Εναντίον των Βρυκολάκων: Ποιοι επωφελούνται από την κατοχή της Παλαιστίνης;


Who Profits from the Occupation?:
Αποκαλύπτοντας την βιομηχανία της Ισραηλινής Κατοχής:
Ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες εμπλέκονται άμεσα στην κατοχή: στην οικοδόμηση των Ισραηλινών αποικιών και των υποδομών τους, στην παροχή εξειδικευμένου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στον έλεγχο και την καταπίεση του υπό κατοχή αμάχου πληθυσμού...

Μια βάση δεδομένων που δημιούργησε η "Συμμαχία Γυναικών για την Ειρήνη", μια συνεργασία Ισραηλινών αντικατοχικών και φιλειρηνικών οργανώσεων γυναικών. Περισσότερα στο Mrzine και στο Jewish Peace News.

Από τις εταιρείες αυτές κάποιες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Μπράβο! Έτσι ακριβώς συν όλα τα πολιτικά οφέλη που αποκομίζει η Δύση από την Ισραηλινή Κατοχή η οποία μέσω του Ισραήλ ασκεί ανέξοδη διπλωματία στον αραβικό κόσμο.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αν σκεφτείς δε τον αριθμό των διεθνών κατασκευαστικών εταιριών που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, μάλλον όλη αυτή η ιστορία μέχρι και στην κρίση έκανε καλό!
Διότι σημερα το καλό και το ηθικό έχουν χωρίσει τσανάκια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι μόνοι που τα οικονομάνε και έχουν κάποιο συμφέρον, είναι η χαμάς και συναυτοί όλοι οι συμπαθησάντες με την χαμάς εξυπνάκιδες. Έτσι μπορεί η χαμάς να κρατά το λαό (της?) φυλακισμένω με πρόσχημα την απελευθέρωσει των κατεχομένων περιοχών, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είνια ο αντισημιτισμός και αντιαμερικανισμός. Οι δε εξυπνάκιδες για να δώσουν λόγω υπόστασεις στις εξυπνούλιδες αττάκες στις διάφορες συζητήσεις, ότι κάτι ξέρουν που εμείς οι άλλοι υπόλοιποι δεν χαμπέρνουμε. Για να οικονμήσεις οι με΄γαλες διεθνείς τσιμεντοβιομηχανίες, απορώ γιατί δεν το κάνουν στην Γάζα, που ζούν στις τρώγλες.

Λοιπούμε, αλλά με τον πρόσχημα του αντιαμερικανισμού σας, μη τα ισοπεδώνετε τα πάντα και να υποστηρίζετε αυτά τα ζώα της χαμάς. Σαν δεν ντρεπόσαστε λιγάκι. Δεν βοηθάτε καθόλου τον παλεστινιακό λαό, απεναντίας, τον σμπρόχνετε περισσότερο στην μιζέρια του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το ξέχασα, ή μήπως το είπα, ότι η χαμάς είναι η πιο ανατριχιαστική σκοταδισιτκή ιδεολογία που μπορούσε ποτέ να βγάλει η ανθρωπότητα. Δεν πειράζει, ασ το ξαναπώ. Και εσείς που τους υποστιρήζετε, αναριωτιέμε, αν υστερήτε στο μεγαλείο της χαμάς.
Ο χρήστης talos είπε…
μίζερυ: η χρήση μηχανών αυτόματης μετάφρασης μειώνει τόσο την κατανόηση του κειμένου, όσο και την αποτελεσματικότητα της προπαγάνδας. Το γεγονός ότι στο παράθεμα δεν αναφέρεται καν η λέξη Χαμάς, και χρησιμοποιεί Ισραηλινές και Αμερικάνικες μόνο πηγές, με οδηγεί στην εικασία ότι δεν είσαστε παρά ένα spambot το οποίο τριγυρνά και σχολιάζει ανά το διαδίκτυο σε διατεταγμένη και προγραμματισμένη υπηρεσία.

Είμαι σίγουρος πως δεν είστε παρά ένας αλγόριθμος κάποιου λυσσαλέου ρατσιστή, πράγμα εμφανές άλλωστε από την ρητορική. Εδώ στα Βαλκάνια γνωρίζουμε καλά τον τύπο του αφρίζοντα από το στόμα εθνικιστή και το τυφλό μίσος που τον διακατέχει. Αυτώς ο μαισανατωλικού τύπου φασειστοικός εθνηκυσμός σε σινδιασμό με την αίνταση της απυκηοκρατεικής πωλιτικείς, είναι σίμα κατατεθέν της Υσραηλινής δαιξιάς (σε όλες της μορφές της). Τράνσλέιτ δις ρε γκούγκλ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι είναι όπως τα λες. Όσοι συχένονται την χαμας και λενε τα πραματα όπως είναι, είναι εθνικιστές βαλκάνιοι. Πάντα είχα την απορία, ας μου την λύσεις εσεί ο προπαγανδιστής της αριστεράς και της προόδου. Όταν μιλάνε οι ημών σκοταδιστές τύπου Χτιστόδουλου και Χτρυσαυγής, γιατί βγάζετε αφρούς και σας δένει κόμπος στο στομάχι, ενώ η Ισμαική Αδελφότητα (και το στρατιωτικό παρακλάδι που λέγετε χαμάς) σας ανεβάζει στα ουράνια? Δεν ξέρετε τι λέτε και γιατί πρόκειτε. Όσω για τις ειρινικές ισραελιτικές κυρίες, που αγαπούν τόσο πολύ την ειρήνη, ας κάνουν το σωστό και ας ανατυναχθούν σε καμιά ταβέρνα στο Τελ Αβιβ, συμπαρασίροντας καμιά δεκαριά άλλους Εβραίους. Αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνουν και όχι να μαζεύουν λίστες με επιχειρήσεις που έχουν ΑΤΜ στην δυτική όχθη και δήθεν έχουν συμφέρον στην κατοχή. Έτσι θα γλυτώσει και η χαμάς τον κόπο να εκπαιδεύει νήπια γι αυτό το σκοπό.
Ο χρήστης talos είπε…
Αγαπητέ: δεν σιχαίνεστε την "Χαμάς" αλλά τους Άραβες. Πρόκειται για το μίσος του αποικιοκράτη εναντίον του μαύρου. Διότι το άρθρο δεν ανέφερε την λέξη Χαμάς, όπως είπαμε, εσύ θεωρείς τα νεκρά παιδάκια π.χ. Ισλαμιστές τρομοκράτες συλλήβδην.

Αυτά για τις "κυρίες" με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είστε καν ισραηλινός Καρατζαφέρης, αλλά Ισραηλινός χρυσαυγίτης (ακριβώς η ίδια ρητορική μισαλλόδοξης υστερίας), οπότε η συζήτηση σε ό,τι με αφορά τελειώνει εδώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Nai, βεβαίως, πετάμε μερικές βρισιες, και αποστωμόνομυε τον άλλον. Πάντως, θέλω να μου λύσεις την απορία. Γιατί έχετε πρόβλημα με τους ενχόριους ρατσιστές (έστω εμού του ίδιου χαχα) αλλά κανένα με τους χαμάδες των αράβων. Υπάρχουν μεγαλύτεροι ρατσιστές από τους άραβες? Για ψάξτω αυτό, και απάντησε την απορία μου.
Ο χρήστης talos είπε…
Ποιες βρισιές; πολιτική εκτίμηση είναι.
Γιατί οι Παλαιστίνιοι είναι λαός υπό κατοχή. Η αντίστασή του είναι θεμιτή, όποιος και να την κάνει. Για την Χαμάς μιλάς μόνος σου πάντως, συνέχισε, δείχνεις ότι για σένα είναι συνώνυμη του "Παλαιστίνιος".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την κατοχή την επέβαλαν μόνοι τους στον εαυτό τους .Και ναι η χαμάς (μέσω δημοκρατικών εκλογών, εδώ γελάμε τρελά) μαζί με τους άλλους άραβες ηγέτες που το μόνο σκοπό στη ζωή τους είναι να σξολοθρεύσουν κάθε εβραίο άνα τη γη. Γι αυτόλέω οι κυρίες να αυτοτιναχτούν, ώστε να γίνει το χατήρη των υπό κατοχή παλαιστινίων. Αν θέλεις να βοηθήσεις τους παλεστίνιους να γράψεις κάτι ενάντια αυτών των τεράτων που έχουν φυλακίσει τους παλεστίνιους ανελέητα και οίκτο δεν δείχνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kai h apor;ia moy m;enei anap;anthtei.
Ο χρήστης talos είπε…
Ποια απορία; Μόνος σου τα λες, μόνος σου απαντάς. Εμείς στην Παλαιστίνη υποστηρίζουμε την DFLP, το PFLP, και το ΚΚ Ισραήλ. Ότι πει το κόμμα. Ξέρεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε καλά, όταν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε, το ρίχνουμε στις εξυπνάδες και βρίσκουμε μερικά σάιτς από εβραίους για να δείξουμε ότι υπάρχουν εβαίροι αντίθετοι στο ισαρήλ. Εξυπνάκιδες για συζητήσεις σαλονιών, αλλά προς θεού, μηδέν λέξεις για την ουσία των πραγμάτων. Ποια είναι η ουσία> η απορία μου, που μόνος μου την θέτω, μόνος την απαντάω ελλείψει υμών βοήθειας. Νάσαι καλά, σκοταδιστή του σαλονιού.
Ο χρήστης talos είπε…
Κοίτα εγώ είμαι εναντίον του κάθε χρυσαυγίτη είτε είναι Έλληνας είτε είναι Εβραίος. Και είμαι με αυτούς που είναι εναντλίον των δικών τους χρυσαυγιτών. Επιμένω για χιλιοστή φορά μια και έχεις πρόβλημα reading comprehension: Ποιος μίλησε για Χαμάς εδώ: εσύ. Ποιος δίνει συγχωροχάρτι στην μαζική σφαγή και την καταπίεση ενός ολόκληρου λαού; Εσύ. Ποιος πιστεύει ότι τα προβλήματα λύνονται με την εθνοκάθαρση και την σφαγή: Εσύ. Ποιος ξέρει καλύτερα τα πράγματα από την Ισραηλινή αριστερά. Εσύ ο μη-ισραηλινός υποθέτω. Αν ο δικός σου είναι "διαφωτισμός" είναι ο "διαφωτισμός" του δουλοκτήτη και του αποικιοκράτη. Η συζήτηση παρατράβηξε και mea culpa, γιατί με εξιτάρει με ένα διεστραμμένο τρόπο η συνομιλία με διατεταγμένους σχολιαστές. Αλλά στο ιστολόγιο αυτό συζήτηση με φασίστες και απολογητές εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας δεν πιάνω συνήθως οπότε για μένα έχει λήξει, γράψε ότι ρατσιστική παπαριά θέλεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παπάρα της φασιστικής προόδου, η ερώτηση δεν είναι ποιοι εποφελούνται από την κατο΄χη της παλαιστίνης? Και εγώ σου απαντώ με στοιχεία ατράνταχτα, οι μόνοι που εποφελούνται είναι οι ρατσιστές άραβες τύπου χαμάς και χεζμπολάχ. είναι θέμα βασικής ύπαρξης. Αν δεν υπήρχε η κατοχή, τι λόγους θα υπήρχαν να υπάρχουν αυοτί? άντε, αγράμματε φασίστoπροοδευτικέ.
Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Η ανάδειξη όλων αυτών που επωφελούνται από την Κατοχή είναι μόνο μια από τις πολλές πτυχές αυτού του πολύπλοκου ζητήματος και εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς το να επισημαίνεις ότι κάποιοι κονομάνε από την Κατοχή, σημαίνει ότι ενστερνίζεσαι τις μεθόδους και τη ρητορική των ισλαμιστών.

Η Χαμάς είναι εκλεγμένη και καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι πώς γιγαντώθηκε, ποιες ήταν οι συνθήκες και τα πρόσωπα που έτρεψαν την υποστήριξη των Παλαιστινίων από το μοναδικό κοσμικό απελευθερωτικό κίνημα του αραβικού κόσμου (PLO) στους ισλαμιστές. Αυτή η πικραμένη ιστορία ξεκινάει από τα μέσα του 20αι δεν ξεκίνησε τώρα μετά το 2000 και το ξετσουτσούρωμα της Χαμάς το οποίο όλως τυχαίως συνέπεσε με την άνοδο του Αριέλ Σαρόν στην εξουσία.

Η Ισραηλινές κυριούλες που συμμετέχουν μαζικά στα κινήματα ειρήνης, ως πολίτες που δρουν δημόσια, φαντάζομαι πως κι αυτές μπορούν να γίνουν αντικείμενο κριτικής όχι τόσο σκληρής όμως όσο οι κυριούληδες των εβραϊκών λόμπυ στις ΗΠΑ που ζώντας με εξωφρενική πολυτέλεια και με χρήματα που για οποιον δε τα έχει δει διαβεβαιώνω ότι απλά, είναι αδύνατον να τα φανταστεί ( τί Γιάννα Αγγελοπούλου και μλκς...) έχουν την απαίτηση οι φτωχοδιάβολοι Ισραηλινοί μαζί με τους δυστυχισμένους εποίκους που τους έφεραν μέχρι κι από το Περού για να φυλάνε με τα αναλώσιμα κορμιά τους τα Κατεχόμενα, να διαφυλάσσσουν ένα ιδεώδες (το σιωνιστικό) που πέθανε μαζί με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Κι εκεί είναι που συμπίπτουν απόλυτα με τους παλαβούς της Χαμάς. Και εκείνοι και αυτοί θεωρούν τους συμπατριώτες τους αναλώσιμους και τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες στον πόλεμο των συμφερόντων τους.

Λίγη αυτοσυγκράτηση και κοινή λογική, δεν βλάπτει. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι videogame αφορά αληθινούς ανθρώπους με σάρκα, οστά και αίμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
με τις δηλώσεις κουβέλη για το άσυλο και το 'λευκό' που ρίχνουν στο συνέδριο τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. επιτέλους διαγράψτε τα κεφάλια των ανανεωτικών.... δεν βλέπετε ότι περιμένουν να καβατζώσουν τις έδρες και μετά- διασπώντας τον συριζα-να στηρίξουν κυβέρνηση πασοκ; η πολιτική τους επιρροή είναι το 1% του κκε εσωτερικού. ας το πάρουνε και ας πορευτούνε με αυτό και με τις κουρασμένες ιδέες του, τον παραγοντισμό και τον καρριερισμό τύπων σαν τον παπαδημούλη.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΠΙΣΤΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΡΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
“πώς το να επισημαίνεις ότι κάποιοι κονομάνε από την Κατοχή, σημαίνει ότι ενστερνίζεσαι τις μεθόδους και τη ρητορική των ισλαμιστών.”
Θέτει το ερώτημα, και διυλίζει τον κώνωπα, ενώ η καμήλα κουτουλούρια. Του επισημάνουμε ποιος κυρίως επωφελείται, και βγάζει αφρούς. Προς θεού μη θίξουμε τα τέρατα της χαμάς. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να θυμόσουν και να μην στείλουν αντιπροσωπεία στο επόμενο συνέδριο του κόμματος. Έτσι θα αναγκαστούν να λένε τις αντιαμερικανικές και αντισιωνιστικές μλκς της χαμάς οι ίδιοι. Αν αυτό δεν είναι (έστω γκρίζα, ενυπάρχων αλλά αφανής) υποστήριξη της χαμας, τι είναι. Εδώ κοτζάμ Παπαρήγα έτρεξε από την πρώτη στιγμή στην Γάζα να τους συμπαρασταθεί. Μήπως ζητάω πολλά και θέλω το ΣΥΡΙΖΑ να υστερεί σε εκδηλώσεις συμπαράστασης?
Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Κοιτάξτε, οι μέθοδοι της Χαμάς είναι, βέβαια, τερατώδεις αλλά όλοι αλλάζουν. Ποιος θα το πίστευε ότι πρωτοπαλίκαρα τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Χαγκάνα και το Ιργκούν θα μεταμορφώνονταν κάποτε σε σεβαστούς υπουργούς μιας δημοκρατίας;

Μια καλή λύση θα ήταν να αναγνωρίσει το Ισραήλ το πολιτικό σκέλος της Χαμάς και να αρχίσει τις συνομιλίες μαζί του. Να γίνουν και Υπουργοί με μερσεντές, να τους δεχτείς καμια φορά ο Νικολά με την Κάρλα στα Ηλύσια Πεδία κλπ. Άπαξ και ακουμπήσει το κωλαράκι στην υπουργική μερσεντές, άπαξ και δοκιμάσει φουα γκρά και σαμπάνια σε δείπνο της ΕΕ, να δεις για πότε διαλύονται οι Χαγκάνες και τα Ιργκούν. Ω συγγνώμη. Η Χαμάς ήθελα να πω.
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε…
Εξω από το χορό ξέρουμε πολλά τραγούδια. Σε πόσους Ισραηλίτες γνωστούς σας μιλήσατε σήμερα για το φασιστικό έκτρωμα που λέγεται δολοφονικό ακροδεξιό δανειοδίαιτο κράτος του ανασφαλούς Ισραήλ ;;;; Οι Παλαιστίνιοι σε όλες τις θρησκόληπτες ή καταχρηστικές εκδοχές τους πρέπει να σκοτώνονται ποικιλοτρόπως καθημερινά;;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση