Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ: Η διάχυτη καμπάνια

Πλήρως προεκλογικός πλέον, μια μέρα πριν, λέω να σας δείξω μέρος της "άτυπης" καμπάνιας για την οποία σας μίλησα. Κανένα από τα παρακάτω δεν έχει επίσημη έγκριση. Όλα διαχύθηκαν στο διαδίκτυο και περιμαζέφτηκαν με στοργή και προσπάθεια. Κανένας παπαγάλος και καμία στρουθοκάμηλος δεν βλαφθηκαν κατά την δημιουργία αυτών των αφισών. Κανένας δεν τα έχει εγκρίνει. Είναι αδέσποτα και θέλουν περίθαλψη:


Created with Admarket's flickrSLiDR.


Επίσης στο ίδιο κλίμα: προεκλογικό detournement της εκστρατείας της ΝΔ:


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Τέλος για όλους τους εχθρούς του μπιπ-μπιπ, και είναι πολλοί, κλείνω ξεχωρίζοντας την παρακάτω αφίσα (και αυτό το μη-πολιτικό βίντο-ψυχοθεραπεία για όσους μεγαλώσαμε με το μαράζι να το πιάσει το κωλόπουλο):Καλή ψήφο οι ψηφίζοντες.

Σχόλια

Ο χρήστης Albus Genius είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Albus Genius είπε…
Αδέσποτα τα ιδεότυπα;
Ο χρήστης talos είπε…
Υπάρχει λογικό ασυμβίβαστο; Δεν τα δέχθηκε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ σαν μέρος της καμπάνιας του και δεν τα παρήγγειλε. Είναι πρωτοβουλιακά και γυρνάνε απο ημέιλ σε ημέιλ. Άρα είναι αδέσποτα.
Ο χρήστης Albus Genius είπε…
Πρωτοβουλιακά δεν σημαίνει αδέσποτα,είναι μελών ή συμπαθούντων τον ΣΥΡΙΖΑ άρα έχουν δημιουργό.Μπορώ να συμφωνήσω στο ότι δεν είναι επίσημα.Τώρα αν έχουν παραγγελθεί ή είναι απολύτως πρωτοβουλιακά δεν έχω πληροφόρηση. Το ότι κάτι γυρνάει από μέιλ σε μέιλ δεν σημαίνει ότι δεν έχει πατρότητα ή πολύ περισσότερο ότι είναι αδέσποτο.Μη γνωστού δημιουργού ,θα συμφωνούσα.
Ο χρήστης NIEMANDSROSE είπε…
Τα αδέσποτα που προμοτάρουν και γυρνάνε από email σε email τα λένε spam, έχω την εντύπωση.
Ο χρήστης Albus Genius είπε…
΄Αμα θέλεις να έχεις μόνο τα σχόλια που επιθυμείς,κάνεις ένα blog με άδεια, αν θέλεις να χαρακτηρίζεις επίσης μπορείς να το κάνεις, άμα θέλεις να κατηγορήσεις επίσης, φαίνεται ότι ορισμένοι θέλουν να ακούνε μόνο ότι αρέσει στα αυτιά τους.Οι υπόλοιποι προμοτάρουν. Αυτό είναι ο δημόσιος διάλογος μιας ελεύθερης γεννιάς που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τίποτα. Πιθανώς όσο ορισμένες λέξεις που έμαθε όπως προμοτάρισμα. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Ο χρήστης talos είπε…
@Albus Genius: (;) Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου: Δεν αφαίρεσα κανένα σχόλιο. Επίσης δεν χαρακτηρισα κανέναν. Αν πάλι εννοείς την niemandsrose, νομίζω ότι αναφερόταν στο προηγούμενο σχόλιο μου (όπου αναφέρω τα περί από ημέιλ σε ημέιλ), όχι στην δική σου παρέμβαση.
@niemandsrose: Ναι αλλά εγώ τα έλαβα από ηλεκτρονικές λίστες που γνωρίζω ότι διακινούν το υλικό. Άρα δεν είναι ακριβώς και ανώνυμα (για μένα), αλλά απλά δεν έχουν υπογραφή.
Ο χρήστης bhoy είπε…
Τώρα που (φαίνεται πως) αρχίζουν κι ομαλοποιούνται τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ κι αρχίζει το σύστημα να δείχνει το αληθινό του πρόσωπο,καλά θα ήταν να είχαμε και πάλι τον σχολιασμό σου κοντά μας...
Ο χρήστης talos είπε…
@bhoy: Θα επανέλθω, έτρεχα με πολλά πράγματα... Να πω μόνο πως η εκλογή του συγκεκριμένου γραμματέα, του Δημήτρη του Βίτσα στον ΣΥΝ, ήταν ότι πιο αισιόδοξο συνέβη στον χώρο τις τελευταίες ημέρες.
Επίσης πως η χώρα βρίσκεται σε slow motion δημοκρατική εκτροπή. Αλλά αυτό το ξέρετε...
Ο χρήστης esp0ir είπε…
Από πού μπορώ να τα κατεβάσω για να τα βάλω και στο δικό μου Blog τώρα που είναι πάλι επίκαιρα?
Ο χρήστης talos είπε…
Για δες εδώ. (Δεν ξέρω αν τα βλέπεις και χωρίς εγγραφή στο Flickr).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …