Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρμεγεδδών;


Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το Ισραήλ προετοιμάζεται εντατικά για να εξαπολύσει αεροπορική επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, θεωρώντας πως το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνιστά "απειλή" για το ίδιο:

"... στο Iσραήλ δεν τίθεται πλέον το ζήτημα αν θα υπάρξει στρατιωτική επίθεση, αλλά το πότε. Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση θα είναι αποκλειστικά αεροπορική. Η Ουάσιγκτον ενέκρινε πρόσφατα την αγορά βομβαρδιστικών stealth, τύπου F-22 στο Ισραήλ. Οι φυγοκεντριστές που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νάτανζ είναι από ότι φαίνεται ο κύριος στόχος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, οι φυγοκεντριστές είναι υπέργειοι και είναι συνεπώς ευκολότερο να καταστραφούν. Ο αντιδραστήρας στο Μπουσέρ θεωρείται ως άλλος ένας πιθανός στόχος..."


Στις αρχές του μήνα, Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα έκαναν ασκήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, εικάζεται προετοιμαζόμενα για την επίθεση εναντίον του Ιράν, ερμηνεία στην οποία συγκλίνουν και αμερικανικές πηγές.

Οι επιθέσεις που προετοιμάζονται, θα γίνουν παρά την επιμονή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αλλά και των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ πως δεν υφίσταται κανένας άμεσος κίνδυνος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και το οπλικό πρόγραμμα του Ιράν έχει εγκαταλειφθεί από το 2003.

Οι ισραηλινοί στρατηγοί θεωρούν, σύμφωνα με το Spiegel, πως η επίθεση θα πρέπει να γίνει όσο είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπους για να υπάρχει εξασφαλισμένη κάλυψη από τις ΗΠΑ.

Το Ιράν απειλεί με σκληρότατα αντίμετρα, σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Ενώ η Ρωσία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της.

Η πιθανότητα όλος αυτός ο ντόρος να γίνεται επειδή ο Όλμερτ έχει μπλέξει σε μεγάλα σκάνδαλα και παίζει με την επίθεση στο Ιράν όπως παίζει από την άλλη με την καλή θέληση της Χαμάς και της Χεζμπολλάχ, είναι σημαντική (εδώ όταν εμφανίζονται σκάνδαλα απλά περιμένουμε τις διακοπές). Αλλά να σημειώσουμε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ θα δρούσε μονομερώς για να αποτρέψει εξελίξεις που δεν επιθυμεί στην γειτονιά του.

[Φωτό: german]

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Λύκος της Στέππας είπε…
Ας προστεθεί σε αυτά και η προκαταβολική υιοθέτηση της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εκ μέρους του Ισραήλ από την μεγάλη μαύρη ελπίδα μέρους των ελίτ για την ανανέωση της αμερικανικής επικυριαρχίας.

Καλημέρες Σαββάτου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν χτυπηθεί το Ιράν, τίποτα μετά δεν θα είναι όπως πριν και σίγουρα θα δημιουργηθεί μια παγκόσμια ύφεση.

Στόχος η Κίνα και η ικανοποίηση του Σιωνιστικού παράγοντα για την εξασφάλιση του Ισραήλ.

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Πούτιν.
Αν κρίνει ότι συμφέρει την Ρωσσία (τιμή πετρελαίου, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ, μείωση της ισχύς της Κίνας), θα δώσει το οκ στους εβραίους.
Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα εκμεταλευτούν την απάντηση του Ιράν για να αλυσσοδέσουν τους λαούς τους σε αυταρχικά μέτρα.

Και μην ξεχνιόμαστε:
"ο κόσμος χρειάζεται ένα σοκ για να δεχτεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων" Ντέιβιντ Ροκφέλλερ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …