Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

OTE: Άντε λίγο ακόμα...

Η πρόταση μου προ καιρού για την αντίδραση στον ΟΤΕ, φαίνεται πως ευδοκίμησε εν μέρει: Στην αναζήτηση στο google της λέξης "ληστης", ο ΟΤΕ είναι 4ος πια, ενώ πρώτο είναι το ποστ του Γιάννη Μπερεδήμα που διέδωσε την ιδέα!

Λίγα ακόμα λινκ, και το Το πρώτο επιτυχές googlebombing στην Ελλάδα θα είναι γεγονός. (Ενημέρωση 30/11)

Σχόλια

Ο χρήστης Ilias είπε…
Απο 4ος που ήταν, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ! (?)
Ο χρήστης talos είπε…
E; Εγώ εξακολουθώ να τον βλέπω τέταρτο - μια φίλη τον είδε μάλιστα δεύτερο... Δεν είμαι σίγουρος για το πως διαχειρίζεται τα rankings το Google σε σχέση με αυτές τις ασυνέπειες...
Ο χρήστης Phantasmak είπε…
Kαι γω τέταρτο τον βλέπω
Ο χρήστης 0 Comments είπε…
Εγώ 2ο αλλά όπως και να 'χει το googlebombing είναι καλή φάση!
Ο χρήστης Giannis Beredimas είπε…
Βασικά δε διέδωσα την ιδέα (όλα τα credits σε εσένα Μιχάλη), απλά ακολούθησα.

Για την ιστορία ... έκλεψα και λιγάκι ;-) [άμα ανέβει αρκετά ο ΟΤΕ λέω να αλλάξω και το URL]
Ο χρήστης Maiandros είπε…
Καταπληκτική ιδέα! Πάω αμέσως να συμμετάσχω. Είμαι βέβαια σε χώρα με τιμές τηλεφωνίας από τις χαμηλότερες στον κόσμο, αλλά μου τηλεφωνάει η μάνα μου από Ελλάδα και θέλω να είμαι και αλληλέγγυος!
Ο χρήστης Γιώργος είπε…
Το πρόσθεσα και εγώ.
Ο χρήστης Ilias είπε…
Όντως κάτι πρέπει να παίζει με τα rankings.. είναι και περίοδος αλλαγών στο google Πλέον το βλέπω και πάλι στην 4η θέση.. πάμε καλα ;)
Ο χρήστης Herco είπε…
Φοβερη ιδεα - μπραβο στο Ιστολογιο :-)
Ο χρήστης arkoudos είπε…
Ετσι απαντάνε οι άνθρωποι με φωνή και άποψη.

blogger ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
Ο χρήστης street spirit είπε…
υπέροχη ιδέα ;)
Ο χρήστης mindstripper είπε…
Χμ...

Χθες τον έβλεπα τρίτο. Σήμερα δεν τον βλέπω πουθενά. Σίγουρα κάτι παίζει με τα rankings.

Όπως και νά 'χει, θα συμφωνήσω με τον O com. :)
Ο χρήστης yorgos είπε…
σταθερά στο #2 ο οργανισμός
mperedim είσαι έτοιμος =)
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Χρωστώ χάρη στον Αρκούδο, για τή δεύτερη blog-εκστρατεία, τούτη τη φορά προς Δήμο Αθηναίων (για το πάρκο της Ριζάρη).
Πιστεύω πολύ στην αμεσότητα και τη δύναμη των bloggers!
Ο χρήστης Νίκος είπε…
Μόλις τον είδα πρώτο :))
Ο χρήστης Giannis Beredimas είπε…
Χεχ ... απίθανα, δε χρειάζεται να αλλάξω και το url του post :-)

Μιχάλη, μπράβο και πάλι για την καταπληκτική ιδέα!
Ο χρήστης trol είπε…
Πρώτο τον βλέπω... οεοεοεοοε :)
Ο χρήστης talos είπε…
Τώρα τον βλέπω κι εγώ πρώτο! Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνεται δύο άνθρωποι να βλέπουν διαφορετικό ranking την ίδια στιγμή για την ίδια λέξη στο google? Ή το πώς από δεύτερο αποτέλεσμα εξαφανίζεται για λίγες ώρες για να ξαναεμφανιστεί δεύτερο;

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν. Να παρατηρήσω ότι το αρχικό ανέβασμα έγινε με ελάχιστα λινκ, κάτι που δείχνει ότι στα Ελληνικά (όπου και η πρακτική της διαδικτυακής συνδεσμολόγησης είναι γενικευμένα ελλιπής, και ο απόλυτος αριθμός χρηστών είναι "μικρός" και η ιδιαιτερότητα της γλώσσας -πτώσεις, αριθμοί κτλ- είναι ευνοΪκή), είναι *πολύ εύκολο* να γίνει googlebombing. Προς γνώση, για μελλοντική ανάγκη...
Ο χρήστης Giannis Beredimas είπε…
Τώρα τον βλέπω κι εγώ πρώτο! Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνεται δύο άνθρωποι να βλέπουν διαφορετικό ranking την ίδια στιγμή για την ίδια λέξη στο google?

Από ότι φαίνεται έχει να κάνει με το ποιο google χρησιμοποιούν (αλλά μη με ρωτήσεις γιατί συμβαίνει αυτό: δεν έχω ιδέα :-)). Π.χ. πριν δυο μέρες το google.com επέστρεφε το ote.gr 2ο, ενώ το google.com.gr πρώτο. Το Γερμανικό google ως πρώτο αποτέλεσμα ακόμα επιστρέφει τη δική μου καταχώρηση, τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Ο χρήστης Θανάσης είπε…
η λειτουργεία του google στηρίζεται σε πολλαπλούς servers, που δουλεύουν παράλληλα, και συγχρονίζονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ρομποτάκια που ψάχνουν δεν ανήκουν στους ίδιους servers. Είναι αρκετά έξυπνο, αλλά προκαλεί αυτά τα μικροπροβληματάκια. Φυσικά, απόλυτα συγχρονισμένοι δεν θα είναι ποτέ, όπως φαντάζεστε......
Ο χρήστης maya deren είπε…
Με τον όρο "ληστές" όμως είναι πλέον πρώτος!!
Ο χρήστης YiannisD είπε…
Παραμένει και θα παραμένει πρώτος σε τέτοιες λίστες-ληστών... Keep on! Μια χαρά πάει η διαμαρτυρία... :-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
To googlebombing με τη λέξη "ληστές" απέδωσε! Για το "Ψεύτες" τι λέτε?
Μήπως όμως ο πΟΤΕ δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος,καθώς το
προεκλογικό πρόγραμμα σχετικά με το διαδίκτυο , που υπάρχει ακόμα αναρτημένο
είναι γραμμένο από Ψεύτες?
Ο χρήστης Free Action είπε…
To googlebombing με τη λέξη "ληστές" απέδωσε! Για το "Ψεύτες" τι λέτε?
Μήπως όμως ο πΟΤΕ δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος,καθώς το
προεκλογικό πρόγραμμα σχετικά με το διαδίκτυο , που υπάρχει ακόμα αναρτημένο
είναι γραμμένο από Ψεύτες?
Ο χρήστης Free Action είπε…
Σήμερα είδα με χαρά ότι με τη λέξη Ψεύτες στο
Google, δικαιώθηκε η προσπάθεια
Ο χρήστης Λουκάς Σταμέλλος είπε…
Το googlebombing μπορεί να είναι «καλή φάση», όπως είπε κάποιος, μπορεί να έχει πολλή πλάκα (έχω γελάσει ατέλειωτα με το "miserable failure" και το "liar"), δεν παύει όμως να είναι ανήθικο.
Και εξηγούμαι:
Το Google ξεκίνησε ως μια πολύ έξυπνη ιδέα και με πολύ διάφανες πολιτικές, με την φιλοδοξία δύο νέων ανθρώπων να καταστήσουν εύκολη την πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους απλούς χρήστες. Χωρίς να κοστίζει σε κανένα ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Το Googlebombing καταστρέφει αυτό το όραμα. Και ανοίγει τον δρόμο για κακόβουλη χρήση του. Φανταστείτε κάποιον οργανισμό που θα κάνει ύπουλο googlebombing και θα οδηγήσει στην πρώτη θέση μια ιστοσελίδα δικής του επιλογής. Π.χ. η ιστοσελίδα της Dell στην πρώτη θέση της αναζήτησης για «υπολογιστές».
Το googlebombing έχει πλάκα, αλλα είναι ανεύθυνο και ανήθικο.
Ο χρήστης talos είπε…
Λουκά Σταμέλλο: Δεν καταλαβαίνω το ανήθικο ερήμην της πραγματικής χρήσης. Ανεξάρτητα από άλλες πιθανές χρήσεις το googlebombing ως καταναλωτική ή πολιτική διαμαρτυρία είναι απόλυτα θεμιτό αν και λιγότερο διασκεδαστικό (και αποτελεσματικό) από άλλους τρόπους καταναλωτικής και πολιτικής διαμαρτυρίας όπως π.χ. το γιαούρτωμα ή η εξέγερση.

Αλλά αν πιστεύεις ότι η άνοδος του ranking στο Google είναι κάτι που οι εταιρείες το αφήνουν στην τύχη κάνεις λάθος. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σε συνεργάτες και εσωτερικά για το πώς θα γίνει link σε μια εταιρεία και ένα μέρος της διαφήμισης καταχώρισης κτλ. έχει σαν στόχο την άυξηση αυτού του ranking... Για να μην αιθεροβατούμε. Ο λόγος που η Dell δεν το κάνει άμεσα και απευθείας πάντως έχει σχέση 1.με τον όγκο των χρηστών που χρειάζονται για να κάνουν λινκ σε μια "πολύτιμη" λέξη όπως το computer. 2. Με το γεγονός ότι μόλις το πάρει ο κόσμος χαμπάρι η αντίδραση της κοινωνίας του διαδικτύου θα είναι αμείλικτη και η Dell θα γίνει περίγελως.

Τέλος πάντως δεν καταλαβαίνω και σε τι ακριβώς γίνεται φτωχότερο το Google από την ανάδειξη εμφανώς περιπαικτικών αποτελεσμάτων στην κορυφή της λίστας του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …