Ντόπες: νάτα τα μαντάτα...

Είναι μια πικραμένη ιστορία αυτή (και μιλάω σαν φίλαθλος του στίβου), και ένα απόστημα που φαίνεται ότι παγκοσμίως ανοίγει και οι αποκαλύψεις αγγίζουν πια και την Ελλάδα. Μετά από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα ντοπαρίσματος - της Γουάιτ και του Τσέιμπερς, μεταξύ πολλών άλλων - οι έρευνες και οι κινήσεις εναντίον του ντόπινγκ διευρύνθηκαν. Πρόσφατα βγήκαν στην επιφάνεια οι δραστηριότητες του κ. Βίκτωρ Κόντε και της Εταιρίας του Balco στην Καλιφόρνια [στα αγγλικά] ο οποίος εμπλέκεται ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση THG [στα αγγλικά].
Οι έρευνες λοιπόν σε σχέση με την Balco και τις δραστηριότητές της, έχουν εμπλέξει όπως φαίνεται και έναν Έλληνα προπονητή και δύο Έλληνες πρωταθλητές που δεν κατονομάζονται ακόμα (αλλά των οποίων τα ονόματα θα βγουν πιθανότατα στην δίκη...)
Αν και δεν κατονομάζονται λοιπόν, τόσο η Observer [αγγλ.] όσο και η Independent [αγγλ.], αναφέρουν "παρεμπιπτόντως" τα ονόματα του Χρήστου Τζέκου, του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου.
H Observer μάλιστα υπενθυμίζει ότι ο Βασίλης Λάκης είχε καταγγείλει ότι ο Χ. Τζέκος ήταν υπεύθυνος για τα δύο κρούσματα ντόπινγκ που είχαν συμβεί στην ΑΕΚ (και εγώ επισημαίνω ότι η υπόθεση πέρασε στα ψιλά - παρότι ο Τζέκος έφυγε από την ΑΕΚ κακήν κακώς. Στο διαδίκτυο δεν βρήκα την αναφορά παρά μόνο σε αγγλόφωνα σάιτ).
Να παρατηρήσω ότι ανεξάρτητα της βασιμότητας ή μη των καταγγελιών, είναι α-πα-ρά-δεκτο ένας εθνικός προπονητής να έχει διαφήμιση απαγορευμένων ουσιών στο site του (το οποίο περιέχει διατροφική εκυκλοπαίδεια με νόμιμες και παράνομες ουσίες για αθλητές - κι αυτό ανάρμοστο κατά την ταπεινή μου γνώμη). Έτσι π.χ. ο ΧΤ γράφει τα παρακάτω για την Αυξητική Ορμόνη (απαγορευμένη για αθλητές):

...Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη (μυική) χωρίς την χρήση αναβολικών στεροειδών, δεν έχει δοκιμάσει αυτό το συμπλήρωμα. Αν κάποιος ακολουθείση μια καλή δίαιτα, προπονείται σκληρά και ξεκουράζεται καλά, τότε το προϊόν αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση...
[διατηρώ την ορθογραφία του πρωτοτύπου]


Άνευ περαιτέρω σχολίου, και θα επανέλθω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση