Άρθρο της Monde για την δίκη της 17Ν...

... μετάφραση και φιλοξενία στο indymedia (Αθήνας). Αφού εδώ ούτε που προσέξαμε το κουλουβάχατο που αποκάλεσαν "δίκη της 17Ν", τουλάχιστον το πρόσεξαν οι Γάλλοι.
Οι παρατηρήσεις είναι αυτές που θα έκανε όποιος παρακολούθησε έστω και χαλαρά την δίκη - και θα συμβούλευα όποιους αμφιβάλλουν για τα όσα γράφει η Γαλλική εφημερίδα να ρίξουν μια ματιά στα πρακτικά της δίκης.
Xαρακτηριστικό απόσπασμα:

Η κατηγορούσα αρχή επιδόθηκε συστηματικά σε μια από τις υποκειμενικότερες αξιολογήσεις των μαρτυριών, κάνοντας έναν από τους φαιδρότερους ισολογισμούς κέρδους και ζημιών. Δέχτηκε αγόγγυστα ότι ένας μεταμελημένος, που παραδέχεται ότι έπαιξε επί μακρόν ένα σημαντικό ρόλο στο κίνημα, δεν είχε άμεση συμμετοχή σε καμία από τις πράξεις. Αντίθετα, όσο κι αν οι μεταμεληθέντες επέμειναν πως η 17Ν δεν ήταν οργάνωση με ιεραρχία, αλλά μια ομαδοποίηση πυρήνων με ευρύτατη αυτονομία, έπρεπε να βρεθεί ένα αρχηγός: «πηγή του κακού», κατά την έκφραση του εισαγγελέα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 21 ισόβια για «ηθική αυτουργία», χωρίς να είναι άμεσος αυτουργός οποιουδήποτε εγκλήματος.

Ευτυχώς που τα λένε οι απέξω, γιατί αν τα πει κανένας ντόπιος αμέσως στιγματίζεται ως "φιλοτρομοκράτης"...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση