Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η άδηλος απαγωγή

Η Ελευθεροτυπία συνοψίζει τα όσα ξέρουμε για τις απαγωγές των Πακιστανών, από Αγνώστου Ταυτότητας Υποκείμενα. Οι ερωτήσεις που τίθενται είναι προφανείς. Εγώ να σημειώσω πως o Πακιστανός ΥΠΕΣ, που βρισκόταν (ή βρίσκεται ακόμα;) στην Αθήνα, έχει μια περίεργη σχεδόν Μοντυ-Παϊθονική αντίληψη του πραγματικού:

-Ο Πακιστανός πρέβης στην Αθήνα δεν έχει λάβει επίσημη καταγγελία για το περιστατικό (κάτι που αμφισβητείται από τους ίδιους τους απαχθέντες)
- Άρα δεν έχει συμβεί τέτοιο γεγονός

και καταλήγει με το

-Έχουμε μια μεγάλη κοινότητα Πακιστανών στην Αθήνα και είναι όλοι νομοταγείς.

... ή αλλιώς τρία πουλάκια κάθονταν και χάζευαν το βόλεϊ...

Από την άλλη ο Τζακ Στρω, μας διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για "complete nonsense" και ο Βουλγαράκης, παρότι είναι σε εξέλιξη έρευνα (που την κάνει η ΕΛΑΣ ερευνώντας έτσι και τον εαυτό της - άλλη μεγάλη μαγκιά αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας), μας ανακοινώνει το πόρισμά της: "Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει τέτοια υπόθεση για τις ελληνικές αρχές". Αλλά προσθέτει πως:

...κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν το άριστο κλίμα που βιώνουν τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας. Να τους κάνουν με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν ανασφάλεια, ακούγοντας για απαγωγές και για όσα ενδεχομένως συμβαίνουν σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να γίνουν χειραγωγήσιμοι» εξηγεί, υπογραμμίζοντας:

«Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία πυρήνων μουτζαχεντίν στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι και θα παραμείνει φιλόξενη και ασφαλής».


Το οποίο μου ακούγεται σαν απειλή προς τους απαχθέντες: βουλώστε το ή σας μαζεύουμε και επίσημα ως τρομοκράτες, ή, στην καλύτερη περίπτωση, σας έχουμε στείλει πακέτο στο Καράτσι...

Και μια σημείωση: όταν το έβγαζαν το θέμα Ελληνικά ΜΜΕ δεν ήταν θέμα - και έγινε ξαφνικά επειδή το πήρε χαμπάρι το BBC; Στους πολίτες της χώρας δεν είναι πρωτευόντως υπόλογη η κάθε κυβέρνηση; Ή έχει αλλάξει αυτό και έχασα την ενημέρωση;

Σχόλια

Ο χρήστης Ελένη είπε…
Έχασες την ενημέρωση :p
Ο χρήστης talos είπε…
Γαμώτο, εγώ πάντα τελευταίος τα μαθαίνω...
Ο χρήστης Ο Λύκος της Στέππας είπε…
Τάλω,

δύο επισημάνσεις, αν μου επιτρέπεις. [1] Συνάγεται εύκολα από τα συμφραζόμενα πως άπαντες γνώριζαν· όπως εξ άλλου άπαντες οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για τις [και καλά] “μυστικές” φυλακές, όπως δήλωσε και ο κάπως εκνευρισμένος Πάουελ. [2] Τίποτα το περίεργο όσον αφορά τις αντιδράσεις αυτού του τύπου από τους αξιωματούχους της χούντας με δημοκρατικό επίχρισμα του Μουσάραφ: όπως έγραφε και ο Άλι σε ανύποπτο χρόνο, οι άνθρωποι αυτοί τελικά πάντοτε αποδεικνύονται πιστοί στα αληθινά τους αφεντικά.

Όσο για το σαρκασμό σου όσον αφορά την έξαφνη και εκ των υστέρων “ανακάλυψη” του ζητήματος ελέω BBC, προοπτικώς θα κλείσει το ελληνικό του τμήμα όπως γνωρίζεις, οπότε μια μη ελεγχόμενη πηγή λιγότερη. Χα.
Ο χρήστης Passenger είπε…
Χα, χα, ακούς εκεί "ούτε θα υπάρξει"! Τέτοια φόρα και τέτοιος ζήλος, που προβλέπει και τα μελλούμενα..
Του χωριάτη το σκοινί μονό δε φτάνει και διπλό περισσεύει..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …