προσωπικών σας δαπανών με τον επίσημο πληθωρισμό ίσως αυτή η είδηση σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι ο τρέχων πληθωρισμός δεν εφαρμόζεται στα δικά σας οικονομικά:
    Με βάση υπολογισμούς του Κέντρου [καταναλωτών], μέσα στο 2005 ανατιμήθηκαν 3.500 χιλιάδες προϊόντα (λάδια, γαλακτοκομικά, κρασιά κ.λπ.), μερικά μάλιστα δύο με τρεις φορές. Έτσι, το κόστος διαβίωσης μίας τετραμελούς οικογένειας στις 31 Ιανουαρίου 2006 υπολογιζόταν σε 2.515 ευρώ, αυξημένο κατά 16,3% σε σχέση με τις 31 Ιανουαρίου 2005, όταν είχε υπολογιστεί σε 2.105 ευρώ (αύξηση κατά 410 ευρώ).

    Σύμφωνα με το Κέντρο, με δεδομένη την αύξηση 30 ευρώ το μήνα που πήρε ο μέσος μισθωτός για το 2005 (οι δύο εργαζόμενοι 60 ευρώ), προκύπτει μείωση της αγοραστικής δύναμης μίας τετραμελούς οικογένειας κατά 350 ευρώ το μήνα.

    Σχετική είδηση (για να εμπεδωθεί το νόημα).


  • 2. Το Mall, στην βουλή. Χρήσιμα αναγνώσματα για κατανόηση του θέματος: Γαλέρα 1, Γαλέρα 2 - πρόσφατο.


  • 3. Υπό Ρωσική ιδιοκτησία η Intracom πλέον, αφού εξαγοράστηκε από την Sistema, του Γιεφτουσέκοφ 54ου πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη, "παιδιού" του δημάρχου της Μόσχας Λούζκοφ. Σχετικές πληροφορίες για το ξεκίνημά του.

  • 4. ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ το προτεκτοράτο.


  • 5. Τελευταίο, καθυστερημένα, αλλά σημαντικότατο: No Valentine for Bolkestein. Ενώ ήδη συζητείται η ντιρεκτίβα στην Ευρωβουλή, και η Ελληνική κυβέρνηση τελικά θα αποδεχθεί το αναθεωρημένο σχέδιο. Ρεπορτάζ.
  • Σχόλια

    Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
    Ενα μαθηματικό σχόλιο ....η αύξηση απο το 2105 στο 2515 είναι 19,4%.

    Π
    Ο χρήστης talos είπε…
    Έχεις δίκιο. Το υπολόγισαν (λάθος) στο τελικό ποσό κι όχι στο αρχικό.

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

    Μετεκλογικά

    Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση