Ισχνές Ερωτήσεις: μια απάντηση στο ΔΝΤ


Όταν έπεσε το μάτι μου στο FAQ του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα, ήξερα αμέσως ότι το δεύτερο μέρος της εξιστόρησης των εξελίξεων στην Ελλάδα για την αλλοδαπή, στην Eurotrib (βλ. μέρος 1), θα περιστρεφόταν γύρω από την αποδόμηση αυτής της παραπλανητικής αθλιότητας.

Έτσι και έγινε: θυσιάζοντας 3 ώρες ύπνου, έβγαλα το άχτι μου στο κείμενο με τίτλο Some somewhat more coherent notes on the Greek crisis: debunking IMF propaganda (2). Νυστάζω, αλλά νοιώθω ήδη καλύτερα...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Greek public sector spending did not first grow and after that the Greek economy hit by the global recession".
Κάτι έχει μπερδευτεί στη σύνταξη.

Στο 4 λες "This is the OECD table(p. 15)" αλλά το έγγραφο είναι της Eurostat, και επιπλέον λέει στην αρχή ότι τα στοιχεία είναι provisional (λόγω του γνωστού μαγειρέματος)

Δεν αμφιβάλω βέβαια ότι το ΔΝΤ λέει ό,τι να 'ναι και ότι ζούμε μια φαρσοκωμωδία.
Ο χρήστης talos είπε…
Ανώνυμε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις! Διορθώθηκαν. Είχα δέκα γραφήματα μπροστά μου και μπέρδεψα τις πηγές :-)

Για το προσωρινό των στοιχείων της Eurostat, αν δεις κάτι είχαμε πει στο λινκ στην συζήτηση για την προηγούμενη ανάρτηση. Είναι ήδη άλλα από τα στοιχεία του Υπουργείου και εικάζω πιο κοντά στην πραγματικότητα. Με δεδομένη την μικρή σχετικά αναθεώρηση του ελλείμματος κατά μία μονάδα πρόσφατα, εικάζω ότι οποιαδήποτε διαφορά δεν είναι δυνατόν να κάνει το 45% να πλησιάζει το 70%.
Ο χρήστης spooky είπε…
Δεν ετοιμάζεις και μια έκδοση του κειμένου στα ελληνικά να τη διαβάσει ο κόσμος που έχει τρελαθεί πια απ'την προπαγάνδα;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση