Μετα-θέσεις: Ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος

Ο Ανδρέας Αγγελακόπουλος της Ομάδας Στίνα, μέλος της οποίας ήταν και ο Κορνήλιος Καστοριάδης, αφηγείται, στο πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρονικό περιοδικό μετα-θέσεις (το οποίο όμως έχει σχεδόν 2 χρόνια από ότι φαίνεται να προσθέσει καινούρια ύλη), την ιστορία του παγκόσμιου επαναστατικού εργατικού κινήματος ή όπως ο ίδιος περιγράφει:"Το επαναστατικό κίνημα στην Ευρώπη καί στη Ρωσία από τις αρχές του 19ου αιώνα, η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Τρότσκι και η αριστερή αντιπολίτευση, ο τροτσκισμός στην Ελλάδα και ο Α. Στίνας στον αγώνα για την ελεύθερη και αυτόνομη σοσιαλιστική κοινωνία."
Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της σύγχρονης ιστορίας από έναν αυτόπτη και συμμέτοχο στην δημιουργία της. Την διάβασα με πολύ ενδιαφέρον - αν και οφείλω να πω ότι (όπως μου προξενούσε πάντα) μου προξένησε πάλι κατάπληξη, η "απλοϊκή" (πώς αλλιώς να την πεις) άποψη που είχε αυτός ο χώρος για τα διαδραματισθέντα στην κατοχή και τον εμφύλιο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς εδώ κι ένα-δύο-τρία (;) χρόια ψάχνω να βρω το συγκεκριμένο (κι όχι μόνο) κείμενο από την καλή αυτή ιστοσελίδα!Αν σου στείλω μέηλ,θα μπορέσεις να μου το στείλλεις;
Ο χρήστης talos είπε…
ΖΠ, θα σε φτιάξω τώρα! Όλο το κείμενο διασώζεται όπως είχε δημοσιευτεί στις Μετα-Θέσεις στο υπερπολύτιμο archive.org (μια από τις "μνήμες" του διαδικτύου).

Ξεκίνα από εδώ, που έχει τα περιεχόμενα: όλα τα λινκ δουλεύουν! Δηλαδή έχει όλο το κείμενο. (Πιθανόν να πρέπει να αλλάξεις το Encoding για να δεις σωστά τις γραμματοσειρές στα Ελληηνικά)

Για άλλα κείμενα αν ξέρεις τo (παλιό) url, κάνε αναζήτηση στο archive και ενδέχεται να το βρεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

Υ.Γ.την ιστοσελίδα "γεωπολιτικού" ενδιαφέροντος: users.hol.gr/%7Ejoakim/geopolitique.htm
την θυμάσαι;Ούτε αυτή λειτουργεί (ήμαρτον!) ρε γμτ.Είχα αναδημοσιεύσει ένα άρθρο της εδώ--> http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=14620.

Όχι άλλα Format...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kι όμως βρήκα ακόμη κι αυτή...
Έχεις κατά νου καμιά άλλη ιστοσελίδα που χάθηκε;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση