Διεθνώς διάσημοι για την εφευρετικότητα των σωμάτων ασφαλείας μας...

Τελικά καλά νάναι το Al-Jazeera και μαθαίνουμε τι γίνεται και στην χώρα μας: Στην διαδήλωση κατά της συνόδου κορυφής στην Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ένας Άγγλος ακτιβιστής ο Σάιμον Τσάπμαν (Simon Chapman) ο οποίος έχει αρχίσει από τις 5 του μηνός απεργία πείνας στις φυλακές Διαβατών της Θεσ/νίκης για να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση των αρχών να δεχτούν την αποφυλάκιση του με εγγυήση. Το φρικαλέο της υπόθεσης είναι ότι η ΕΤ-3 έχει μαγνητοσκοπήσει και δείξει το στήσιμο των επίμαχων "όπλων" στο σακκίδιο του Τσάπμαν! Αντιγράφω από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας που είναι ο μόνος που ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες):

Καλά που βρέθηκε ο οπερατέρ της ΕΤ-3 και έχουμε την πλήρη αποκάλυψη του κόλπου της ενοχοποίησης του Αγγλου διαδηλωτή Σάιμον Τσάπμαν. Στην πρώτη εικόνα φαίνεται καθαρά το γαλάζιο σακίδιό του στην πλάτη του. Ηδη τον έχουν χτυπήσει με γκλομπ, του είχαν σπάσει τα γυαλιά μυωπίας (8,5 βαθμοί) και σχεδόν τυφλό τον ποδοπατούν επί ώρα στην Εγνατία, στο ύψος της οδού Μακεδονομάχων. Στη συνέχεια μεταφέρεται λίγο πιο κάτω ημιλυπόθυμος χωρίς το γαλάζιο σακίδιο του. Μετά βλέπουμε αστυνομικούς με υπόδειξη συναδέλφων τους να τοποθετούν δύο σφυριά σε ένα μαύρο σακίδιο που ήδη περιέχει μολότοφ. Το σακίδιο μεταφέρεται στον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος πλέον βρίσκεται να έχει το μαύρο ενοχοποιητικό σακίδιο στα πόδια του (8).

Πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα, του φόρεσαν με το ζόρι το μαύρο σακίδιο, αφού πριν ένας αστυνομικός τον γρονθοκόπησε στο μάτι. Στο τμήμα έμαθε ότι το μαύρο σακίδιο περιείχε 7 μολότοφ και δύο σφυριά. Τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτιού με όλο τον ποινικό κώδικα. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν από τον συνήγορό του Γιώργο Βερβέρη στον ανακριτή δύο 24ωρα μετά, αλλά δεν ίδρωσε κανενός τ' αφτί.


Το video (της υπομονής - είναι 30 Mb - εγώ δεν μπόρεσα να το κατεβάσω) της άνω σκηνής φιλοξενείται στο ιταλικό indymedia.
Με το θέμα ασχολήθηκε στα "ψιλά" το BBC και πάλι τώρα με την απεργία πείνας - καμία σχέση με τους τρελούς που φωτογράφιζαν στρατιωτικά αεροπλάνα και συνελήφθησαν στην χώρα μας, τους οποίους είχαν πρωτοσέλιδο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση