Αδιαμεσολάβητα νέα...

Είμαι συχνά ο πρώτος που διεκτραγωδώ το indymedia το οποίο συχνά, παρά τις προσπάθειες της Συντακτικής Ομάδας (και δεν υπάρχει πιο αχάριστος ρόλος φαντάζομαι από αυτόν του μέλους της ΣΟ του indy... εμ σκίζεσαι από αριστερό πατριωτισμό και μόνο, εμ σε βρίζουν από 666 διαφορές και αντικρουόμενες σκοπιές...) γίνεται χώρος εκτόνωσης χουλιγκάνων, πεδίο προβοκάτσιας ακροδεξιών, αρένα επίδειξης μισαλλοδοξίας και εξυπνακισμού. Όμως είναι ανεκτίμητο για την πληροφόρηση σχετικά με κάποιες από τις όψεις του κόσμου γύρω μας, και για τις δραστηριότητες και τις πολιτικές πράξεις που αφήνουν αδιάφορα τα ΜΜΕ των εργολάβων (στην Ελλάδα) και των Μερντοχοειδών και Μπερλουσκονοειδών (έξω). (Μιλάω για το Αθηναϊκό Ίντυ, το οποίο παρακολουθώ, φαντάζομαι τα ίδια ισχύουν και για το Θεσσαλονικιώτικο).

Η είδηση αυτή, για παράδειγμα, σχετικά με την αθώωση του αστυνομικού Νικόλαου Μπρικόλια που κατηγορείτο γιά τον βιασμό της 26 Ουκρανής Ολγας σε ξενοδοχείο της Αμαλιάδας, δεν έχει μέχρι στιγμής προβληθεί πουθενά αλλού - ελπίζω να διαψευστώ σύντομα και κάποιοι να ασχοληθούν.

Είχα σημειώσει κάτι για την ιστορία αυτή προ καιρού... παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του θύματος που είχε μαζέψει ο "Ανατολικός" του Παναγιώτη Βήχου, ο οποίος κάνει μια προσωπική σταυροφορία για το θέμα ταλαιπωρούμενος ποικιλοτρόπως για αυτό από τις αρχές και τα υποκοριστικά τους... Υπενθυμίζω (υπάρχουν και στα σχόλια της είδησης στο Ίντυ) ότι:

"ο [κατηγορούμενος] αστυνομικός δικάστηκε και αθωώθηκε σε μια δίκη που η Ολγα δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει εξαιτίας πρωτοφανών παρατυπιών ή παρανομιών δικαστικών επιμελητών της Αμαλιάδας.
Στη συνέχεια, κυρίως χάρη στη δική της τόλμη και επιμονή, κατάφερε να προκαλέσει την προσοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη, ο οποίος ζήτησε την αναίρεση της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό."

Επίσης αξίζει να παρακολουθεί κανείς το indy για την υγιή αδιαφορία του για το καταχρηστικό κοπυράιτ. Που αλλού θα έβρισκε κανείς την απίστευτη συνέντευξη ενός τέως Χρυσαυγίτη στον τελευταίο "Ταχυδρόμο"; Στην συνέντευξη αυτή μεταξύ πολλών άλλων αναφέρονται τα εξής:

- "Θυμάμαι μια φορά που μας έκαναν ντου οι αριστεροί και πιάσαμε ένα δικό τους την ώρα που ήταν έτοιμος με ένα σκεπάρνι να χτυπήσει ένα δικό μας. Ο "αναρχικός" ήταν αστυνομικός»"
- "Τα πρώτα χρόνια ήμουν απολύτως κολλήμένος. Ημουν έτοιμος να κάνω ό,τι με διέταζε [ο Μιχαλολιάκος]. Αν και γνώριζα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον Μιχαλολιάκο ως πράκτορα της ΚΥΠ, αρνιόμουν να ανοίξω τα μάτια μου"
- Είχαν λέει οργανωθεί στην Χ-Α τέσσερις Αλβανοί που ... έδερναν και αυτοί τους άλλους μετανάστες (αυτό είναι ντοκτορά ψυχοπαθολογίας και σουρρεαλιστική μαύρη κωμωδία μαζι)...

Αξίζει να δείτε και κάποια από τα σχόλια σχετικά με την ιστορία της εν λόγω οργάνωσης...

Τέλος για δέστε και αυτό το χρονικό των άμεσων ανταποκρίσεων από την Βαγδάτη, τον καιρό της Αμερικάνικης εισβολής...

Ναι... ξέρω, ο θόρυβος... το σήμα... ο συχνά εξουσιαστικός λόγος των "αντεξουσιαστών"... αλλά δεν υπάρχουν και πολλές άλλες πηγές αντιπληροφόρησης στο διαδίκτυο στα Ελληνικά, οπότε Ίντυ και πάλι Ίντυ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση