Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιλαλούν οι φυλακές

Αν η μαζική αυτή απεργία πείνας (που φτάνει σε ραμμένα στόματα) γινόταν στην Βραζιλία, ξέρω 'γω, θα ήταν από τα πρώτα θέματα των παγκόσμιων δελτίων ειδήσεων και θα παιζόταν και στην Ελλάδα. Επειδή γίνεται στην Ελλάδα, έχουν μέρες τώρα οι ιθαγενείς "σοβαρότερα πράγματα" για να ασχοληθούν, από την μαζικότερη ίσως ποτέ (5850 χθες) διαμαρτυρία κρατουμένων στον κόσμο, που έχει ήδη το πρώτο θύμα της. Περισσότερα στο "Κελί" και στα σάιτ εναλλακτικής ενημέρωσης. Δείτε π.χ. τις καταγγελίες μιας γιατρού των φυλακών της Χίου.

Τι άλλο να πω...

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Αντιλαλούν οι Φυλακές (Εν πλώ)

Σχόλια

Ο χρήστης helion είπε…
Είναι ειρωνικό πως σε μια χώρα όπου το κουτσομπολιό σκίζει, η είδηση κατακρημνίζεται στα αζήτητα. Ο βαθμός εθελοτύφλωσής μας στην Ελλάδα απελπίζει, ιδίως όταν συγκρίνεται με κάτι μονάδες θεαματικότητας τύπου «Στιγμή της Αλήθειας».

Αχγμτ,να χαρώ εγώ ευαίσθητους αγωνιστές και υπηρέτες του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Ο χρήστης Σπίθας είπε…
Μεσάνυχτα όλη μέρα.
Ο χρήστης Φίλιππος Ζάχαρης είπε…
Δεν κρίνεται η δημοσιογραφία από τις ενέργειες απόκρυψης κάποιων που έχουν κάνει την αποσιώπηση επάγγελμα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να αποκαλύψουν το εν λόγω δράμα των φυλακών χωρίς ενδοιασμούς. Σημασία δεν έχει πόσοι είναι, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν. Διαβάστε στην εφημερίδα "Σκρίπ" σχετικά θέματα. (www.skrip.gr).Η κατάσταση πάντως στις φυλακές δεν πάει άλλο. Χρειάζεται συντονισμός στις φωνές διαμαρτυρίας. Και προπαντός επαγρύπνηση.
Ο χρήστης Σπίθας είπε…
Κ. Χατζηγάκη:

Μην αγνοείτε ως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις επισημάνσεις του:

Αυτή είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …