"Η γενναιότερη γυναίκα στο Αφγανιστάν"



Σήμερα ο λαός μου συνθλίβεται μεταξύ δύο ισχυρών εχθρών. Από τον ουρανό, οι δυνάμεις κατοχής ρίχνουν βόμβες, χρησιμοποιώντας ακόμα και βόμβες διασποράς και λευκό φώσφορο, σκοτώνοντας αθώους αμάχους στο όνομα του πολέμου εναντίον των Ταλιμπάν. Στο έδαφος, οι Ταλιμπάν καθώς και οι φονταμενταλιστές της Βορείου Συμμαχίας συνεχίζουν τον φασισμό τους εναντίον των ανδρών και των γυναικών της χώρας μου. Έτσι πολεμάμε τώρα εναντίον δύο πανίσχυρων εχθρών: έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό. Με την απόσυρση του εξωτερικού εχθρού, των δυνάμεων κατοχής, θα ήταν πολύ ευκολότερο να πολεμήσουμε εναντίον ενός εχθρού αντί για δύο. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως, σε αυτόν τον δύσκολο και παρατεταμένο αγώνα, χρειαζόμαστε ένα χέρι βοηθείας από τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες της Ιταλίας, τους δημοκρατικούς και φιλειρηνικούς πολίτες των ΗΠΑ και κινήματα για την δικαιοσύνη και εναντίον του πολέμου σε όλον τον κόσμο. Δεν θα πρέπει να μας εγκαταλείψουν. Υποστηρίξτε τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες της χώρας μου"

Μαλαλάι Τζόγια [με όνομα βαρύ σαν ιστορία].
Επίσης της ίδιας, Το μεγάλο ψέμα: "Η χώρα μου δεν έχει απελευθερωθεί, είναι ακόμα κάτω από την κυριαρχία των πολεμάρχων και η ΝΑΤΟϊκή κατοχή τους ενισχύει."

Εννοεί πράγματα που δεν χωράνε στο λεξιλόγιο των "απελευθερωτών":
Stealing Money, Selling Heroin and Raping Boys -- The Very Dark Side of the Afghan Occupation:

Η διαφθορά και η κακοδιαχείριση [στο Αφγανιστάν] δεν σημαίνουν απλά πως η αστυνομία τα παίρνει ή πως δεν υπάρχει εργο που να δίνεται χωρίς δωροδοκία. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα, ένας από τους λόγους που οι Αφγανοί χωρικοί προτιμούν να συναλλάσσονται με τους Ταλιμπάν αντί για τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης είναι πως οι τελευταίες έχουν την συνήθεια να αρπάζουν τους γιους τους και να τους σοδομίζουν


Σε πρόσφατη ομιλία της στον Καναδά η Μαλαλάι Τζόγια δήλωσε:

"Και οι ΗΠΑ θα πρέπει να φύγουν. Όσο υπάρχουν ξένα στρατεύματα στην χώρα θα πολεμάμε δύο εχθρούς αντί για έναν".

... Ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου, σημείωσε, είναι προτιμότερος από τις "νυχτερινές επιδρομές, τα βασανιστήρια και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς" που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες Αφγανούς πολίτες καθώς οι Ταλιμπάν κερδίζουν σταθερά έδαφος.

"Η απελευθέρωση ήταν απλά ένα μεγάλο ψέμα". Η Τζόγια πιστεύει πως οι Αφγανοί είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν μόνοι τους - αν αφοπλιστούν οι πολέμαρχοι και η διεθνής κοινότητα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας κοινότητας που να μπορεί να αντιδράσει στους εξτρεμιστές"


Αυτά από την χειρότερη χώρα στον κόσμο για να γεννηθεί κανείς, τη δεύτερη πιο διεφθαρμένη, τη χώρα όπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα και μόλις το 30% έχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ξοδεύουν 3,6 δισ. δολάρια ΤΟΝ ΜΗΝΑ για την κατοχή και την παρουσία στο Αφγανιστάν, τρισήμισυ φορές το μηνιαίο ΑΕΠ της χώρας...

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία
Παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν, ιστορικά [πηγή]:



Afghanistan - Life expectancy at birth (years)

Περισσότερα για τον διμέτωπο των Αφγανών γυναικών εναντον της κατοχής και του φονταμενταλισμού από την RAWA:


"Οι Αφγανές λένε όχι σε αύξηση των στρατευμάτων" - της Zoya, εκ μέρους της RAWA:

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Λύκος της Στέππας είπε…
Ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο IPS.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση