24.11.05

OTE: Άντε λίγο ακόμα...

Η πρόταση μου προ καιρού για την αντίδραση στον ΟΤΕ, φαίνεται πως ευδοκίμησε εν μέρει: Στην αναζήτηση στο google της λέξης "ληστης", ο ΟΤΕ είναι 4ος πια, ενώ πρώτο είναι το ποστ του Γιάννη Μπερεδήμα που διέδωσε την ιδέα!

Λίγα ακόμα λινκ, και το Το πρώτο επιτυχές googlebombing στην Ελλάδα θα είναι γεγονός. (Ενημέρωση 30/11)

27 σχόλια:

Ilias είπε...

Απο 4ος που ήταν, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ! (?)

talos είπε...

E; Εγώ εξακολουθώ να τον βλέπω τέταρτο - μια φίλη τον είδε μάλιστα δεύτερο... Δεν είμαι σίγουρος για το πως διαχειρίζεται τα rankings το Google σε σχέση με αυτές τις ασυνέπειες...

Phantasmak είπε...

Kαι γω τέταρτο τον βλέπω

0 Comments είπε...

Εγώ 2ο αλλά όπως και να 'χει το googlebombing είναι καλή φάση!

Giannis Beredimas είπε...

Βασικά δε διέδωσα την ιδέα (όλα τα credits σε εσένα Μιχάλη), απλά ακολούθησα.

Για την ιστορία ... έκλεψα και λιγάκι ;-) [άμα ανέβει αρκετά ο ΟΤΕ λέω να αλλάξω και το URL]

Maiandros είπε...

Καταπληκτική ιδέα! Πάω αμέσως να συμμετάσχω. Είμαι βέβαια σε χώρα με τιμές τηλεφωνίας από τις χαμηλότερες στον κόσμο, αλλά μου τηλεφωνάει η μάνα μου από Ελλάδα και θέλω να είμαι και αλληλέγγυος!

Γιώργος είπε...

Το πρόσθεσα και εγώ.

Ilias είπε...

Όντως κάτι πρέπει να παίζει με τα rankings.. είναι και περίοδος αλλαγών στο google Πλέον το βλέπω και πάλι στην 4η θέση.. πάμε καλα ;)

Herco είπε...

Φοβερη ιδεα - μπραβο στο Ιστολογιο :-)

arkoudos είπε...

Ετσι απαντάνε οι άνθρωποι με φωνή και άποψη.

blogger ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!

street spirit είπε...

υπέροχη ιδέα ;)

mindstripper είπε...

Χμ...

Χθες τον έβλεπα τρίτο. Σήμερα δεν τον βλέπω πουθενά. Σίγουρα κάτι παίζει με τα rankings.

Όπως και νά 'χει, θα συμφωνήσω με τον O com. :)

yorgos είπε...

σταθερά στο #2 ο οργανισμός
mperedim είσαι έτοιμος =)

Katerina ante portas είπε...

Χρωστώ χάρη στον Αρκούδο, για τή δεύτερη blog-εκστρατεία, τούτη τη φορά προς Δήμο Αθηναίων (για το πάρκο της Ριζάρη).
Πιστεύω πολύ στην αμεσότητα και τη δύναμη των bloggers!

Νίκος είπε...

Μόλις τον είδα πρώτο :))

Giannis Beredimas είπε...

Χεχ ... απίθανα, δε χρειάζεται να αλλάξω και το url του post :-)

Μιχάλη, μπράβο και πάλι για την καταπληκτική ιδέα!

trol είπε...

Πρώτο τον βλέπω... οεοεοεοοε :)

talos είπε...

Τώρα τον βλέπω κι εγώ πρώτο! Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνεται δύο άνθρωποι να βλέπουν διαφορετικό ranking την ίδια στιγμή για την ίδια λέξη στο google? Ή το πώς από δεύτερο αποτέλεσμα εξαφανίζεται για λίγες ώρες για να ξαναεμφανιστεί δεύτερο;

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν. Να παρατηρήσω ότι το αρχικό ανέβασμα έγινε με ελάχιστα λινκ, κάτι που δείχνει ότι στα Ελληνικά (όπου και η πρακτική της διαδικτυακής συνδεσμολόγησης είναι γενικευμένα ελλιπής, και ο απόλυτος αριθμός χρηστών είναι "μικρός" και η ιδιαιτερότητα της γλώσσας -πτώσεις, αριθμοί κτλ- είναι ευνοΪκή), είναι *πολύ εύκολο* να γίνει googlebombing. Προς γνώση, για μελλοντική ανάγκη...

Giannis Beredimas είπε...

Τώρα τον βλέπω κι εγώ πρώτο! Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνεται δύο άνθρωποι να βλέπουν διαφορετικό ranking την ίδια στιγμή για την ίδια λέξη στο google?

Από ότι φαίνεται έχει να κάνει με το ποιο google χρησιμοποιούν (αλλά μη με ρωτήσεις γιατί συμβαίνει αυτό: δεν έχω ιδέα :-)). Π.χ. πριν δυο μέρες το google.com επέστρεφε το ote.gr 2ο, ενώ το google.com.gr πρώτο. Το Γερμανικό google ως πρώτο αποτέλεσμα ακόμα επιστρέφει τη δική μου καταχώρηση, τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Θανάσης είπε...

η λειτουργεία του google στηρίζεται σε πολλαπλούς servers, που δουλεύουν παράλληλα, και συγχρονίζονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ρομποτάκια που ψάχνουν δεν ανήκουν στους ίδιους servers. Είναι αρκετά έξυπνο, αλλά προκαλεί αυτά τα μικροπροβληματάκια. Φυσικά, απόλυτα συγχρονισμένοι δεν θα είναι ποτέ, όπως φαντάζεστε......

maya deren είπε...

Με τον όρο "ληστές" όμως είναι πλέον πρώτος!!

YiannisD είπε...

Παραμένει και θα παραμένει πρώτος σε τέτοιες λίστες-ληστών... Keep on! Μια χαρά πάει η διαμαρτυρία... :-)

Ανώνυμος είπε...

To googlebombing με τη λέξη "ληστές" απέδωσε! Για το "Ψεύτες" τι λέτε?
Μήπως όμως ο πΟΤΕ δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος,καθώς το
προεκλογικό πρόγραμμα σχετικά με το διαδίκτυο , που υπάρχει ακόμα αναρτημένο
είναι γραμμένο από Ψεύτες?

Free Action είπε...

To googlebombing με τη λέξη "ληστές" απέδωσε! Για το "Ψεύτες" τι λέτε?
Μήπως όμως ο πΟΤΕ δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος,καθώς το
προεκλογικό πρόγραμμα σχετικά με το διαδίκτυο , που υπάρχει ακόμα αναρτημένο
είναι γραμμένο από Ψεύτες?

Free Action είπε...

Σήμερα είδα με χαρά ότι με τη λέξη Ψεύτες στο
Google, δικαιώθηκε η προσπάθεια

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Το googlebombing μπορεί να είναι «καλή φάση», όπως είπε κάποιος, μπορεί να έχει πολλή πλάκα (έχω γελάσει ατέλειωτα με το "miserable failure" και το "liar"), δεν παύει όμως να είναι ανήθικο.
Και εξηγούμαι:
Το Google ξεκίνησε ως μια πολύ έξυπνη ιδέα και με πολύ διάφανες πολιτικές, με την φιλοδοξία δύο νέων ανθρώπων να καταστήσουν εύκολη την πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους απλούς χρήστες. Χωρίς να κοστίζει σε κανένα ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Το Googlebombing καταστρέφει αυτό το όραμα. Και ανοίγει τον δρόμο για κακόβουλη χρήση του. Φανταστείτε κάποιον οργανισμό που θα κάνει ύπουλο googlebombing και θα οδηγήσει στην πρώτη θέση μια ιστοσελίδα δικής του επιλογής. Π.χ. η ιστοσελίδα της Dell στην πρώτη θέση της αναζήτησης για «υπολογιστές».
Το googlebombing έχει πλάκα, αλλα είναι ανεύθυνο και ανήθικο.

talos είπε...

Λουκά Σταμέλλο: Δεν καταλαβαίνω το ανήθικο ερήμην της πραγματικής χρήσης. Ανεξάρτητα από άλλες πιθανές χρήσεις το googlebombing ως καταναλωτική ή πολιτική διαμαρτυρία είναι απόλυτα θεμιτό αν και λιγότερο διασκεδαστικό (και αποτελεσματικό) από άλλους τρόπους καταναλωτικής και πολιτικής διαμαρτυρίας όπως π.χ. το γιαούρτωμα ή η εξέγερση.

Αλλά αν πιστεύεις ότι η άνοδος του ranking στο Google είναι κάτι που οι εταιρείες το αφήνουν στην τύχη κάνεις λάθος. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σε συνεργάτες και εσωτερικά για το πώς θα γίνει link σε μια εταιρεία και ένα μέρος της διαφήμισης καταχώρισης κτλ. έχει σαν στόχο την άυξηση αυτού του ranking... Για να μην αιθεροβατούμε. Ο λόγος που η Dell δεν το κάνει άμεσα και απευθείας πάντως έχει σχέση 1.με τον όγκο των χρηστών που χρειάζονται για να κάνουν λινκ σε μια "πολύτιμη" λέξη όπως το computer. 2. Με το γεγονός ότι μόλις το πάρει ο κόσμος χαμπάρι η αντίδραση της κοινωνίας του διαδικτύου θα είναι αμείλικτη και η Dell θα γίνει περίγελως.

Τέλος πάντως δεν καταλαβαίνω και σε τι ακριβώς γίνεται φτωχότερο το Google από την ανάδειξη εμφανώς περιπαικτικών αποτελεσμάτων στην κορυφή της λίστας του.