Κι άλλη ηλεκτρονική γκάφα

Σε μια είδηση που δεν κατόρθωσα να βρω στα Ελληνικά ΜΜΕ, συνελήφθη λέει, Σουηδός προγραμματιστής ως σπάμερ, με κατά τα φαινόμενα επιεικώς αστεία στοιχεία. Ο Σουηδός, Ρικ Ντάουνς (Rick Downes) είναι ιδιοκτήτης των εταιριών λογισμικού Rixstep.com και Radsoft.net και πολέμιος του σπαμ. Φαίνεται πως τρέχει τις εταιρίες του αυτές από το σπίτι του στην Κρήτη και πρόσφατα προτάθηκε για το ΔΣ της καινούριας υπηρεσίας της ΕΕ για την ασφάλεια του διαδικτύου. Οι αρχές στα Χανιά (από ότι καταλαβαίνω) συνέλαβαν τον άνθρωπο και του πήραν τον υπολογιστή...

Με δεδομένη την ασχετίλα που δέρνει την Ελληνική αστυνομία για τα σχετικά θέματα, θεωρώ εξαιρετικά πιθανή άλλη μια γκάφα στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο επί του θέματος παρακαλείται να συνεισφέρει στα σχόλια.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης εξιστορείται σε αυτήν εδώ την επιστολή στο σάιτ της Rixstep, ενώ η γυναίκα του έστειλε αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας στον Καραμανλή.

Με άλλα λόγια: πεδίο ρόμπας λαμπρό...

Ενημέρωση: Εμ δεν σας προφταίνω, το είπα, μέχρι να το γράψω αυτό, είχε ανεβάσει την είδηση (με τα ίδια ακριβώς λινκ) ο Τζιτζίκος. Γερνάω και αργώ.

Εμημέρωση 2: Ημερολόγιο των εξελίξεων από τον ίδιο τον παθόντα. Η εκτίμησή του περί αστυνομικού κράτους και οι φόβοι του ότι η τοπική αστυνομία θα εγκαταστήσει κάτι στον υπολογιστή του για να τον ενοχοποιήσει, ίσως να φανούν υπερβολικοί - αλλά τα θεωρεί κανείς αδικαιολόγητα;

Σχόλια

Ο χρήστης Ανδρέας είπε…
"They were very unsophisticated in terms of computers and seemed to believe spammers met people and collected email addresses one by one," Phillips said.

Τον καημένο. Που μπορούμε να στείλουμε email συμπαράστασης; Έχεις διεύθυνση;
Ο χρήστης talos είπε…
Επικοινώνησα με το ημέιλ της εταιρίας του για να ρωτήσω αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα ενημερώσω μόλις έχω απάντηση.
Ο χρήστης futures speculator είπε…
Έχουν προηγηθεί ανάλογες ιστορίες π.χ. του DirtyWorksGreece.com
περισσότερες λεπτομέρεις στο
http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=2;t=2273
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καθίστε ρε παιδιά...για να πάρουν τον υπολογιστή του σημαίνει ότι υπήρχει παρουσία εισαγγελέα.Πάει η θεωρία των άσχετων αστυνομικών που συνέλαβαν κάποιο τυχαία.

Για να δούμε τι θα βγάλει το ρεπορταζ των ελληνικών ΜΜΕ πριν βγάλουμε συμπεράσματα.
Ο χρήστης talos είπε…
futures speculator: Για το Dirty Works είχα γράψει κι εδώ εκτεταμένως (ένα, δύο, τρία) εκείνη την εποχή. Μάλιστα τα μπλογκ ήταν που πρωτοπήρανε χαμπάρι την ιστορία... Εκεί πήγε το μυαλό μου κι εμένα.

Stavros: Ο ίδιος πάντως λέει ότι τα πειστήρια που του παρουσίασαν έχουν ως εξής:

The papers we were shown were 1) a copy of an email (legitimate) from Rick to a travel agent describing the results of an investigation he'd done for her into a website she contracted with. 2) two copies of emails (falsely) appearing to originate from ACNielsen.com advertising pharmaceuticals for sale addressed to the same travel agent. She and two of her friends have apparently compared notes and concluded that since they all met Rick before they received these particular emails, he must be responsible. No document we were shown displayed even a remote possible connection between Rick and the spams.
Ο χρήστης KiTaSuMbA είπε…
Ε, είναι τραγικοί! Το κατηγορητηριο είναι τόσο ηλιθιώδες που πραγματικά φοβάσε πως όσο και να εξηγήσεις, όσο αθώος και να είσαι, είναι υπερβολικά κάφροι για να το καταλάβουν.


Και μετά σου λέει γιατί έχεις encrypted όλο το /home partition. Καλύτερα γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε λέω εγώ, γιατί άμα μπλέξεις με τα «όργανα»... τρέχα γύρευε!
Ο χρήστης ultrasonic15 είπε…
"He said his knowledge of computers was taken as suspicious by investigators who knew nothing about technology."

Προσοχή γιατί εκτιθέμεθα
Ο χρήστης ΤΑΣΟΣ είπε…
Κάτι γίνεται στη Γαλλία. Δεν έπεσε στην αντίληψή σας.
Ο χρήστης talos είπε…
ΤΑΣΟ: Υπέπεσε. Αλλά επειδή δεν θέλω να βάλω ένα τυχαίο λινκ και να πω πέντε κοινοτυπίες, σχεδιάζω και *ίσως* τα καταφέρω να πω πέντε πράγματα (ή λιγότερα αλλά καλά) απόψε αργά το βράδι γιατί είναι ένα από τα τρία τέσσερα θέματα για τα οποία ήθελα να γράψω και δεν έβρισκα τον χρόνο. Δυστυχώς η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες και δεν προλαβάινω να γράψω όσα θα ήθελα μια και έχω δύο δουλειές, και μια μεγάλη οικογένεια. Οπότε *ίσως* κατορθώσω να γράψω κάτι. Μην το δέσετε όμως.

Μην με μπερδεύετε με το BBC.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
This gy is just selling klicks to Amazon. Check his sites and take a look how he writes about everyone at Greece.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πότε κάνει σωστή δουλειά η ασυνομία στην Ελλάδα?? εδώ ασχολούντε πότε θα ξεροβήξει κανένας για να τον πιάσουν. Οσο για την άρση απορρίτου σας πληροφορώ οτι για μία λάθος κλήση με απόκρυψη κάποιος( δε μπορώ να πώ όνομα ) ανθρώπινο λάθος τραβολογήθηκε επι 5 χρόνια μέχρι να του πούν αθώος λόγο αμφιβολιών. Υπάρχει νόμος που να λέει αρση απορρίτου για μια λάθος κλήση?? Πάντος οι εγγλιματίες δε βρήσκοντε ποτέ σίγουρα μόνο για εγγλιματικές ενέργειες δε γίνεται αρση απορρίτου για ομοβροντίες και για ξεροβηξήματα άμεσος εντοπισμός και πήνή εις θάνατον έτσι το έχουμε κάνει στην Ελλάδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση