OTE: Άντε λίγο ακόμα...

Η πρόταση μου προ καιρού για την αντίδραση στον ΟΤΕ, φαίνεται πως ευδοκίμησε εν μέρει: Στην αναζήτηση στο google της λέξης "ληστης", ο ΟΤΕ είναι 4ος πια, ενώ πρώτο είναι το ποστ του Γιάννη Μπερεδήμα που διέδωσε την ιδέα!

Λίγα ακόμα λινκ, και το Το πρώτο επιτυχές googlebombing στην Ελλάδα θα είναι γεγονός. (Ενημέρωση 30/11)

Σχόλια

Ο χρήστης talos είπε…
E; Εγώ εξακολουθώ να τον βλέπω τέταρτο - μια φίλη τον είδε μάλιστα δεύτερο... Δεν είμαι σίγουρος για το πως διαχειρίζεται τα rankings το Google σε σχέση με αυτές τις ασυνέπειες...
Ο χρήστης Phantasmak είπε…
Kαι γω τέταρτο τον βλέπω
Ο χρήστης 0comments είπε…
Εγώ 2ο αλλά όπως και να 'χει το googlebombing είναι καλή φάση!
Ο χρήστης nonplayer είπε…
Καταπληκτική ιδέα! Πάω αμέσως να συμμετάσχω. Είμαι βέβαια σε χώρα με τιμές τηλεφωνίας από τις χαμηλότερες στον κόσμο, αλλά μου τηλεφωνάει η μάνα μου από Ελλάδα και θέλω να είμαι και αλληλέγγυος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόσθεσα και εγώ.
Ο χρήστης arkoudos είπε…
Ετσι απαντάνε οι άνθρωποι με φωνή και άποψη.

blogger ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
Ο χρήστης Unknown είπε…
υπέροχη ιδέα ;)
Ο χρήστης mindstripper είπε…
Χμ...

Χθες τον έβλεπα τρίτο. Σήμερα δεν τον βλέπω πουθενά. Σίγουρα κάτι παίζει με τα rankings.

Όπως και νά 'χει, θα συμφωνήσω με τον O com. :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σταθερά στο #2 ο οργανισμός
mperedim είσαι έτοιμος =)
Ο χρήστης Katerina ante portas είπε…
Χρωστώ χάρη στον Αρκούδο, για τή δεύτερη blog-εκστρατεία, τούτη τη φορά προς Δήμο Αθηναίων (για το πάρκο της Ριζάρη).
Πιστεύω πολύ στην αμεσότητα και τη δύναμη των bloggers!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόλις τον είδα πρώτο :))
Ο χρήστης trol είπε…
Πρώτο τον βλέπω... οεοεοεοοε :)
Ο χρήστης talos είπε…
Τώρα τον βλέπω κι εγώ πρώτο! Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνεται δύο άνθρωποι να βλέπουν διαφορετικό ranking την ίδια στιγμή για την ίδια λέξη στο google? Ή το πώς από δεύτερο αποτέλεσμα εξαφανίζεται για λίγες ώρες για να ξαναεμφανιστεί δεύτερο;

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν. Να παρατηρήσω ότι το αρχικό ανέβασμα έγινε με ελάχιστα λινκ, κάτι που δείχνει ότι στα Ελληνικά (όπου και η πρακτική της διαδικτυακής συνδεσμολόγησης είναι γενικευμένα ελλιπής, και ο απόλυτος αριθμός χρηστών είναι "μικρός" και η ιδιαιτερότητα της γλώσσας -πτώσεις, αριθμοί κτλ- είναι ευνοΪκή), είναι *πολύ εύκολο* να γίνει googlebombing. Προς γνώση, για μελλοντική ανάγκη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η λειτουργεία του google στηρίζεται σε πολλαπλούς servers, που δουλεύουν παράλληλα, και συγχρονίζονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ρομποτάκια που ψάχνουν δεν ανήκουν στους ίδιους servers. Είναι αρκετά έξυπνο, αλλά προκαλεί αυτά τα μικροπροβληματάκια. Φυσικά, απόλυτα συγχρονισμένοι δεν θα είναι ποτέ, όπως φαντάζεστε......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τον όρο "ληστές" όμως είναι πλέον πρώτος!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παραμένει και θα παραμένει πρώτος σε τέτοιες λίστες-ληστών... Keep on! Μια χαρά πάει η διαμαρτυρία... :-)
Ο χρήστης freeaction είπε…
Σήμερα είδα με χαρά ότι με τη λέξη Ψεύτες στο
Google, δικαιώθηκε η προσπάθεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το googlebombing μπορεί να είναι «καλή φάση», όπως είπε κάποιος, μπορεί να έχει πολλή πλάκα (έχω γελάσει ατέλειωτα με το "miserable failure" και το "liar"), δεν παύει όμως να είναι ανήθικο.
Και εξηγούμαι:
Το Google ξεκίνησε ως μια πολύ έξυπνη ιδέα και με πολύ διάφανες πολιτικές, με την φιλοδοξία δύο νέων ανθρώπων να καταστήσουν εύκολη την πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους απλούς χρήστες. Χωρίς να κοστίζει σε κανένα ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Το Googlebombing καταστρέφει αυτό το όραμα. Και ανοίγει τον δρόμο για κακόβουλη χρήση του. Φανταστείτε κάποιον οργανισμό που θα κάνει ύπουλο googlebombing και θα οδηγήσει στην πρώτη θέση μια ιστοσελίδα δικής του επιλογής. Π.χ. η ιστοσελίδα της Dell στην πρώτη θέση της αναζήτησης για «υπολογιστές».
Το googlebombing έχει πλάκα, αλλα είναι ανεύθυνο και ανήθικο.
Ο χρήστης talos είπε…
Λουκά Σταμέλλο: Δεν καταλαβαίνω το ανήθικο ερήμην της πραγματικής χρήσης. Ανεξάρτητα από άλλες πιθανές χρήσεις το googlebombing ως καταναλωτική ή πολιτική διαμαρτυρία είναι απόλυτα θεμιτό αν και λιγότερο διασκεδαστικό (και αποτελεσματικό) από άλλους τρόπους καταναλωτικής και πολιτικής διαμαρτυρίας όπως π.χ. το γιαούρτωμα ή η εξέγερση.

Αλλά αν πιστεύεις ότι η άνοδος του ranking στο Google είναι κάτι που οι εταιρείες το αφήνουν στην τύχη κάνεις λάθος. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες σε συνεργάτες και εσωτερικά για το πώς θα γίνει link σε μια εταιρεία και ένα μέρος της διαφήμισης καταχώρισης κτλ. έχει σαν στόχο την άυξηση αυτού του ranking... Για να μην αιθεροβατούμε. Ο λόγος που η Dell δεν το κάνει άμεσα και απευθείας πάντως έχει σχέση 1.με τον όγκο των χρηστών που χρειάζονται για να κάνουν λινκ σε μια "πολύτιμη" λέξη όπως το computer. 2. Με το γεγονός ότι μόλις το πάρει ο κόσμος χαμπάρι η αντίδραση της κοινωνίας του διαδικτύου θα είναι αμείλικτη και η Dell θα γίνει περίγελως.

Τέλος πάντως δεν καταλαβαίνω και σε τι ακριβώς γίνεται φτωχότερο το Google από την ανάδειξη εμφανώς περιπαικτικών αποτελεσμάτων στην κορυφή της λίστας του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση