Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντόπες: νάτα τα μαντάτα...

Είναι μια πικραμένη ιστορία αυτή (και μιλάω σαν φίλαθλος του στίβου), και ένα απόστημα που φαίνεται ότι παγκοσμίως ανοίγει και οι αποκαλύψεις αγγίζουν πια και την Ελλάδα. Μετά από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα ντοπαρίσματος - της Γουάιτ και του Τσέιμπερς, μεταξύ πολλών άλλων - οι έρευνες και οι κινήσεις εναντίον του ντόπινγκ διευρύνθηκαν. Πρόσφατα βγήκαν στην επιφάνεια οι δραστηριότητες του κ. Βίκτωρ Κόντε και της Εταιρίας του Balco στην Καλιφόρνια [στα αγγλικά] ο οποίος εμπλέκεται ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση THG [στα αγγλικά].
Οι έρευνες λοιπόν σε σχέση με την Balco και τις δραστηριότητές της, έχουν εμπλέξει όπως φαίνεται και έναν Έλληνα προπονητή και δύο Έλληνες πρωταθλητές που δεν κατονομάζονται ακόμα (αλλά των οποίων τα ονόματα θα βγουν πιθανότατα στην δίκη...)
Αν και δεν κατονομάζονται λοιπόν, τόσο η Observer [αγγλ.] όσο και η Independent [αγγλ.], αναφέρουν "παρεμπιπτόντως" τα ονόματα του Χρήστου Τζέκου, του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου.
H Observer μάλιστα υπενθυμίζει ότι ο Βασίλης Λάκης είχε καταγγείλει ότι ο Χ. Τζέκος ήταν υπεύθυνος για τα δύο κρούσματα ντόπινγκ που είχαν συμβεί στην ΑΕΚ (και εγώ επισημαίνω ότι η υπόθεση πέρασε στα ψιλά - παρότι ο Τζέκος έφυγε από την ΑΕΚ κακήν κακώς. Στο διαδίκτυο δεν βρήκα την αναφορά παρά μόνο σε αγγλόφωνα σάιτ).
Να παρατηρήσω ότι ανεξάρτητα της βασιμότητας ή μη των καταγγελιών, είναι α-πα-ρά-δεκτο ένας εθνικός προπονητής να έχει διαφήμιση απαγορευμένων ουσιών στο site του (το οποίο περιέχει διατροφική εκυκλοπαίδεια με νόμιμες και παράνομες ουσίες για αθλητές - κι αυτό ανάρμοστο κατά την ταπεινή μου γνώμη). Έτσι π.χ. ο ΧΤ γράφει τα παρακάτω για την Αυξητική Ορμόνη (απαγορευμένη για αθλητές):

...Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν επιτυγχάνεται ανάπτυξη (μυική) χωρίς την χρήση αναβολικών στεροειδών, δεν έχει δοκιμάσει αυτό το συμπλήρωμα. Αν κάποιος ακολουθείση μια καλή δίαιτα, προπονείται σκληρά και ξεκουράζεται καλά, τότε το προϊόν αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση...
[διατηρώ την ορθογραφία του πρωτοτύπου]


Άνευ περαιτέρω σχολίου, και θα επανέλθω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …