Τεκμήρια εθνικής συνεχείας

Έπεσα πρόσφατα σε ένα απόσπασμα από τις "Ιστορίες" του Πολύβιου (2ος π.Χ. αιώνας, εξαιρετικά ενδιαφέρων ιστορικός που δεν είναι ευρύτερα γνωστός επειδή έζησε και κατέγραψε λιγότερο ένδοξες εποχές του αρχαίου Ελληνισμού) που βρήκα εξαιρετικά επίκαιρο και το μεταφέρω:

...τοιγαροῦν χωρὶς τῶν ἄλλων οἱ τὰ κοινὰ χειρίζοντες παρὰ μὲν τοῖς Ἕλλησιν, ἐὰν ταλάντου μόνον πιστευθῶσιν, ἀντιγραφεῖς ἔχοντες δέκα καὶ σφραγῖδας τοσαύτας καὶ μάρτυρας διπλασίους οὐ δύνανται τηρεῖν τὴν πίστιν: παρὰ δὲ Ῥωμαίοις κατά τε τὰς ἀρχὰς καὶ πρεσβείας πολύ τι πλῆθος χρημάτων χειρίζοντες δι' αὐτῆς τῆς κατὰ τὸν ὅρκον πίστεως τηροῦσι τὸ καθῆκον.


Δηλαδή ελεύθερα (και ας παρέμβουν οι φιλόλογοι - εγώ ήμουν των θετικών επιστημών)

Αυτός είναι ο λόγος που, πέρα από όλα τα άλλα, ανάμεσα στους Έλληνες, εκείνοι που διαχειρίζονται τα κοινά, και ένα μόνο τάλαντο να τους εμπιστευτείς, ακόμα και με δέκα ελεγκτές, ισάριθμες σφραγίδες και διπλάσιους μάρτυρες δεν μπορούν να παραμείνουν τίμιοι. Αντίθετα μεταξύ των Ρωμαίων, στα δικαστήρια και τις πρεσβείες τους, άνθρωποι διαχειρίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά και παρόλα αυτά από καθαρό σεβασμό προς τον όρκο τους παραμένουν τίμιοι.


Αυτά στα πλαίσια του ότι, κατά τον Πολύβιο οι Έλληνες είναι Αθεόφοβοι και οι Ρωμαίοι Θεοφοβούμενοι, κάτι που ο ιστορικός θεωρεί συγκριτικό πλεονέκτημα των Ρωμαίων. Μεταξύ των στοιχείων της εθνοτικής συνέχειας από την ομηρική εποχή, όπως το αρνητικό νεύμα προς τα πάνω που λέει και ο J95, κάνω την (αυθαίρετη) εικασία πως συγκαταλέγεται η αναφορά σε κάθε περίπου αιώνα (ή σε όσους μπορεί να ισχύσει) από την κλασσική εποχή μέχρι σήμερα, όχι μόνο καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαφθοράς, αλλά και κείμενων που διεκτραγωδούν/καταγγέλλουν την διαφθορά στον Ελληνικό χώρο ως ιδιάζουσα. Όλοι αυτοί οι παλαιότεροι δεν πιάνουν βέβαια μία σε σχέση με τους σημερινούς, τροπικής βιοποικιλότητας, βιοτόπους διαφθοράς στις εκβολές των ποταμών της εξαχρείωσης τύπου Ζήμενς. Έχουμε εξελιχθεί.

Σχόλια

Ο χρήστης Αθήναιος είπε…
Σχολιάζω από μνήμης και πρόχειρα αλλά μπορώ να προσκομίσω παραπομπές, αργότερα.

Ένα πασίγνωστο παράδειγμα διαφθορας κατά την αρχαιότητα το οποίο σχετίζεται,μάλιστα, με "μεγάλα έργα", είναι τα αρχιτεκτονικά μέλη που μπορεί να δει κανείς χτισμένα, στο βόρειο κλίτος του λόφου της Ακροπόλεως. Το βόρειο κλίτος είναι αυτό που βλέπουμε όταν πίνουμε καφέ από την Πλάκα. θα έχετε παρατηρήσεις τους σπονδύλους κιόνων που είναι χτισμένοι σε τείχο. Λίγο πριν τα Περσικά, είχε παραδοθεί στους εργολάβους του Παρθενώνα μια σκάρτη παρτίδα μαρμάρου η οποία απορρίφθηκε τελικά και χτίστηκε ως μέρος του τείχους.

Μια σημαντική διαφορά του τότε με το χθες ήταν η ύπαρξη νομοθεσίας και αυστηρής τιμωρίας για όσους συνελάμβαναν να κλέβουν τη δημόσια περιουσία. Στην "Αθηναίων Πολιτεία" διαβάζουμε πολύ ωραίες ποινές. Όχι φυλακίσεις και εξόριες. Απλά, πλήρωναν τέσσερις φορές πάνω την αξία της κλοπής και έχαναν το δικαίωμα ψήφου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
!
Αυτό!

odysseas
Ο χρήστης kukuzelis είπε…
Ντρέπομαι λίγο για την παραπομπή, νομίζω όμως ότι ταιριάζει με την "εθνική (μας) συνέχεια": http://kuk.blogspot.com/2008/01/blog-post_23.html
Ο χρήστης Rodia είπε…
Να προσθέσω κάτι για κλάμματα;
Είχα συναντήσει κάποτε, εδώ και πολλά χρόνια, κάποιον που διατηρούσε ένα "εργαστήριο" καθαρισμού τηλεφωνικών συσκευών ζίμενς. Ερχόντουσαν από Γερμανία σε κοντέινερς σαν σαβούρα (παλιό υλικό) και, αφού καθαριζόντουσαν (πλύσιμο, συσκευασία με σφραγίδες, κλπ, ωραία πράγματα) διοχετεύονταν στο εμπόριο -ίσως και στον ΟΤΕ, δεν είμαι σίγουρη ότι ο τύπος έλεγε αλήθεια σε αυτό το σημείο, μπορεί να επικαλείτο τον ΟΤΕ ως αγοραστή των "προϊόντων" του για να αυξήσει το κύρος του.
(το σχόλιο σε επανάληψη από το μπλογκ όπου παραπέμπεις)
Ο χρήστης Unknown είπε…
Έτσι είναι η ανάπτυξη...
Κάθε γενιά γίνεται καλύτερη της προηγούμενης :p
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Φουκουγιάμα στην "Εμπιστοσύνη" κατέταξε τις κοινωνίες ανάλογα με το Κοινωνικό Κεφάλαιο που διαθέτουν
Οταν είναι υψηλό, η κοινωνία έχει ανοδική πορεία και αντιστρόφως.
Η μετάθεση ευθυνών και η μιζέρια απλώς παρατείνει τη κρίση.
Η ευκαιρία έγκειται στην εξατομίκευση ευθυνών με προδοσία και Αρνηση της ζωής που πήραμε και να αλλάξουμε ζωή, θέλει κότσια και ρίσκο .....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελικώς ρε παιδιά, είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων ή όχι;
Ο χρήστης Nefestoras είπε…
Είναι σημαντικό να αποσαφηνίσουμε δια παντός αν γινόταν δυνατό, την πολιτική ταυτότητα εκείνων των εποχών. Γιατί εμφιλοχωρεί έτσι μια τεράστια ιστορικά σύγχυση, που αδικεί την ουσία της πολιτικής και ιστορικής αλήθειας.
Όταν μιλάμε παγκόσμια σε ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς οι όποιους άλλους τόπους και κύκλους για το θαύμα της αθηναϊκής δημοκρατίας και τις απίστευτες για σήμερα κατακτήσεις της, χάριν της απουσίας γραφειοκρατίας και κυρίως- κυρίως την άμεση εκτέλεση των αποφάσεων της εκκλησίας του δήμου,
δεν αναφερόμαστε βεβαίως στις χρονολογίες και εποχές που αναφέρεται ο Πολύβιος ο μεγαλοπολίτης. Τότε αυτή η ιστορία έχει τελειώσει προ πολλού. Έχει προηγηθεί η πολιτική , ηθική και κοινωνική έκπτωση της αθηναϊκής εκείνης πολιτείας, περίπου μετά τον Περικλή, για κάποιους ιστορικούς τα δείγματα είχαν εμφανισθεί στο μέσον της πολιτικής του θητείας( αλλά δεν έχουν ουσιαστική σημασία κάποια χρόνια), έχουν κατέβει οι μακεδόνες και έχουν ισοπεδώσει βιαιότατα την δημοκρατία των αθηναίων βάζοντας τοποτηρητή τον Δημήτριο τον Φαληρέα στις αρχές περίπου του 3ου αιώνα, και βρισκόμαστε πλέον την εποχή των ρωμαίων. Αλλά τότε δεν έχει σημασία η σύγκριση παρά σκωπτικά και χιουμοριστικά. Το πρωτοφανές και μοναδικό πείραμα της ανθρωπότητας ως άμεση αθηναϊκή δημοκρατία, αρχίζει τον 7ο με 6ο περίπου αιώνα και τελειώνει τον τέταρτο και σημαίνεται με τους Δράκοντα, Σόλωνα, Εφιάλτη, Περικλή.

Φιλικά Νεφέστορας.

Υγ.
Αγαπητέ Αθηναίε, γιατί ταράζεστε στις φυλακίσεις και τις εξορίες, ως τιμωρία των κλεφτών. Κάτι περισσότερο από εμάς θα ξέραν οι Αθηναίοι. Δεν νομίζετε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
....
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΛΑΌΣ,
Σας παραθέτω παρακάτω αποσπάσματα από ανταλλαγές ιδεών και ύβρεων των μελών της νεολαίας του κόμματός μας και παρακαλώ πολύ να εξετάσετε αν η ύπαρξη τέτοιων ιστοσελίδων τιμά ή μήπως δυσφημεί και εξανεμίζει τις αξιόλογες προσπάθειες που κάνετε εντός και εκτός του Κοινοβουλίου για να δείξουμε ότι το κόμμα μας είναι η μοναδική εγγύηση για την εξασφάλιση ήθους, εντιμότητας, συνέπειας και πατριωτισμού στην υπάρχουσα πολιτική σκηνή, και υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.
....
Με εκτίμηση
Οπαδός του ΛΑΌΣ
..........
.......... (ακολουθούν αποσπάσματα, με τα ψευδώνυμα των συγγραφέων μελών νεολαίας, ημερομ. και στοιχεία της ιστοσελίδας, όσο αναλυτικά γίνεται).
..........
............
EOKA «Λίγα με τους συγγενείς σου…επειδή οι αριστερές έχετε φάει αρκετό γ……..ι από τους βασιλικούς γενικά μάλλον έχεις κάπως γαλαζοαίματους στο σόι σου…Πώς να το κάνουμε γεννάτε τα παιδιά μας….. Όσο για τα γεγονότα Κοφίνου αμόρφωτε τσοπάνη διάβασε του Σ. Παπαγεωργίου.... Νόμιμη συνταγματική ενέργεια ψηφισμένη από βουλή η παρέμβαση, ο διορισμός η παύση οιασδήποτε κυβερνήσεως..... Είσαι τελείως αμόρφωτος....» 2.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=13&t=10106&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%82&sid=cdd62aa7cdf200388558ca0c21b83ae1&start=45 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»).
..............
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ «..Υπενθυμιζω τις ''αγαπες'' και τα ''αγκαλιασματα'' του προεδρου του ΛΑΟΣ,μεχρι πριν λιγα χρονια,προς τον Κωνσταντινο,τις Βασιλικες Οργανωσεις......Δεν επαιρνε μερος σε συνεστιασεις και συγκεντρωσεις τετοιων οργανωσεων ;..συχνοτατες δεν ηταν οι αναφορες του (απο την μεσημεριανη εκπομπη του) για τον Κωνσταντινο ; Οι συναντησεις τους στο Λονδινο...η συμμετοχη του ως εφεδρικο πληρωμα στο ιστιοπλοικο του Βασιλια....Η εκδοση περιοδικου (''ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ''..πριν απο χρονια κλπ κλπ..Για λογους τακτικης,εχει ''απομακρυνθει'' απο αυτα... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ...ΤΙ ''ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ'' ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ''ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ'' ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ POSTS ΚΑΠΟΙΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ'' ΚΑΙ ΑΝΤΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ;» 2.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=13&t=10106&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%82&sid=cdd62aa7cdf200388558ca0c21b83ae1&start=45 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»).
.............
ΕΟΚΑ «Θα προτιμούσες ο Βασιλεύς να άνοιγε πυρ κατά φοιτητών και νεαρών ; Είπαμε το ότι είναι ξεφτιλισμένοι στη φάρα σας το ξέρουμε. Μόλις τις φάτε κλαίτε , μόλις δεν τις φάτε φωνάζετε γιατί δεν τις φάγατε....» Ημερ. 30.6.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=13&t=10106&hilit=%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%82&sid=b195c3b089878d129a52c890c9e4a38c εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»).
.................
Αετός «ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΟΝΤΑ ΚΑΤΣΑΡΙΟΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΚΤΟΝΑ ΕΞΟΝΤΟΝΟΝΤΕ...ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΑΛΥΠΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΟ ....και εσύ ρε εοκα πολυ ευγενική ψυχή είσαι...ανοιγεις διάλογο στον διάολο να τον..αλλαξοπιστίσεις...τα ΣΤΡΑΒΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ τα ΙΣΙΩΝΕΙΣ,,,μονο εαν παρεις ένα καλοακονισμένο σουγιαδάκι ή μπαλνατ και τα εκδορομορφοποιήσεις ίσως τοτε καπως ισιώσουν ,,.... και ανταποδίδεις στις ..κατσαρίδες και στα ερπετοειδή του φόρουμ...» 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=838c3f098b0a0907132bc5d744b4180a&start=90 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
.............
ΕΟΚΑ «Μετά τα μέτρα που αναγκαστικά πήρε το φόρουμ εναντίον σου αλλάζεις λιγάκι και από «μαγκιορος» σέρνεσαι σαν γλοιώδες ερπετό και απολογείσαι. Δεν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας. Πρώτα προκαλείς, μετά ζητάς συγγνώμη και θες κουβεντούλα ενώ δεν αποχωρίζεσαι το ειρωνικό υφάκι σου.. και είσαι ακόμη εδώ !....Ένας κοπριτάκος είσαι.... Στα @@ μας τι υπολόγιζες παλιά… Πρέπει να διαγραφείς. Δεν είσαι άξιος για συζήτηση. Ούτε καν για να ζεις και να αναπνέεις....Είσαι ένας χασομέρης... Η μ@λ@κία σου δεν έχει όριο..... Ο Κωνσταντίνος ανόητε αν ήθελε να επισπεύσει την εθνική καταστροφή και να τον θυμηθεί ο λαός θα προχωρούσε σε χτύπημα και θα βυθιζόταν η χώρα στο αίμα . Οι Τούρκοι θα χτυπούσαν μια ώρα αρχύτερα. Αλλά εσύ το βιολί σου.... Δυστυχώς γίνεσαι κλόουν περισσότερο κι από τον Ούρφουρσλλαγκ . Δεν βαρέθηκες τις ίδιες μ@λ@κίες ; Αγόρι μου αυτά δεν είναι επιχειρήματα το καταλαβαίνεις ... Ο Γεώργιος (ο βασιλεύς με το ακάνθινο στέμμα) εκτός απο τον διορισμό του Μεταξά και το 40 υπήρξε ένας σπουδαίος διαχειριστής της Κρήτης και κυρίως συνέχισε τον πόλεμο κατά του άξονος παρά την συνθηκολόγηση.... Βρε ταλαίπωρο πλάσμα τους γκράδες τους είχαν έτσι κι αλλιώς οι Κρητικοί.... MA ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΠΑΝΟΣ !!!! Ποιες αποθήκες ρε βλάχο ; H Κρήτη ποτέ δεν έμεινε χωρίς όπλα ...... Ξεπέρασε τα κόμπλεξ σου....... Να είσαι σίγουρος ότι πριν μπεις οι φιλικοί προς την βασιλεία ήσαν 2-3 .Με την μ@λ@κία που έκανες μου έδωσες φωνή και ηδη κάποιοι σε πμ μου είπαν πως έμαθαν πράγματα που δεν ήξεραν και αναθεώρησαν έστω και λίγο τις απόψεις τους. ΜΠΡΑΒΟ Μ@Λ@Κ@ !..» Ημερ. 4.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=d65b84bdabbc955b445a8bb38392bb38&start=120 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
...............
Αετός «όχι θα τους φάμε αλλα θα τους κανουμε λιανίσουμε ...μόνο όταν πατάς στο κεφάλι τις έχινδες σκοτωνοντε ..........μου φαίνετε πολύς ιδεολογικός σαδομαζοχισμός έχει πέσει....» Ημερ. 4.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=d65b84bdabbc955b445a8bb38392bb38&start=120 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»).
...................

«Ευπατρίδης» «Αν είχατε τα @@ για να αντιδράσετε τώρα θα είχατε πάει στο γραφείο του προέδρου και θα του λέγατε η σταματάς αυτήν την ηλιθιότητα η χάνεις την Νεολαία του κομάντος. Αυτό θα πει αντίδραση. Δεν σας έχω δει ποτέ να βγείτε μπροστά και να πείτε οτι διαφωνείτε με κάτι. Συνεχώς συμφωνείτε σε όλα. Και αυτά που λέω δεν είναι δικά μου. Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει κατηγορήσει τους βουλευτές της ΝΔ οτι κάνουν οτι τους πει η κυβέρνηση. Ε αυτό που κατηγορεί τους βουλευτές της ΝΔ ο Καρατζαφέρης είναι αυτά που έχει μέσα στο κόμμα του»Ημερομ. 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=602507aaa4bd572eaa02c625da9dbcc9&start=30 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
................
«ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» «Έπρεπε να πετύχει η επιχείρηση Μπαραμπασόσα κατά της ΕΣΣΔ; ΕΝΟΕΙΤΑΙ.....Εσυ ηθελες Γκουλαγκ και στην Ελλαδα ε ;» «Κακώς πήγε η Ελληνική μεραρχία στην Κύπρο (1964)
ΛΑΘΟΣ...ΚΑΛΩΣ ΠΗΓΕ» « Σωστά ανατράπηκε ο Μακάριος (1974); ΕΝΟΕΙΤΑΙ...Μα επιτρεπεται τωρα ...''αριστεροι'' ανθρωποι να υποστηριζουν εναν ...παπα ως πολιτικο ;Ο Χριστοδουλος ενοχλουσε γιατι απλως μιλαγε,Ο Μακαριος που ΗΤΑΝ και πολιτικος,ΟΧΙ ; ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ε ;» 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=bb7b44e73c6d23e45598d14ecea5d6c3&start=60 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
....................
«ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ» «δεν υπάρχει αναλογη αντιμετώπιση και με τα ατομα που εκφραζουν αριστεροαναρχικες θεσεις στο φορουμ. Αυτο ειναι κατι που οι υπευθυνοι καλο ειναι να το πάρουν σοβρά υποψην τους και να ξεφυγουν απο τις φοβίες του τυπου "μην φανει το φορουμ ακραιο" κτλ...» 3.7.2006 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=ae0f0c48d427a91199167e6966346605&start=75 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
...............
Dikearhos «..ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΣ....ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΕΙ...!!!!!ΛΟΙΠΟΝ....DELETE ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ......... MONH SAS!! ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΘΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ....!!!!!!!!!» 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=ae0f0c48d427a91199167e6966346605&start=75 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
Aetos «.....με το μπαρδον σε ορισμένα αριστερομαιμουδια ... τι έκανε η δημοκρατία της αριστεράς και του νεοφιγλευθερισμου στην χώρα μας?..ανοιξε καμια γεωτρυση να πιστιλισει κανα πετρελαιο στην ελλαδα?..μεγαλωσε τα σύνορα ?...το μονο που καταφέρατε είναι καποιοι ξεβρακωτοι σήμερα να ζητουν μίζα απο την μιζανς για να χτισουν το ροζ κολοσπιτό τους και να πάνε τον γιοκα τους ταξιδακι δωρεάν να δουν το γιουρο ..αιντε παντε να κανετε βουτια στα ......βοθρολυματα της κλδημοκρατίας σας!!!λαμογια του κερατα είστε όλοι σας ..άρε οχι μολοτοφ αλλα μπουρλοτο και φουρνελο θέλει ο κλς και το μυαλό σας ! !
καποτε ΄εβλεπε ο πατερας μου τα παιδια του βασιλιά να τρώνε μπανανες και τα ζήλευε
σήμερα τι ναπουμε εμείς? ....να χαιρόσαστε την κεντροαριστερά δκλημοκρατία σας και να την βαλετε εκει που ξερετε ..όλοι είστε λαμογια και γλυφτες ....κότες και σας φταίει λέει ο..βασιλειάς ...τρομαρα σας!!...πυοστοκοτες!! ΗΛΗΘΙΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕς δημοκρατες..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ?..ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕς ΕΙΣΤΕ...» 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=838c3f098b0a0907132bc5d744b4180a&start=90 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
.................

ΕΟΚΑ «Βρες ρε νούμερο ένα ποστ μου που έγραψα αυτό το πράγμα. Και ναι ρε αμόρφωτε υπήρξαν τεράστιοι στρατηγοί κι ας μην ήταν Έλληνες. Όπως μεγάλοι ήσαν και ο Σουβόρωφ κι ο Ναπολέων.... Είσαι τελείως αμόρφωτος. Η επαναστάσεις δεν γίνονται έτσι. Και κυρίως μας λες ότι το σύνταγμα το έφεραν οι «εντε λα μαγκέ ντε βοτανίκ» φυλακόβιοι. Τσίμπα ένα άρθρο γελοίε.» 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=838c3f098b0a0907132bc5d744b4180a&start=90 εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)
..................

ΕΟΚΑ «Γιατί δεν σχολιάζεις ότι ο τωρινός ανώτατος άρχων μένει στο…προεδρικό μέγαρο;..Γιατί δεν μας λες ποιο το έργο της αβασιλεύτου δημοκρατίας 22-35 και 74-2008 ;» 30.6.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=13&t=10106&hilit=%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CF%82&sid=b195c3b089878d129a52c890c9e4a38c εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»).
.............

Συγγραφέας «ο γιος του Οκταβιανού» «πως μιλας ετσι ρε σε συναγωνιστη;;;
μαγγες του κολου!!!!!!!!! να υποκλειθεις τοτε στους αριστερους που ξεπαστρεψαν την μιση ελλαδα και μαζι και δικου μου προγονους. δεν με ενδιαφερει.ο καθενας ευθυνετε για την @@ του» Ημερομ. 3.7.2008 (για επιβεβαίωση πατήστε το http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=10139&st=0&sk=t&sd=a&sid=c2d18874b68a3f5f38a2614447aedc5b εκτός αν έχουν σβυστεί ή μεταφερθεί προσωρινά - για τα μάτια των Ιουδαίων - στην κατηγορία «Ανενεργά Θέματα»)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Ζωνιανά

Επιστροφή στην καθαρεύουσα;