Θα τους έχουμε στο χέρι...

Οι απέξω τα λένε πιο χύμα: το Bloomberg στην ανταπόκρισή του για τις επερχόμενες εκλογές αναφέρει τα εξής (έμφαση δική μου):

"Ο Παπανδρέου, απόφοιτος κοινωνιολογίας του Παν/μιου του Άμχερστ της Μασσαχουσέτης, έχει υποσχεθεί να μειώσει τον αριθμό των υπουργείων και ν αδώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλει επίσης να μειώσει την επιρροή των συνδικάτων και άλλων λόμπυ δημιουργώντας ανεξάρτητες αρχές που θα εισιγούνται προτάσεις σε αμφιλεγόμενα θέματα.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές το 1993 όταν οι απεργίες σταμάτησαν την χώρα για σχεδόν έναν χρόνο, καθώς προσπάθησε να περιορίσει τις αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα και να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τέως υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση του Σημίτη, δήλωσε ότι οι συνδέσεις του ΠΑΣΟΚ με τα συνδικάτα έδιναν στο κόμμα μεγαλύτερη δυνατότητα δημιουργίας συναίνεσης για αλλαγές και την αποφυγή αντιπαραθέσεων όπως οι απεργίες. Ο Σημίτης πέτυχε την είσοδο της χώρας στο Ευρώ πείθοντας τα συνδικάτα να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους για αυξήσεις που απειλούσαν να υπονομεύσουν τον προϋπολογισμό και να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό"

Για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις για παροχές και κοινωνικά προγράμματα και να γίνει σαφής ο λόγος που συμφέρει σε κάποιους το ΠΑΣΟΚ: γιατί ελέγχει τα συνδικάτα και μπορεί να αναδιανέμει συστηματικά το εισόδημα των Ελλήνων προς τα πάνω δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες ψαλίδες εισοδημάτων στην Ευρώπη. Ο κος Παπαδόπουλος παραδέχεται εμμέσως ότι αν προσπαθούσε να περάσει η ΝΔ αυτήν την πολιτική θα ξεσηκώνονταν μέχρι και οι πέτρες.

Παρεμπιπτόντως, να τι γράφει και το BBC για τις εκλογές μας, το CNN, και η Guardian.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση