Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αδιαμεσολάβητα νέα...

Είμαι συχνά ο πρώτος που διεκτραγωδώ το indymedia το οποίο συχνά, παρά τις προσπάθειες της Συντακτικής Ομάδας (και δεν υπάρχει πιο αχάριστος ρόλος φαντάζομαι από αυτόν του μέλους της ΣΟ του indy... εμ σκίζεσαι από αριστερό πατριωτισμό και μόνο, εμ σε βρίζουν από 666 διαφορές και αντικρουόμενες σκοπιές...) γίνεται χώρος εκτόνωσης χουλιγκάνων, πεδίο προβοκάτσιας ακροδεξιών, αρένα επίδειξης μισαλλοδοξίας και εξυπνακισμού. Όμως είναι ανεκτίμητο για την πληροφόρηση σχετικά με κάποιες από τις όψεις του κόσμου γύρω μας, και για τις δραστηριότητες και τις πολιτικές πράξεις που αφήνουν αδιάφορα τα ΜΜΕ των εργολάβων (στην Ελλάδα) και των Μερντοχοειδών και Μπερλουσκονοειδών (έξω). (Μιλάω για το Αθηναϊκό Ίντυ, το οποίο παρακολουθώ, φαντάζομαι τα ίδια ισχύουν και για το Θεσσαλονικιώτικο).

Η είδηση αυτή, για παράδειγμα, σχετικά με την αθώωση του αστυνομικού Νικόλαου Μπρικόλια που κατηγορείτο γιά τον βιασμό της 26 Ουκρανής Ολγας σε ξενοδοχείο της Αμαλιάδας, δεν έχει μέχρι στιγμής προβληθεί πουθενά αλλού - ελπίζω να διαψευστώ σύντομα και κάποιοι να ασχοληθούν.

Είχα σημειώσει κάτι για την ιστορία αυτή προ καιρού... παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του θύματος που είχε μαζέψει ο "Ανατολικός" του Παναγιώτη Βήχου, ο οποίος κάνει μια προσωπική σταυροφορία για το θέμα ταλαιπωρούμενος ποικιλοτρόπως για αυτό από τις αρχές και τα υποκοριστικά τους... Υπενθυμίζω (υπάρχουν και στα σχόλια της είδησης στο Ίντυ) ότι:

"ο [κατηγορούμενος] αστυνομικός δικάστηκε και αθωώθηκε σε μια δίκη που η Ολγα δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει εξαιτίας πρωτοφανών παρατυπιών ή παρανομιών δικαστικών επιμελητών της Αμαλιάδας.
Στη συνέχεια, κυρίως χάρη στη δική της τόλμη και επιμονή, κατάφερε να προκαλέσει την προσοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλλάκη, ο οποίος ζήτησε την αναίρεση της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό."

Επίσης αξίζει να παρακολουθεί κανείς το indy για την υγιή αδιαφορία του για το καταχρηστικό κοπυράιτ. Που αλλού θα έβρισκε κανείς την απίστευτη συνέντευξη ενός τέως Χρυσαυγίτη στον τελευταίο "Ταχυδρόμο"; Στην συνέντευξη αυτή μεταξύ πολλών άλλων αναφέρονται τα εξής:

- "Θυμάμαι μια φορά που μας έκαναν ντου οι αριστεροί και πιάσαμε ένα δικό τους την ώρα που ήταν έτοιμος με ένα σκεπάρνι να χτυπήσει ένα δικό μας. Ο "αναρχικός" ήταν αστυνομικός»"
- "Τα πρώτα χρόνια ήμουν απολύτως κολλήμένος. Ημουν έτοιμος να κάνω ό,τι με διέταζε [ο Μιχαλολιάκος]. Αν και γνώριζα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον Μιχαλολιάκο ως πράκτορα της ΚΥΠ, αρνιόμουν να ανοίξω τα μάτια μου"
- Είχαν λέει οργανωθεί στην Χ-Α τέσσερις Αλβανοί που ... έδερναν και αυτοί τους άλλους μετανάστες (αυτό είναι ντοκτορά ψυχοπαθολογίας και σουρρεαλιστική μαύρη κωμωδία μαζι)...

Αξίζει να δείτε και κάποια από τα σχόλια σχετικά με την ιστορία της εν λόγω οργάνωσης...

Τέλος για δέστε και αυτό το χρονικό των άμεσων ανταποκρίσεων από την Βαγδάτη, τον καιρό της Αμερικάνικης εισβολής...

Ναι... ξέρω, ο θόρυβος... το σήμα... ο συχνά εξουσιαστικός λόγος των "αντεξουσιαστών"... αλλά δεν υπάρχουν και πολλές άλλες πηγές αντιπληροφόρησης στο διαδίκτυο στα Ελληνικά, οπότε Ίντυ και πάλι Ίντυ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …