Πολλά και διάφορα

  • 1. Η διαγωγή των Παττακιστανών
    - Κλειστές συνεδριάσεις της Βουλής,
    - νομότυπες αυτή την φορά προσαγωγές "υπόπτων" Πακιστανών μετά από υπόδειξη υπηρεσιών των ΗΠΑ (από πληροφορίες λατινοαμερικάνικης, λέει προέλευσης)... που μυρίζουν εκφοβισμό από χιλιόμετρα
    -απειλές Βουλγαράκη για μηνύσεις (η κριτική για αμέλεια υπουργού είναι διώξιμη; τι άλλο θα δούμε)
    - και διεύρυνση των προληπτικών συλλήψεων σε Έλληνες πολίτες και δη σε μέλος του "Δικτύου" με την απειλή, κατά την μαρτυρία του παθόντα:
    "...δεν έλειψαν στο τέλος και οι απειλές από κάποιον που του συστήθηκε ως διευθυντής της Ασφάλειας και σε επιθετικό τόνο του είπε: «Να μεταφέρεις στο "χώρο" ότι έχει ξεκινήσει πόλεμος. Θα σας ισοπεδώσουμε εσάς και τα στέκια σας. Δεν θα μείνει λίθος επί λίθον. Θα σας θάψουμε...»"


    Η δημοκρατία εν δράσει


  • 2. Σεισμός

    Ξέρει κανείς αν υπάρχει άλλη σεισμόπληκτη χώρα όπου οι σεισμολόγοι να τσακώνονται μεταξύ τους στα κανάλια; Και ποιος φταίει για αυτό, τα μίντια που τους βάζουν λόγια στο στόμα ή ο ευέξαπτος χαρακτήρας τους; Περιοδικά επιστημονικά δεν έχει ο χώρος για να λύνονται εκεί οι διαφορές, πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους στα Μέσα;


  • 3. Συλλάβετε το τρολ

    Το μόνο χειρότερο από έναν τρολιάρη και ανάγωγο στα σχόλια ενός μπλογκ είναι η δια νόμου απαγόρευση τους. Δεν πάνε καλά πέραν του Ατλαντικού και χειροτερεύουν.

  • 4. Ευρωσύνταγμα ΙΙ - χορεύοντας με τους Γάλλους
    - Οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Ευρωσυντάγματος υπήρξαν υπερβολικές. Τουλάχιστον οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί προσπαθούν να φέρουν ένα Ευρωσύνταγμα "λάιτ" και πάλι στο τραπέζι. Στο Ευρωκοινοβούλιο δύο Ευρωβουλευτές ζητάνε να γίνουν αλλαγές και να περάσει ένα νέο σχέδιο μέχρι το 2007 και να τεθεί σε ψηφοφορία μέχρι το 2009.
    Εδώ να υπενθυμίσω και να ξανασυνδέσω στα όσα έλεγε ο Cassen στην Monde Diplomatique πριν το δημοψήφισμα, μια και μοιάζουν να αποκτούν καινούρια επικαιρότητα:

    "... Υπάρχει ένας δεύτερος ψευδής ισχυρισμός, ότι ένα "όχι" στην Γαλλία ή αλλού θα ακινητοποιούσε την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η Ευρώπη μετά το Όχι θα ήταν η ίδια με την Ευρώπη πριν το δημοψήφισμα: τα κείμενα που διέπουν την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της συνθήκης της Νίκαιας, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Θα υπάρχει μπόλικος καιρός για να διαπραγματευτεί ένα καινούριο, πιο αποδεκτό κείμενο.

    "Αλλά οι κυβερνήσεις δεν θα δεχτούν ποτέ να κάτσουν κάτω και να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις" λένε κάποιοι. Αντιθέτως. Τα κράτη-μέλη θα βιάζονται να δημιουργήσουν ένα σύστημα λιγότερο δυσκίνητο από το σημερινό για την διακυβέρνηση της διευρυμένης ένωσης, που είχε σχεδιατεί για μια εξαμελή κοινότητα.

    Ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι το πρώτο κομμάτι του Ευρωσυντάγματος που αφορά αοκλειστικά την θεσμική λειτουργία της ΕΕ, θα υποβληθεί για επικύρωση από μόνο του. Το δεύτερο μέρος δεν θα ήταν και μεγάλη απώλεια και θα ξεφορτωνόμαστε και το απροκάλυπτο νεοφιλελεύθερο μανιφέστο που είναι το τρίτο μέρος...
  • Σχόλια

    Ο χρήστης Sraosha είπε…
    Περιοδικά επιστημονικά δεν έχει ο χώρος για να λύνονται εκεί οι διαφορές, πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους στα Μέσα;

    Ε, μα ελάτε τώρα κι εσείς, τι ερωτήσεις είναι αυτές;
    Ο χρήστης Filotas είπε…
    Σαν πολύ αέρα δεν έχουν πάρει οι μπάτσοι?

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

    Brexit: Το αναπάντεχο καλοκαίρι της Βρετανίας

    Στρίβοντας δεξιά στη διακλάδωση του Wallerstein