Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα Ελληνική κωμωδία

Ποιος είπε ότι η Ελληνική κωμωδία πέθανε; Νέες σπουδαίες παραγωγές μας διασκεδάζουν:

Η θεία κωμωδία:

Οσα ακολούθησαν όμως προκάλεσαν στους μητροπολίτες... γέλια μέχρι δακρύων. Ηταν όταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στη Σύνοδο έλεγε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «δεν τελεί υπό κηδεμονία» και πρέπει να προχωρήσει στην ανάδειξη νέων ιεραρχών. «Νιώθετε ασφαλής γιατί είστε στην Παλαιά Ελλάδα. Δεν είστε των Νέων Χωρών», πετάχτηκε και του είπε ο Ζακύνθου. «Δεν σας επιτρέπω», απάντησε ο Μεσσηνίας. Και τι το ήθελε και διαμαρτυρήθηκε ο σχετικά νέος στην Ιεραρχία μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. «Τι συμπεριφορά είναι αυτή, πώς μιλάτε έτσι σ' ένα παλαιό ιεράρχη;». Η απάντηση προκάλεσε τα γέλια των περισσοτέρων ιεραρχών:

«Εσύ πάψε να μιλάς. Να πας να χτενίσεις και να παίξεις με καμιά κούκλα»!


Το ΕΛΑ να δεις, μια κωμωδία χαρακτήρων:

Και «μετά την πρώτη κατάθεση στην Ευελπίδων στον κ. Διώτη, δεν με ενόχλησε κανείς για 6 μήνες. Μετά το αποφάσισα και πήγα αυθρομήτως στον κ. Διώτη» (όπως λέει στη συνέντευξη). Πλην όμως (άλλη εκδοχή) «με κάλεσε τη δεύτερη φορά ο κ. Διώτης», τέλος πάντων «ήμουν υπό ψυχολογική πίεση, εκείνη η συνέντευξη ήταν η αυτογελοιοποίηση μου». Και εν κατακλείδι «είπα για αυτή τη συνέντευξη δεν απαντώ και θα το τηρήσω».

...με ξεκαρδιστικές ανατροπές:

Ο ίδιος εισαγγελέας, ο οποίος οκτώ μήνες πριν είχε ζητήσει την απαλλαγή του Γιάννη Σερίφη από κάθε κατηγορία που αφορούσε συμμετοχή του σε ΕΛΑ και 1η Μάη κρίνοντας ως «μη αξιόπιστη» τη μία και μοναδική μαρτυρία σε βάρος του, σήμερα όχι μόνο ζητεί την παραπομπή του σε δίκη ως «μέλους του ΕΛΑ» αλλά τον φέρει και ως συναυτουργό (των πέντε που δικάζονται ήδη) στη θανατηφόρο έκρηξη στον Περισσό, την οποία «προκάλεσε με τηλεχειρισμό εξ αποστάσεως με την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού».

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Εφετών Αντώνιο Μύτη, ο οποίος κατά την εκτίμηση νομικών κύκλων με τη νεότερη πρότασή του επί της ουσίας «ακυρώνει εαυτόν», αφού από την περαιτέρω ανάκριση που διενεργήθηκε όχι μόνο δεν προέκυψαν νέα στοιχεία ενδεικτικά ενοχής αλλά αντιθέτως και ο μάρτυρας αποδυναμώθηκε και ενώπιον της ανάκρισης προσκομίστηκε άλλοθι από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …