Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι λένε αυτοί οι προβοκάτορες ρε Βουλγαράκη;

[Επεισόδιο ΙΙΙ: Ο τελευταίος Στρω - Επεισόδιο Ι, Επεισόδιο ΙΙ]... Με δεδομένο ότι σας "δώσανε" οι εγγλέζοι συνένοχοί σας, και με δεδομένο ότι είχατε πει πως "δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τέτοια υπόθεση" για σας, οδηγούμαστε αναπόδραστα στις εξής εναλλακτικές υποθέσεις: είτε οι ενέργειες της ΕΥΠ έγιναν εν αγνοία σας (οπότε είσαστε άχρηστος και θα πρέπει να παραιτηθείτε), ή έγιναν εν γνώσει σας (οπότε είστε συνεργός στην παραβίαση των Ελληνικών νόμων και του Συντάγματος και θα πρέπει να παραιτηθείτε για να δικαστείτε). Υπάρχει μια τρίτη περίπτωση - να καλύπτετε τον ανώτερό σας που έλαβε την απόφαση, στην οποία περίπτωση καλό θα ήταν να μας το πείτε και σε εμάς τους ώριμους πολίτες. Τέταρτη πιθανή εξέλιξη του θέματος παραμένει βέβαια ο εκφοβισμός και ο κατά παραγγελίαν τηλε-διασυρμός των εμπλεκομένων, στην οποία περίπτωση εσείς βγαίνετε καθαρός και η δημοκρατία χωλή.

Το σχετικό άρθρο του Ομπσέρβερ είναι πάντως δύσκολο χάπι για κατάποση:

"Βρετανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως αξιωματικοί της MI6 ήταν παρόντες κατά την διάρκεια της ανάκρισης 28 Πακιστανών στην Ελλάδα, παρά τις φαινομενικές διαψεύσεις του Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρω

Επιμένουν όμως πως οι αξιωματικοί δεν συμμετείχαν ενεργά στην σύλληψη των ανδρών, στην ανάκρισή τους ή στην κακοποίηση για την οποία υπάρχουν μεταγενέστεροι ισχυρισμοί..."


Δηλαδή αυτοί λένε πως έπαιρναν μάτι, επίσκεψη είχαν πάει - και την βρωμοδουλειά την έκαναν οι ΚΥΠατζήδες. Αν και εξαιρετικά βολική αυτή η εκδοχή για την MI6 (που αποτελεί βέβαια γερό μάσημα των όσων έλεγε ο Στρω πριν από λίγα εικοσιτετράωρα - για "κατασκευές" και "απόλυτες ανοησίες"), δεν αποκλείεται οι παλιοί και έμπειροι να άφησαν τους τριτοκοσμικούς να δέρνουν και να απειλούν, ενώ αυτοί ήταν στο διπλανό δωμάτιο, ας πούμε, και έδιναν εντολές. Αυτό συνάδει και με τις μαρτυρίες των απαχθέντων Πακιστανών, που δήλωσαν χθες ότι οι ανακριτές τους μιλούσαν Ελληνικά, αλλά ότι κάποιοι άκουσαν Αγγλικά στο διπλανό δωμάτιο.

Η καλή λύση πάντως για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους προβλήματα είναι της σχολής Παττακού στην οποία έχει μαθητεύσει από ότι φαίνεται η κυβέρνηση: κάνουμε τον τύπο να το βουλώσει. Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (που έχει καεί στον χυλό):

...[προτείνεται] η αυστηροποίηση των ποινών για όσους αποκαλύπτουν ονόματα πρακτόρων, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και ο αποχαρακτηρισμός απόρρητων εγγράφων έπειτα από 30 χρόνια...
...Προσδιορίζεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η δημοσιοποίηση «από οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο» στοιχείων για το προσωπικό- όνομα, αποστολές, κ.λπ και τα μέσα της ΕΥΠ...
...δεν θα επιτρέπεται κατάθεση στελεχών της ΕΥΠ σε δικαστήρια χωρίς την άδεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης...


Αλλά κύριε Βουλγαράκη αργήσατε να τα περάσετε αυτά και εκτεθήκατε ήδη. Το μόνο ερώτημα είναι αν ο Τύπος θα εξακολουθήσει να κυνηγά το θέμα (και άρα και εσάς) μέχρι τέλους, ή θα το κάνει γαργάρα στα πλαίσια της πατριωτικής αποστολής του; Εγώ εδώ πέρα, σαχλά αισιόδοξος, περιμένω κάποιες εξηγήσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης Παράξενος είπε…
Τον κυνηγάνε τον Γιωργάκη τον Βουλγαράκη οι αντίπαλοί του εντός κι εκτός κυβέρνησης. Όλα είναι μια καλοστημένη σκευωρία.
Οι Πακιστανοί τα έχουν πάρει χοντρά και χτίζουν βίλες με πισίνα στον Διόνυσο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …