Περί προσφύγων

Έχω αποφύγει να αγγίξω εδώ την προεκλογική εκστρατεία μέχρι στιγμής, αλλά έλαβα από το εκπληκτικό ανεξάρτητο και δίκτυο των Συριζαίων τοπικών παραγωγών πολιτικής επικοινωνίας (και όχι από κάποια κεντρική πηγή - είναι ανεπίσημη do it yourself καμπάνια) αυτήν την καταπληκτική αφίσα, που συνοψίζει κάποια από όσα λέω καιρό τώρα για τις σχέσεις αιτίου-αιτιατού και την μετανάστευση, και το αναδημοσιεύω:



Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για εκλογές σήμερα παίζει το διαδικτυακό ζωντανό deb8...

Σχόλια

Ο χρήστης Stazybο Hοrn είπε…
Πολύ επιτυχημένο ως επικοινωνία, και ως τροφή για σκέψη γενικότερα, αλλά δε νομίζω να υποστηρίζεις σοβαρά, επιστήμων άνθρωπος, την υπονοούμενη σχέση αιτίου-αιτιατού, μεταξύ συμμετοχής Ελλήνων Μισθοφόρων στον πόλεμο του Αφγανιστάν και της έλευσης Αφγανών προσφύγων /μεταναστών στην Ελλάδα.
Ο χρήστης Αntidrasex είπε…
Φαντάζομαι, ότι το αίτιο-αιτιατό είναι πόλεμος-πρόσφυγες.
Από εκεί και μετά, όταν στέλνεις στρατό σε έναν πόλεμο και μετά σου έρχονται πρόσφυγες από τον συγκεκριμένο πόλεμο, δεν είναι υποκρισία?
Φυσικά και δεν ήρθαν οι Αφγανοί εδώ γιατί πήγαν εκεί έλληνες στρατιώτες, αλλά στρατός εν γένει.
Ο χρήστης talos είπε…
Αυτό που λέει ο antidrasi+sex: Το αναμενόμενο αποτέλεσμα του πολέμου (των πολέμων - 4 εκατομμύρια πρόσφυγες έχει το Ιράκ) είναι η προσφυγιά. Το πλησιέστερο μπλοκ του πρώτου κόσμου είναι η Ευρώπη, ο δρόμος από Αφγανιστάν προς Ευρώπη περνάει από Ελλάδα.

Η υποστήριξη της επέμβασης στο Αφγανιστάν από την χώρα μας και το ΝΑΤΟ, έγινε ελαφρά τη καρδία και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ενέργειας.

Ως χώρα του *ΝΑΤΟ* σπέρνουμε όσα θέρισε ο οργανισμός στον οποίο συμμετέχουμε. Δυσανάλογα.
Ο χρήστης Stazybο Hοrn είπε…
Είμαστε δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, συμμετείχαμε δε συμμετείχαμε στο Αφγανιστάν, βάζαμε βέτο ή όχιο οπουδήποτε, η γεωγραφική μας θέση, όπως είπες, είναι που μας καταδικάζει κατά πρώτον...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μισθοφόροι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του ένδοξου ΕΣ; Ντροπή!
Ο χρήστης Χρήστος Αθανάσουλας είπε…
...να και ο γενναίος ανώνυμος μαϊντανός, που ξεπετάγεται κάθε που στρώνει μια κουβέντα...
Ο χρήστης Αntidrasex είπε…
Καλά, μη μασάς, είναι γνωστό οτί οι πορδές είναι ανώνυμες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση