Η άδηλος απαγωγή

Η Ελευθεροτυπία συνοψίζει τα όσα ξέρουμε για τις απαγωγές των Πακιστανών, από Αγνώστου Ταυτότητας Υποκείμενα. Οι ερωτήσεις που τίθενται είναι προφανείς. Εγώ να σημειώσω πως o Πακιστανός ΥΠΕΣ, που βρισκόταν (ή βρίσκεται ακόμα;) στην Αθήνα, έχει μια περίεργη σχεδόν Μοντυ-Παϊθονική αντίληψη του πραγματικού:

-Ο Πακιστανός πρέβης στην Αθήνα δεν έχει λάβει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό (κάτι που αμφισβητείται από τους ίδιους τους απαχθέντες)
- Άρα δεν έχει συμβεί τέτοιο γεγονός

και καταλήγει με το

-Έχουμε μια μεγάλη κοινότητα Πακιστανών στην Αθήνα και είναι όλοι νομοταγείς.

... ή αλλιώς τρία πουλάκια κάθονταν και χάζευαν το βόλεϊ...

Από την άλλη ο Τζακ Στρω, μας διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για "complete nonsense" και ο Βουλγαράκης, παρότι είναι σε εξέλιξη έρευνα (που την κάνει η ΕΛΑΣ ερευνώντας έτσι και τον εαυτό της - άλλη μεγάλη μαγκιά αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας), μας ανακοινώνει το πόρισμά της: "Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει τέτοια υπόθεση για τις ελληνικές αρχές". Αλλά προσθέτει πως:

...κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν το άριστο κλίμα που βιώνουν τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας. Να τους κάνουν με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν ανασφάλεια, ακούγοντας για απαγωγές και για όσα ενδεχομένως συμβαίνουν σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να γίνουν χειραγωγήσιμοι» εξηγεί, υπογραμμίζοντας:

«Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία πυρήνων μουτζαχεντίν στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι και θα παραμείνει φιλόξενη και ασφαλής».


Το οποίο μου ακούγεται σαν απειλή προς τους απαχθέντες: βουλώστε το ή σας μαζεύουμε και επίσημα ως τρομοκράτες, ή, στην καλύτερη περίπτωση, σας έχουμε στείλει πακέτο στο Καράτσι...

Και μια σημείωση: όταν το έβγαζαν το θέμα Ελληνικά ΜΜΕ δεν ήταν θέμα - και έγινε ξαφνικά επειδή το πήρε χαμπάρι το BBC; Στους πολίτες της χώρας δεν είναι πρωτευόντως υπόλογη η κάθε κυβέρνηση; Ή έχει αλλάξει αυτό και έχασα την ενημέρωση;

Σχόλια

Ο χρήστης Ελένη είπε…
Έχασες την ενημέρωση :p
Ο χρήστης talos είπε…
Γαμώτο, εγώ πάντα τελευταίος τα μαθαίνω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τάλω,

δύο επισημάνσεις, αν μου επιτρέπεις. [1] Συνάγεται εύκολα από τα συμφραζόμενα πως άπαντες γνώριζαν· όπως εξ άλλου άπαντες οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για τις [και καλά] “μυστικές” φυλακές, όπως δήλωσε και ο κάπως εκνευρισμένος Πάουελ. [2] Τίποτα το περίεργο όσον αφορά τις αντιδράσεις αυτού του τύπου από τους αξιωματούχους της χούντας με δημοκρατικό επίχρισμα του Μουσάραφ: όπως έγραφε και ο Άλι σε ανύποπτο χρόνο, οι άνθρωποι αυτοί τελικά πάντοτε αποδεικνύονται πιστοί στα αληθινά τους αφεντικά.

Όσο για το σαρκασμό σου όσον αφορά την έξαφνη και εκ των υστέρων “ανακάλυψη” του ζητήματος ελέω BBC, προοπτικώς θα κλείσει το ελληνικό του τμήμα όπως γνωρίζεις, οπότε μια μη ελεγχόμενη πηγή λιγότερη. Χα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χα, χα, ακούς εκεί "ούτε θα υπάρξει"! Τέτοια φόρα και τέτοιος ζήλος, που προβλέπει και τα μελλούμενα..
Του χωριάτη το σκοινί μονό δε φτάνει και διπλό περισσεύει..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση