Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Flashback

Famous Last Words 28/03/07:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Είναι έτοιμη, κ. Υπουργέ, η κρατική μηχανή ν' αντιμετωπίσει οποιοδήποτε φαινόμενο εκτεταμένης φωτιάς, πυρκαγιών, μιας και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει θερμό καλοκαίρι;

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Για αυτό είμαστε εδώ. Σωστά το είπατε. Μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι. Τα μετεωρολογικά δεδομένα, παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις αυτές και οι λιγοστές χιονοπτώσεις δεν μπορούν να αναπληρώσουν το έλλειμμα, το οποίο είχαμε φέτος. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως το καλοκαίρι, και σε ό,τι αφορά τα θέματα σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη λειψυδρία.


More Famous Last Words 14/3/07

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Όπως είναι γνωστό, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και η Πολιτεία έλαβε και λαμβάνει τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα έτσι ώστε από τη μια πλευρά να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι από πυρκαγιές, ιδίως το καλοκαίρι, αλλά και να εξασφαλισθούν οι ανάγκες σε ό,τι αφορά το νερό.
Σπεύδω να πω ότι οι αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής που ελήφθησαν εχθές, έχουν σχεδιασθεί εδώ και καιρό. Και είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία τόσο έγκαιρα έρχεται όχι απλώς να προγραμματίσει αλλά να οργανώσει τα μέτρα εκείνα τα οποία κινούνται προς τις κατευθύνσεις, τις οποίες ήδη ανέφερα.
Αυτό, προς όλους εκείνους οι οποίοι έσπευσαν να πουν -τη στιγμή κατά την οποία ως χθες ούτε καν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα- ότι, δήθεν, η Πολιτεία καθυστέρησε! Κάθε άλλο. Η φετινή κινητοποίηση είναι μια οργανωμένη ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά και σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο αλλά και σε ό,τι αφορά τα μέτρα, το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους...


Π. Φούρλας

Κατά συνέπεια, μπαίνουμε σε μια ίσως δύσκολη περίοδο, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Γιατί η εμπειρία και τα στατιστικά στοιχεία εκεί μας οδηγούν. Μας λένε δηλαδή ότι όταν το χειμώνα δεν έχουμε σοβαρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αλλά και η άνοιξη δεν έχει βροχοπτώσεις, τότε πράγματι το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο από πλευράς πυρκαγιών.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι όμως και από την εγκύκλιο που βγάλαμε και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμόδιους φορείς αλλά και από τις δυο συνεδριάσεις που θα κάνει το Κεντρικό Συντονιστικό Πολιτικό Όργανο -μια στο τέλος του Απρίλη και άλλη μία μέσα στο Μάη για να μας πουν πόσο έτοιμοι είναι- ότι θα έχουμε έναν μηχανισμό αξιόπιστο. Και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο δύσκολη και αν είναι.
Εμείς σχεδιάζουμε και προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα. Αν έρθουν εύκολα καλώς να έρθουν.

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
Ουδέν σχόλιον
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Η φετινή κινητοποίηση είναι μια οργανωμένη ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά και σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο αλλά και σε ό,τι αφορά τα μέτρα, το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους

..για να τα κάψουν όλα.
Ο χρήστης espoir είπε…
Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από καιρό. Αυτό είναι αληθές. Πρώτο βήμα ήταν η πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εγχείρηση πέτυχε ,αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Ο χρήστης nikos10 είπε…
Αυτό που έχω διαπιστώσει αυτά τα 3,5 χρόνια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση επιδίδεται συστηματικά σε αυτού του είδους την τακτική: στα λόγια είναι η δημοκρατικότερη, μετριοπαθέστερη και ικανότερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρξει. Στην πράξη όμως...
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; "Ανεξάρτητη δικαιοσύνη" τη στιγμή που συνεχίζεται η προσπάθεια (περαιτέρω) καπελώματος της δικαιοσύνης (μέσω του Συνταγματικού Δικαστηρίου) (ας μη μιλήσω καλύτερα για το Ρωμύλο). "Προστασία του περιβάλλοντος" την ώρα που προχωρά ο συνταγματικός αποχαρακτηρισμός και άλλων δασικών εκτάσεων. "Προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων" όταν εντείνεται η καταστολή και παραβιάζονται συστηματικά τα δικαιώματα ομάδων όπως οι Ρομά και οι μετανάστες.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτή η αποκλειστικά και μόνον επικοινωνιακή τακτική δουλεύει...

Υ.Γ.: Είναι εξαιρετικά εξοργιστικό να βλέπει κανείς έναν πρωθυπουργό που επί 3,5 χρόνια υπήρξε συνειδητά απόμακρος να αναφέρεται αίφνης στη "μάνα με τα 4 παιδιά της" και να σπεύδει στις περιοχές που καταστρέφονται. Αυτό είναι κατάντια και πραγματικά απορώ πώς αντέχουν οι άνθρωποι αυτοί τους ίδιους τους τους εαυτούς.
Ο χρήστης dyodoros είπε…
Τι ψάχνετε ρε παιδιά; Εδώ κοτζαμ πρωθυπουργος βγαινει ως Λιακοπουλος στην τηλεόραση και μιλά για οργανωμένο σχέδιο. (Ποιων; Γιατί; Με τι στοχο;) Ποκειμένου να διαχειριστούν επικοινωνιακά μια καταστροφή (για την οποία είναι υπέθυνοι) είναι ικανοί να ξεκινήσουν πογκρόμ εναντίον κάποιων ανθρώπων.

Τόση ανευθυνότητα μαζεμένη δεν υπήρξε ποτέ σ' αυτή τη χώρα...
Ο χρήστης arammos είπε…
Ουδέν σχόλιον 2
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να πει κανείς???
Ανύπαρκτη κυβέρνηση, ανύπαρκτο κράτος…
Άραγε θα έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές για να καταλάβουν και οι τελευταίοι τι θα πει «κράτος δεξιάς»???
Ο χρήστης ferelpis είπε…
Ξεφτίλες...
Αφού δεν τους έχομε κρεμάσει ακόμη,
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

Αξίωμα: Νεοέλλην:= Μαλάκας
Ο χρήστης philos είπε…
Ας κάνουμε τα Blogs μας όλοι σημεία που να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τις διαφορες κατα καιρους μεγαλόστομες φράσεις!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στα κανάλια έπρεπε να τα βγάλουν...

Όλα αυτά τα βαρεμένα,τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ λέγονται...

Και μετά ...? Αυτό που όλοι ονειρεύονται...

Στην πυρά...επιδεικτικά.
Γιατί είναι πια η μόνη αποδεκτή τιμωρία - δικαιοσύνη για μια καταστροφή ΟΛΙΚΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

Για αιώνες ,ίσως και χιλιετίες θα ζούμε και θα αναπνέουμε τις συνέπειες μιας...Μ_Λ_ΚΙ_Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζωνιανά

Διαβάζω και ακούω τα όσα γράφονται και λέγονται το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά με την ελαφρά δυσανασχέτηση που ως Κρητικός της διασποράς νιώθω, βλέποντας ότι ο κοινός τόπος και το αναμενόμενο παρά τοις Κρησί, γίνεται πηχυαίος τίτλος και "ανακαλύπτεται" από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ως κεραυνός εν αιθρία, ως κάτι το αναπάντεχο. Η δυσανασχέτηση προέρχεται από το γεγονός ότι τέτοιου είδους θέματα φτάνουν μέχρι την Αθήνα όταν υπάρχουν νεκροί - και τότε φτάνουν ως έτοιμο θέαμα και με μεγάλη απόσταση από την τοπική οπτική. Από την άλλη δεν νιώθω αρκετά κοντά στα τεκταινόμενα στο νησί πλέον, ώστε να έχω κάποια σημαντική άποψη να συνεισφέρω. Αυτοί που βιώνουν την κατάσταση, είναι καλύτερα σε θέση και να την εκτιμήσουν. Εδώ θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να παραπέμψω σε πλησιέστερους παρατηρητές.

- Όσοι βλέπουν στις μαφίες του Μυλοποτάμου κάποιου είδους "αντεξουσιαστές" και "εχθρούς του κράτους", είναι μακριά νυχτωμένοι. Η κατάσταση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα π…

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Commission Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας): Στον πίνακα παρουσιάζονται οι πέντε ενημερώσεις της εκτίμησης της Κομισιόν, κατά την διάρκεια του έτους με την πρώτη να δημοσιεύεται την άνοιξη της προηγούμενης από την εκτιμώμενη χρονιά. Σημειώνω πως η τελευταία επικαιροπ…

Πείνα, λιποθυμίες και η χρησιμότητα του λαϊκισμού: μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη

Με αφορμή μια συζήτηση με τον Πάσχο Μανδραβέλη στο twitter

[Δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή Αυγή 2/12/2013]Η είδηση-μαϊμού (όπως ήταν σχεδόν εξαρχής φανερό νομίζω) περί θανάτου από πείνα 16χρονου στην Πλατεία Αμερικής, προκάλεσε μια συζήτηση στο twitter με τον Πάσχο Μανδραβέλη που άδραξε την αφορμή να καταγγείλει την ψευδή καταστροφολογία της αριστεράς.

@Mandravelis Η πείνα των μαθητών δεν είναι hoax http://t.co/WbAe7biTwp
— talws (@talws) November 25, 2013 Του υπέδειξα πως η πείνα στην Ελλάδα δεν είναι μύθος, παραπέμποντάς τον  στο σχετικό άρθρο της Ημερησίας (προκειμένου να μην υπάρχει θέμα επαρκούς καθεστωτικότητας των πηγών). Ο ΠΜ σε ποστ στου στο twitLonger απάντησε πως δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα, μόνο φτώχεια και ότι όλα αυτά περί λιποθυμιών από την πείνα στα σχολεία είναι "hoaxes" - αστικοί μύθοι: "Η φτώχεια δεν είναι hoax. Είναι πραγματικότητα. Οι λιποθυμίες από την πείνα, είναι hoax. Ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκαν, πάντα ήταν καταγγελίες του στιλ «άκουσα...», «μου …