Νέα Ελληνική κωμωδία

Ποιος είπε ότι η Ελληνική κωμωδία πέθανε; Νέες σπουδαίες παραγωγές μας διασκεδάζουν:

Η θεία κωμωδία:

Οσα ακολούθησαν όμως προκάλεσαν στους μητροπολίτες... γέλια μέχρι δακρύων. Ηταν όταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στη Σύνοδο έλεγε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «δεν τελεί υπό κηδεμονία» και πρέπει να προχωρήσει στην ανάδειξη νέων ιεραρχών. «Νιώθετε ασφαλής γιατί είστε στην Παλαιά Ελλάδα. Δεν είστε των Νέων Χωρών», πετάχτηκε και του είπε ο Ζακύνθου. «Δεν σας επιτρέπω», απάντησε ο Μεσσηνίας. Και τι το ήθελε και διαμαρτυρήθηκε ο σχετικά νέος στην Ιεραρχία μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. «Τι συμπεριφορά είναι αυτή, πώς μιλάτε έτσι σ' ένα παλαιό ιεράρχη;». Η απάντηση προκάλεσε τα γέλια των περισσοτέρων ιεραρχών:

«Εσύ πάψε να μιλάς. Να πας να χτενίσεις και να παίξεις με καμιά κούκλα»!


Το ΕΛΑ να δεις, μια κωμωδία χαρακτήρων:

Και «μετά την πρώτη κατάθεση στην Ευελπίδων στον κ. Διώτη, δεν με ενόχλησε κανείς για 6 μήνες. Μετά το αποφάσισα και πήγα αυθρομήτως στον κ. Διώτη» (όπως λέει στη συνέντευξη). Πλην όμως (άλλη εκδοχή) «με κάλεσε τη δεύτερη φορά ο κ. Διώτης», τέλος πάντων «ήμουν υπό ψυχολογική πίεση, εκείνη η συνέντευξη ήταν η αυτογελοιοποίηση μου». Και εν κατακλείδι «είπα για αυτή τη συνέντευξη δεν απαντώ και θα το τηρήσω».

...με ξεκαρδιστικές ανατροπές:

Ο ίδιος εισαγγελέας, ο οποίος οκτώ μήνες πριν είχε ζητήσει την απαλλαγή του Γιάννη Σερίφη από κάθε κατηγορία που αφορούσε συμμετοχή του σε ΕΛΑ και 1η Μάη κρίνοντας ως «μη αξιόπιστη» τη μία και μοναδική μαρτυρία σε βάρος του, σήμερα όχι μόνο ζητεί την παραπομπή του σε δίκη ως «μέλους του ΕΛΑ» αλλά τον φέρει και ως συναυτουργό (των πέντε που δικάζονται ήδη) στη θανατηφόρο έκρηξη στον Περισσό, την οποία «προκάλεσε με τηλεχειρισμό εξ αποστάσεως με την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού».

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Εφετών Αντώνιο Μύτη, ο οποίος κατά την εκτίμηση νομικών κύκλων με τη νεότερη πρότασή του επί της ουσίας «ακυρώνει εαυτόν», αφού από την περαιτέρω ανάκριση που διενεργήθηκε όχι μόνο δεν προέκυψαν νέα στοιχεία ενδεικτικά ενοχής αλλά αντιθέτως και ο μάρτυρας αποδυναμώθηκε και ενώπιον της ανάκρισης προσκομίστηκε άλλοθι από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση