Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Δίκη του ΕΛΑ να δεις...

Μετά από τα πρόσφατα ο ΕΛΑ (όχι αυτός ο ΕΛΑ) μπορεί να θεωρηθεί "νηπιαγωγείο" μπροστά στους φονιάδες της Μαδρίτης. Όμως δικάζεται - και η δίκη του είναι μια κωμωδία ακόμα καλύτερη από αυτήν της 17Ν.
Με βάση την μαρτυρία του Βασίλη Ζήση, η υπεράσπιση ζήτησε να κληθεί το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Κόκκαλης στο δικαστήριο για να καταθέσουν. Λογικό, μια και αν τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρει ο Ζήσης είναι αληθή, θα αληθεύουν και αυτά.

Το BBCgreek έχει μια καλή σύνοψη της δικαστικής κατάστασης πριν από την δίκη, ενώ καθημερινή ενημέρωση με περιλήψεις των τεκταινομένων στο δικαστήριο έχω βρει συστηματοποιημένη μόνο στις ιστοσελίδες της "εξέγερσης".

Η κάλυψη αυτής της δίκης της "μητέρας όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων" εξακολουθεί να έχει φοβερή προβολή, νομίζω ότι παρά τα παρατράγουδα της αίθουσας του δικαστηρίου διστηρείται σταθερά στην 20η σελίδα των εφημερίδων, δίπλα από τα κοινωνικά και απασχολεί τα τηλε-δελτία "ειδήσεων" μέχρι και 15" ημερησίως.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει και ο πρώτος κύκλος καταδικασθέντων με ανεπαρκέστατα στοιχεία... Ήδη έχει δημιουργηθεί επιτροπή για την αποφυλάκιση του Γιωτόπουλου. Θα επιμείνω ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ένα σοβαρό στοιχείο για την ενοχή του Γιωτόπουλου και επιμένω επίσης ότι η καταδίκη του ήταν προαποφασισμένη, ανεξαρτήτως στοιχείων - διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Η βιομηχανία δημιουργίας προκάτ ενόχων συνεχίζεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …