Flashback

Famous Last Words 28/03/07:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Είναι έτοιμη, κ. Υπουργέ, η κρατική μηχανή ν' αντιμετωπίσει οποιοδήποτε φαινόμενο εκτεταμένης φωτιάς, πυρκαγιών, μιας και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει θερμό καλοκαίρι;

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Για αυτό είμαστε εδώ. Σωστά το είπατε. Μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι. Τα μετεωρολογικά δεδομένα, παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις αυτές και οι λιγοστές χιονοπτώσεις δεν μπορούν να αναπληρώσουν το έλλειμμα, το οποίο είχαμε φέτος. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως το καλοκαίρι, και σε ό,τι αφορά τα θέματα σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη λειψυδρία.


More Famous Last Words 14/3/07

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Όπως είναι γνωστό, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και η Πολιτεία έλαβε και λαμβάνει τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα έτσι ώστε από τη μια πλευρά να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι από πυρκαγιές, ιδίως το καλοκαίρι, αλλά και να εξασφαλισθούν οι ανάγκες σε ό,τι αφορά το νερό.
Σπεύδω να πω ότι οι αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής που ελήφθησαν εχθές, έχουν σχεδιασθεί εδώ και καιρό. Και είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία τόσο έγκαιρα έρχεται όχι απλώς να προγραμματίσει αλλά να οργανώσει τα μέτρα εκείνα τα οποία κινούνται προς τις κατευθύνσεις, τις οποίες ήδη ανέφερα.
Αυτό, προς όλους εκείνους οι οποίοι έσπευσαν να πουν -τη στιγμή κατά την οποία ως χθες ούτε καν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα- ότι, δήθεν, η Πολιτεία καθυστέρησε! Κάθε άλλο. Η φετινή κινητοποίηση είναι μια οργανωμένη ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά και σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο αλλά και σε ό,τι αφορά τα μέτρα, το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους...


Π. Φούρλας

Κατά συνέπεια, μπαίνουμε σε μια ίσως δύσκολη περίοδο, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Γιατί η εμπειρία και τα στατιστικά στοιχεία εκεί μας οδηγούν. Μας λένε δηλαδή ότι όταν το χειμώνα δεν έχουμε σοβαρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αλλά και η άνοιξη δεν έχει βροχοπτώσεις, τότε πράγματι το καλοκαίρι είναι επικίνδυνο από πλευράς πυρκαγιών.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι όμως και από την εγκύκλιο που βγάλαμε και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμόδιους φορείς αλλά και από τις δυο συνεδριάσεις που θα κάνει το Κεντρικό Συντονιστικό Πολιτικό Όργανο -μια στο τέλος του Απρίλη και άλλη μία μέσα στο Μάη για να μας πουν πόσο έτοιμοι είναι- ότι θα έχουμε έναν μηχανισμό αξιόπιστο. Και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο δύσκολη και αν είναι.
Εμείς σχεδιάζουμε και προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα. Αν έρθουν εύκολα καλώς να έρθουν.

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
Ουδέν σχόλιον
Ο χρήστης Oneiros είπε…
Η φετινή κινητοποίηση είναι μια οργανωμένη ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά και σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο αλλά και σε ό,τι αφορά τα μέτρα, το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους

..για να τα κάψουν όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από καιρό. Αυτό είναι αληθές. Πρώτο βήμα ήταν η πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εγχείρηση πέτυχε ,αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Ο χρήστης nikos10 είπε…
Αυτό που έχω διαπιστώσει αυτά τα 3,5 χρόνια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση επιδίδεται συστηματικά σε αυτού του είδους την τακτική: στα λόγια είναι η δημοκρατικότερη, μετριοπαθέστερη και ικανότερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρξει. Στην πράξη όμως...
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; "Ανεξάρτητη δικαιοσύνη" τη στιγμή που συνεχίζεται η προσπάθεια (περαιτέρω) καπελώματος της δικαιοσύνης (μέσω του Συνταγματικού Δικαστηρίου) (ας μη μιλήσω καλύτερα για το Ρωμύλο). "Προστασία του περιβάλλοντος" την ώρα που προχωρά ο συνταγματικός αποχαρακτηρισμός και άλλων δασικών εκτάσεων. "Προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων" όταν εντείνεται η καταστολή και παραβιάζονται συστηματικά τα δικαιώματα ομάδων όπως οι Ρομά και οι μετανάστες.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτή η αποκλειστικά και μόνον επικοινωνιακή τακτική δουλεύει...

Υ.Γ.: Είναι εξαιρετικά εξοργιστικό να βλέπει κανείς έναν πρωθυπουργό που επί 3,5 χρόνια υπήρξε συνειδητά απόμακρος να αναφέρεται αίφνης στη "μάνα με τα 4 παιδιά της" και να σπεύδει στις περιοχές που καταστρέφονται. Αυτό είναι κατάντια και πραγματικά απορώ πώς αντέχουν οι άνθρωποι αυτοί τους ίδιους τους τους εαυτούς.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τι ψάχνετε ρε παιδιά; Εδώ κοτζαμ πρωθυπουργος βγαινει ως Λιακοπουλος στην τηλεόραση και μιλά για οργανωμένο σχέδιο. (Ποιων; Γιατί; Με τι στοχο;) Ποκειμένου να διαχειριστούν επικοινωνιακά μια καταστροφή (για την οποία είναι υπέθυνοι) είναι ικανοί να ξεκινήσουν πογκρόμ εναντίον κάποιων ανθρώπων.

Τόση ανευθυνότητα μαζεμένη δεν υπήρξε ποτέ σ' αυτή τη χώρα...
Ο χρήστης arammos είπε…
Ουδέν σχόλιον 2
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να πει κανείς???
Ανύπαρκτη κυβέρνηση, ανύπαρκτο κράτος…
Άραγε θα έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές για να καταλάβουν και οι τελευταίοι τι θα πει «κράτος δεξιάς»???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεφτίλες...
Αφού δεν τους έχομε κρεμάσει ακόμη,
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

Αξίωμα: Νεοέλλην:= Μαλάκας
Ο χρήστης philos είπε…
Ας κάνουμε τα Blogs μας όλοι σημεία που να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τις διαφορες κατα καιρους μεγαλόστομες φράσεις!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στα κανάλια έπρεπε να τα βγάλουν...

Όλα αυτά τα βαρεμένα,τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ λέγονται...

Και μετά ...? Αυτό που όλοι ονειρεύονται...

Στην πυρά...επιδεικτικά.
Γιατί είναι πια η μόνη αποδεκτή τιμωρία - δικαιοσύνη για μια καταστροφή ΟΛΙΚΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

Για αιώνες ,ίσως και χιλιετίες θα ζούμε και θα αναπνέουμε τις συνέπειες μιας...Μ_Λ_ΚΙ_Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα πολλά πρόσωπα της ψηφιακής λογοκρισίας

Μετεκλογικά

Βαϊμάρη και αντιφασισμός, μια ιστορική σημείωση