Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολλά και διάφορα

 • 1. Η διαγωγή των Παττακιστανών
  - Κλειστές συνεδριάσεις της Βουλής,
  - νομότυπες αυτή την φορά προσαγωγές "υπόπτων" Πακιστανών μετά από υπόδειξη υπηρεσιών των ΗΠΑ (από πληροφορίες λατινοαμερικάνικης, λέει προέλευσης)... που μυρίζουν εκφοβισμό από χιλιόμετρα
  -απειλές Βουλγαράκη για μηνύσεις (η κριτική για αμέλεια υπουργού είναι διώξιμη; τι άλλο θα δούμε)
  - και διεύρυνση των προληπτικών συλλήψεων σε Έλληνες πολίτες και δη σε μέλος του "Δικτύου" με την απειλή, κατά την μαρτυρία του παθόντα:
  "...δεν έλειψαν στο τέλος και οι απειλές από κάποιον που του συστήθηκε ως διευθυντής της Ασφάλειας και σε επιθετικό τόνο του είπε: «Να μεταφέρεις στο "χώρο" ότι έχει ξεκινήσει πόλεμος. Θα σας ισοπεδώσουμε εσάς και τα στέκια σας. Δεν θα μείνει λίθος επί λίθον. Θα σας θάψουμε...»"


  Η δημοκρατία εν δράσει


 • 2. Σεισμός

  Ξέρει κανείς αν υπάρχει άλλη σεισμόπληκτη χώρα όπου οι σεισμολόγοι να τσακώνονται μεταξύ τους στα κανάλια; Και ποιος φταίει για αυτό, τα μίντια που τους βάζουν λόγια στο στόμα ή ο ευέξαπτος χαρακτήρας τους; Περιοδικά επιστημονικά δεν έχει ο χώρος για να λύνονται εκεί οι διαφορές, πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους στα Μέσα;


 • 3. Συλλάβετε το τρολ

  Το μόνο χειρότερο από έναν τρολιάρη και ανάγωγο στα σχόλια ενός μπλογκ είναι η δια νόμου απαγόρευση τους. Δεν πάνε καλά πέραν του Ατλαντικού και χειροτερεύουν.

 • 4. Ευρωσύνταγμα ΙΙ - χορεύοντας με τους Γάλλους
  - Οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Ευρωσυντάγματος υπήρξαν υπερβολικές. Τουλάχιστον οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί προσπαθούν να φέρουν ένα Ευρωσύνταγμα "λάιτ" και πάλι στο τραπέζι. Στο Ευρωκοινοβούλιο δύο Ευρωβουλευτές ζητάνε να γίνουν αλλαγές και να περάσει ένα νέο σχέδιο μέχρι το 2007 και να τεθεί σε ψηφοφορία μέχρι το 2009.
  Εδώ να υπενθυμίσω και να ξανασυνδέσω στα όσα έλεγε ο Cassen στην Monde Diplomatique πριν το δημοψήφισμα, μια και μοιάζουν να αποκτούν καινούρια επικαιρότητα:

  "... Υπάρχει ένας δεύτερος ψευδής ισχυρισμός, ότι ένα "όχι" στην Γαλλία ή αλλού θα ακινητοποιούσε την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η Ευρώπη μετά το Όχι θα ήταν η ίδια με την Ευρώπη πριν το δημοψήφισμα: τα κείμενα που διέπουν την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της συνθήκης της Νίκαιας, θα συνεχίσουν να ισχύουν. Θα υπάρχει μπόλικος καιρός για να διαπραγματευτεί ένα καινούριο, πιο αποδεκτό κείμενο.

  "Αλλά οι κυβερνήσεις δεν θα δεχτούν ποτέ να κάτσουν κάτω και να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις" λένε κάποιοι. Αντιθέτως. Τα κράτη-μέλη θα βιάζονται να δημιουργήσουν ένα σύστημα λιγότερο δυσκίνητο από το σημερινό για την διακυβέρνηση της διευρυμένης ένωσης, που είχε σχεδιατεί για μια εξαμελή κοινότητα.

  Ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι το πρώτο κομμάτι του Ευρωσυντάγματος που αφορά αοκλειστικά την θεσμική λειτουργία της ΕΕ, θα υποβληθεί για επικύρωση από μόνο του. Το δεύτερο μέρος δεν θα ήταν και μεγάλη απώλεια και θα ξεφορτωνόμαστε και το απροκάλυπτο νεοφιλελεύθερο μανιφέστο που είναι το τρίτο μέρος...
 • Σχόλια

  Ο χρήστης Sraosha είπε…
  Περιοδικά επιστημονικά δεν έχει ο χώρος για να λύνονται εκεί οι διαφορές, πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους στα Μέσα;

  Ε, μα ελάτε τώρα κι εσείς, τι ερωτήσεις είναι αυτές;
  Ο χρήστης Angelito είπε…
  Σαν πολύ αέρα δεν έχουν πάρει οι μπάτσοι?
  Ο χρήστης e-samanos είπε…
  δεν καταλαβα σε ποιό τρολλ αναφέρεστε αλλα σας παρακαλώ μην πειράζετε τα τρόλλ δε φταινε σε τίποτε :)
  καλη συνέχεια

  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

  Ζωνιανά

  Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

  - Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

  Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

  Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
  Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας):   Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

  Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

  Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

  [Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]  Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

  @Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
  — talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …