Η Δίκη του ΕΛΑ να δεις...

Μετά από τα πρόσφατα ο ΕΛΑ (όχι αυτός ο ΕΛΑ) μπορεί να θεωρηθεί "νηπιαγωγείο" μπροστά στους φονιάδες της Μαδρίτης. Όμως δικάζεται - και η δίκη του είναι μια κωμωδία ακόμα καλύτερη από αυτήν της 17Ν.
Με βάση την μαρτυρία του Βασίλη Ζήση, η υπεράσπιση ζήτησε να κληθεί το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Κόκκαλης στο δικαστήριο για να καταθέσουν. Λογικό, μια και αν τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρει ο Ζήσης είναι αληθή, θα αληθεύουν και αυτά.

Το BBCgreek έχει μια καλή σύνοψη της δικαστικής κατάστασης πριν από την δίκη, ενώ καθημερινή ενημέρωση με περιλήψεις των τεκταινομένων στο δικαστήριο έχω βρει συστηματοποιημένη μόνο στις ιστοσελίδες της "εξέγερσης".

Η κάλυψη αυτής της δίκης της "μητέρας όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων" εξακολουθεί να έχει φοβερή προβολή, νομίζω ότι παρά τα παρατράγουδα της αίθουσας του δικαστηρίου διστηρείται σταθερά στην 20η σελίδα των εφημερίδων, δίπλα από τα κοινωνικά και απασχολεί τα τηλε-δελτία "ειδήσεων" μέχρι και 15" ημερησίως.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει και ο πρώτος κύκλος καταδικασθέντων με ανεπαρκέστατα στοιχεία... Ήδη έχει δημιουργηθεί επιτροπή για την αποφυλάκιση του Γιωτόπουλου. Θα επιμείνω ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ένα σοβαρό στοιχείο για την ενοχή του Γιωτόπουλου και επιμένω επίσης ότι η καταδίκη του ήταν προαποφασισμένη, ανεξαρτήτως στοιχείων - διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Η βιομηχανία δημιουργίας προκάτ ενόχων συνεχίζεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση